Et ole kirjautuneena.
Miten ilmojen/kaasujen kanssa toimitaan? Ostanko jonkinlaisen suuren kaasupullon, jonka täytän ja otan siitä tavaraa aseeni säiliöön vai kuinka tämän kanssa toimitaan?
Hiilidioksidin kanssa tarvitaan nousuputkellinen iso (koko ilmoitetaan yleensä nettokiloissa 30 on vielä henkilöautollakin kuljetettavissa) pullo sekä "fill-station" joka on käytännössä kaksi venttiiliä ja pulloihin sopivat liittimet. Jos ei yksin ole (tai vaikka olisikin jos painttiliike on kaukana) niin "omat" (tuon ison kaasupullon voi toki vuokratakin ja varsinkin uudet pullot ovat kalliita) täyttökamat maksaa itsensä aika äkkiä takaisin.
Paineilman kanssa "välisäiliönä" voi käyttää ihan sukelluspulloja, isompiakin paineilmapulloja saa, ja jos ei ole omaa (korkeapaine)kompressoria niin hiukan isommat pullot ovat kätevämpiä(kunhan ovat vielä yksin kannettavan kokoisia). Huolimatta korkeammista investointikustannuksista (kalliimmat pullot ja regut, kompressori maksaa myös mammonaa) paineilma on pitkällä tähtäimellä edullisempi ja kätevämpi ratkaisu.
1. sähkökahvamerkkain
2. sähkösemi
3. Miksi piippuja on niin paljon erilaisia? Mitä eroa niillä on?
1) muuten mekaanisesti toimiva merkkain mutta liipaisin käyttää mikrokytkintä jonka kautta (välissä on usein jokin mikrokontrolleri) käytetään solenoidia joka vapauttaa "searin", täysin mekaanisessa liipaisin on mekaanisesti kytketty seariin. Tälläisella ratkaisulla saadaan lisää tulinopeutta pienemmillä kustannuksilla kuin kokonaan elektronisesti ohjatulla ratkaisulla (2)
2) Sähkösemi on kokonaan eletronisesti ohjattu, varsinaisia toteutusmalleja on useampia, tällä tavalla saadaan paitsi tulinopeutta niin erittäin tarkasti ohjattu koko laukaususykli.
3) piippujen tärkeimmät erot ovat pituus (osittain tarkkuus- mutta pääosin käyttäjän ergonomiakysymys) ja "tiukkuus" (eli sisämitta), kuuliakin on useamman kokoisia (vaikka periaatteessa koko on .68cal). Sitten on eri rihlaustyypit (tosin sisärihlat ovat harvinaisia) jnejne. Valitse sellainen piippu josta valitsemasi kuula menee puhaltamalla (mutta ei valumalla) läpi.
Aseet tuntuvat olevan pirun monimutkaisia ja aloittelijan on vaikea ymmärtää mitä varten kaikki osat ovat ja mihin vaikuttavat. Löytyykö netistä esim. jotain kuvaa, jossa olisi nimetty suurimmat osat ja selitetty jotain?
Ei nyt tule mieleen, mutta luulisi pienellä hakemisella löytyvän jotain perusmutkien käyttöohjeita joissa on räjäytyskuva.
Veikkaisin että on tehty yksi toimiva lista jossa on kaikki joukkueet ja sitten otettu tuomaroitvat veke, varmaankin noita voisi tiivistää vaikka kyllähän perinteisesti pelit on aina pelattu läpi niin nopeasti kuin mahdollista.
Dani: Mun pointtini ei ollut se että olisi missään määrin kannattavaa sinnitellä viiden aktiivin voimin, pointti oli se että olisi lajille parempi jos kaksi tai kolme tällaista viiden aktiivin porukkaa yhdistäisi voimansa keskenään sen sijaan että liittyisivät johonkin näistä "suuresta kolmesta" erikseen.
Mitä vitoseen tulee niin viimeksi kun asioista puhuttiin porukalla (tampereen liiga/divarikokous 2002) niin muistaakseni päädyttiin siihen tulokseen että alimman sarjatason olisi hyvä olla vitosta (helpottaa uusien joukkueiden osallistumista) ja muiden seiskaa (ottamatta sen kummemmin kantaa tasojen määrään), toisaalta vahva pointti oli myös siinä että 1.divarin ja liigan olisi syytä olla samaa formaattia vaikka alempia tasoja ei järjestettäisikään.
edit:
Mitä lainapelaajiin tulee niin se on ihan yhtä turhaa sinnittelyä kuin hangaroundien kentälle pakottaminenkin, parhaassa tapauksessa joku lainattu tykästyy porukkaan niin että siirtyy pysyvämmin siihen, muuten tilanne ei oleellisesti muutu mihinkään. Kyllä mä varmaan saisin sen 7 (tai tuurilla 8) kierroksille kiristettyä tänäkin vuonna, tosin homma menisi tasan yhtä perusteellisesti penkin alle kuin viime vuonnakin, ei jaksa ottaa stressiä sen takia.
Unknown tulee heti kun jostain on löydetty kolme henkilöä jotka on valmiit sitoutumaan joukkueen tavoitteisiin (tarkoittaa sitä että aikaa ja rahaa treenaamiseen ja turnauksiin löydetään jostain sen sijaan että kitistään pulaa) ja itse joukkueeseen (jotta ei oltaisi tasan samassa tilanteessa taas heti syksyllä (tai huonossa tapauksessa aiemminkin).
Yllättävän paljon ihan vaan hyytymistä on tapahtunut, aktiivit on kyllästyny väkipakolla raahaamaan hangaround porukkaa turnauksiin (nykyään kun pelkillä lahjoilla ei pärjää niin aika turha vaiva, treeneihin niitä ei saa kirveelläkään) joten pelaajamäärät on pudonnu -> enää ei omasta takaa saada joukkuetta kasaan -> loppuporukka leviää ympäri lähiseudun joukkueita (joilla on ollut aikalailla sama tilanne).
Kilpailun kannalta rakentavampaa olisi yhdistellä heikossa tilassa olevia joukkueita toisiinsa sen sijaan että niiden pelaajat gravitoituisivat kohti \"suur-joukkueita\".
Ja lisättäköön että ei AIR ole ainoa säädettävä pulloon kiinnitettävä regu markkinoilla, on niitä paljon fiksumman hintaisiakin.
Presetti on kätevä koska sen saa vaihdettua nopeasti toiseen mutkaan jos tarve vaatii, lisäksi se menee \"heittämällä\" hiilaripullon tilalle (vaikka onkin hiukan isompi) joten ei ole pakko kerralla ruveta vaihtamaan/asentamaan droppeja jne jos siirtyy hiilarista ilmaan.
Yhdistykää, yhdistelkää! Huomaatte pian että se vain parantaa kaikkien mahdollisuuksia ja edistää lajissa ja lajin kehitystä.
Helpommin sanottu kuin tehty, erillisten suht tiiviiden porukoiden (kuten painttijoukkueet) integrointi on aina vaikeaa. Jos osapuolet ovat riittävän erikokoiset on ongelma pienempi.
Kyllä tässä on yritetty se vaan tosiaan ei ole ihan helppoa, me oltaisiin yritetty ykköseen (vaikka periaatteessa oltiin pudotettavien listalla) jos vaan olisi ollut pelaajia, homma nyt vaan on niin että kun vihdoin todettiin että on turha tulla turnauksiin jos \"ei ehdi\" tai \"ei pysty (on köyhä tjsp)\" treenaamaan niin ei ole mitään toivoa saada edes 8 pelaajaa (ja kuten todettu 7:llä ei hommasta tule kuin mahahaava).
Urholla ja BO:lla oli tiivis yhteistyökuvio jo jonkin aikaa ennen yhdistymistä, yhdistymisen jälkeen rupesi olemaan jo niin paljon massaa että tulevat integraatio-ongelmat olivat paljon pienempiä (ja lisäksi massalla on painovoimaa, pienet porukat jotka harkisevat johonkin porukkaan liittymistä \"gravitoituvat\" [miten helvetissä tämän ilmaisun kääntää Suomeksi?] kohti näitä isoja). En siis juuri epäile etteikö Juice ymmärtäisi tätä, kunhan totean että heillä on erikoislaatuinen tilanne jota ei muiden kohdalla voida soveltaa. Myönnän myös olevani hiukan kateellinen.
Mitä porkkanoihin tulee, noiden keissien pitäisi sitten olla joku lahjakorttisysteemi jolla saa haluamaansa kuulaa jonkun arvon/määrän. Treeneissä pitäisi käyttää samaa kuulaa kuin turnauksissakin (niinkuin kaiken muunkin pitäisi olla mahdollisimman samanlaista, sama määrä bulkkeja [täynnä] jnejne) joten \"väärästä\" kuulasta on huonosti treenipalloksikaan, voitetuilla mutkilla on sentään jotain jälleenmyyntiarvoa. IMO Paremmin sponsorituki käytetään järjestelyiden parantamiseen (enemmän työvoimaa paikalle, bajamajat riun sijaan, juomavettä, maskinpesuvettä, jne). Tuntuu olevan aika yleinen mielipide että pokaalit riittää ja muihin palkintoihin menevä raha (joku siitä tavarastakin maksaa aina jotain) tulisi käyttää itse turnauksen parantamiseen.
Todellisten aloittelijoiden (tosin on meilläkin joukkueesta tällä hetkellä 30% ekaa tai tokaa kautta aloittamassa) kepittäminen taas ei auta mitään, päinvastoin.
/Eero
Unknown tulee.
Osalla joukkueista on sellainen tilanne että seiskaan vaan ei pysty venymään (kuten meillä) koska ei ole riittävästi aktiivisia pelaajia (ja enää ikinä en lähde tasan 7:llä säätämään, viime kausi oli ihan riittävä osoitus siitä että se ei todellakaan toimi kuin stressin hankkimiseen), vitosta sen sijaan pelattaisiin hyvinkin mielellään...
Voi siis olla että kakkoselle on ihan hyvin kysyntää vaikka ykkönen ei täyttyisikään.
Tuskin kukaan kovin tosissaan mollaa...
Pakko kyllä myöntää että sylettäähän se tietysti että joillain on pistää irtoturnauksiin useampia joukkueita ja virallisiin kilparsarjoihin joka tasolle joukkue kun monilla muilla on hikisesti pelaajia yhteen.
Lajikehityksen kannalta \"isommat\" (siis sellaiset jossa on jotain kilpailuakin pelipaikoista: max joku 15 henkeä per 7-man tiimi) joukkueet on tietysti parempi juttu mutta toisaalta se että about 20% suomen kilpapeinttaajista on kahdessa joukkueessa jotka molemmat on pääkaupunkiseudulta ei ole aivan terve kilpailutilanne.
hola, Unknownin porukka on lähdössä ravistelemaan ruostetta nivelistä huomenna iltapäivällä (joskus 18 maissa perillä), seura on tervetullutta ettei ihan pelkästään drillien vetämiseksi ilta mene.
Patentithan on julkista tietoa (sitä vaan ei voi käyttää hyödykseen jos ei hommaa lisenssiä [tai odota että patentti umpeutuu]) joten jos noista joistain on patentteja niin eri patenttitoimitojen rekistereistä voi kaivaa.
Todennäköisemmin itse koostumukset on liikesalaisuuksia (eli ei hiiskuta), valmistusmenetelmistä voi olla patentteja.
Mihin tietoa kaipaisit ?
Riippuu hiukan laturin ominaisuuksista: jos tekee ns \"hidasta latausta\" niin ei ole mitään väliä millainen akku on kunhan ei ole litium (li) -pohjainen, nopeassa latauksessa on NiCad:lla (nikkeli-cadmium, \"nikkeliakku\") ja NiMH (nikkeli-hybridi, \"hybridiakku\") hiukan eri jipot latauksen lopettamiseen oikealla hetkellä ettei kennot kärsi, jos laturi ei tajoa lopettaa ajoissa kennot lämpenee paljon vaurioutuu, tästä seuraa kaikennäköistä pikkuharmia.
litium -pohjaisten kanssa ei sovi leikkiä millään mikä ei ole juuri ja nimenomaan siihen tarkoitettu, niissä on energiatiheys R-luokkaa ja yksittäisten kennojen jännitteet tulee pitää hyvin tarkoissa rajoissa tai parhaassakin tapauksessa akku menee rikki (huonommassa tapauksessa varattu energia purkautuu astetta vikkelämmin ja akku leviää ympäristöön, jälki ei ole kaunista).
Itse mutkan kannalta kennotyypin sijaan kiinnostavampaa on nimellisjännite, käyttäytyminen purettaessa ja tietenkin fyysiset mitat.
Minä ja kenny (ainakin) ollaan tulossa ihan katselemaan, jos vielä itse päivänä on pelaajapulaa niin kaiketi toinen meistä voi \"uhrautua\" ja lähteä täydentämään (lienee syytä mailata edellisiltana molemmille niin voidaan saapua sen verran aikaisemmin että ehtii vaihtaa kamat).
Otan jokatapauksessa setin mukaan siltä varalta että joku tarttee varamutkaa, siitä saattaisi irrota preset ilmat lainaksi niin ei tartte ceeoon kanssa säheltää.
Me pelattiin viime kaudella niin paskasti että meidät saa samantien pudottaa sinne AM-puolelle (saa nähä miten sielläkääm käy...) vaikka pro ei täyttyisikään.
Kyllä Isrealissa tuntuu ihan suht hyvin mukuloiden hoito onnistuvan vaikka muijatkin on siellä intissä (ja sotaa on käyty koko valtion olemassaolon ajan).
Muuten siinä yhteiskunnassa (ja varsinkin päättäjissä [heti kun vihjataan että Geneven sopimus pätee teihinkin niin syytetään juutalaisvihasta]) on kyllä vikaa mutta hyvin tuo yleinen ja yhtäläinen asevelvollisuus näyttäisi toimivan.
Noilla arvoilla luulisi onnistuvan melkein millaisella sarveiskalvolla tahansa, mulla oli -4.75 ja -3.75 ja ~0.5 hajataittoa, ja piilarien käytön jäljiltä ei kuitenkaan ollut ehkä ihan niin hyvä sarveiskalvo kuin aikoinaan. Silti mentiin minimiriskeillä (ja hyvä tuli).
Mutta lepakoillakin on toivoa: periaatteessa menetelmällä ei ole juurikaan rajoja. Omasta tilanteestaan saa tietoa kun käy juttelemassa valkotakkien kanssa.
sami on liian nopee:
Joo LASIKissa varsinkin voidaan huoletta leikata molemmat kerralla, koska jo parin tunnin päästä pitäis nähdä ihan ok (leikkauksesta on kyllä hyvä ottaa kyyti kotiin). Omasta leikkausesta sen verran että heti leikkauksen jälkeen kun puudutus alka hyytymään oli silmät tosi valoherkät mutta pari tuntia unta palloon ja illalla pysty hyvin kattoo telkkaa. Seuraavana aamuna ajoin itse ensimmäiseen tarkistukseen (ilman laseja, hyvin näky).
Sinänsä se näkötaso suunnilleen joka on tullakseen tulee about heti, mutta vasta kuukauden päästä näkee mihin se on jäämässä.
Sekä mulla että broidilla on LASIKilla leikatut silmät. Hyvin toimii.
Hajataitto (taittovirhe se likinäköisyyskin on) on hiukan hankalampaa korjata kuin peruslikinäköisyys mutta jos olosuhteet (eli sarveiskalvo) on hyvät niin melkein millaisia tahansa arvoja pystytään korjaamaan hyvin pienellä riskillä (täysin riskitöntähän mikään ei koskaan ole, tosin riski on lähinnä siinä että korjaus ei onnistu täysin ei suinkaan siinä että homma menisi huonoon suuntaan), tarkempaa tietoa juuri omasta tilanteestaan saa kun varaa ajan alkutarkastukseen ja käy siellä juttelemassa mukavia (tämä ei tainnut olla ilmainen, hommaan kuitenkin menee aikaa enemmän kuin 5 min), joskus törmäsin MP-messuilla minut leikanneeseen kirurgiin, siellä mainostivat prosessia ja tekivät jotain pikaversioita alkutarkastuksesta maksutta.
Hinta selviää kyselemällä, halvimpien suhteen kannattaa tehdä hiukan lisätutkimusta siitä missä muualla niiden lääkärit leikkaa (harvat leikkaa vaan yhdessä paikassa, vielä sen verran harvinaista) ja miltä vuodelta/mitä sukupolvea niiden vehkeet on (tietysti kalliimpienkin kanssa kannattaa asiaa tutkia mutta yleensä noilla isommilla lafkoilla on enemmän mainetta pelissä).
\"Köyhällä ei ole varaa halpaan\", ainoa hyvä syy ostaa lasia on se että muovista ei saa (tai saanut vielä 5v sitten, en tiedä miten nykyään) riittävästi kertoimia niille jotka ei näe sormiaan 30sentin päästä ilman laseja (on yksi tällainen tuttu, tästä syystä virallisesti 20% invalidi).
Lasi hajoaa sen verran helposti että jos ei pakottavia syitä ole niin ei paljon sen kanssa kannata säätää, ei se nyt niin halpaa kuitenkaan ole.
Veitsen ja lasetykin alle vaan, itse leikkautin silmät jokunen vuosi sitten, tulihan se maksamaan jotain (silmien kanssa ei pelleillä joten Eiran taksat maksoi ihan mielellään) mutta nykyään on LASIK leikkauksetkin aika paljon edullisempia kuin silloin. Suosittelen ainakin keskustelemaan aiheesta jonkun asiantuntijan kanssa.
Eikös jossain enkelin kahvassa ollu valoportti jonka liipaisin ohittaa ? Mekaanisesti lähes äärettömän kestävä ratkaisu (useimmat mikrokytkimet ei kestä hyvinä kuin muutaman satatuhatta liipasua), lisäksi kaikissa mikrokytkimissä on jonkinverran \"naksahdusta\" kytkeytymisen yhteydessä joten täysin tasaista vedosta ei saa millään (\"riittävän hyvän\" helpostikin).
Sami joutuu kehittämään jonkun puhuttelun jokaiselle uudelle lastenhoitajalle siitä kuinka vastuutonta on päästää tuntemattomia sisään oli niillä tekosyy mikä tahansa. Poliisin tapauksessa tietysti voi olla jo hiukan veren nenästä kerjäämistä ruveta vaatimaan etsintälupaa, asiasta on kuitenkin syytä kysyä tyyliin: oletan että teillä on etsintälupa. Omasta yksityisyyden suojastaan tulee pitää kiinni.
Tuli tästä mieleen mielenkiintoinen päivä vanhalla toimistolla kun sisään marssii lähibaarin kanta-asiakkaan näkönen jätkä ja sen kaveri kuin omistaisi paikan ja rupee kyselemään kummia alivuokralaisestamme (joita ei oltu nähty pariin päivään). Poliisista olivat, oli etsintälupakin alivuokralaisen tiloihin.
Ajatus kenttäkokojen yhdenmukaistamisesta on tietyssä mielessä hyvä, tosin virallinen X-ball kenttä on hiukan hassun kokoinen/muotoinen verrattuna nykyisiin (ja myös tulevaan milleen) 125x150 jalkaa on 38.1x45.7m eli hiukan leveämpi kuin nykyinen liigaformaatti ja merkittävästi leveämpi kuin tuleva mille. Jokatapauksessa kenttä on todella lyhyt: melkein 10m lyhyempi kuin tuleva mille ja melkein 25m lyhyempi kuin nykyinen liiga.
Lyhyempien (ja kapeampien, liigakentän leveys on 35m) kenttien mahduttaminen sisätiloihin on tietysti helpompaa (halli johon menee täyskokonen kenttä on jo kallis) ja ulkonakin on helpompaa.
Joykkareissa ne sivummalla olevat kentät näytti aika pieniltä, onko jollain tiedossa niiden mitat ? Siellä pelanneet voisivat hiukan kertoa siitä miten pienempi kenttä muuttaa peliä.
Sitten vertailun vuoksi koot vielä kerran:
X-Ball: 38.1mx45.7m=1741.17m2 (5man)
Uusi Mille: 30mx55m=1650m2 (7man)
Liiga: 35mx70m=2450m2 (7man)
Jos liigakenttä kavennettaisiin 30metriin ja lyhennettäisiin samassa suhteessa tulisi pituudeksi 60m (neliöitä olisi silloin 1800).
Mielestäni XBall kenttä on perinteiseen peliin turhan leveä, breikkituurilla on liian paljon tekemistä ottelun tuloksen kanssa (X:ssä tuurin vaikutus tasoittuu). Lisäksi tuo virallinen X-Ball kenttä on tarkoitettu viidelle pelaajalle joten seiskalla se voisi olla hyvinkin ahdas).
porvoo on häviäjiä, ei meilläkään näillä näkymin ole vaihtopelaajia (ja kunto on suorastaan huono).
Lopullisesti se on kronotuomarista (tai kuka nyt sattuu testaamaan) kiinni että onko se säädetty liian herkälle (mutta ihan sama se on sähköilläkin) vai ei mutta mutkatyyppinä RT on sallittu (ellei ole tullut jotain muutosta josta en ole tietoinen)
Päivän trivia: Ameriikkakin on periaatteessa SI mittoja käyttävä maa (kaikki niiden omat häröyksiköt on määriteltyy SI yksiköissä) ja ollut jo pitkään, vika on vaan siinä että ne uskalla ajaa läpi vastaavia lakeja kuin briteissä (jossa on nykyään lailla kiellettyä kaupoissa jne käyttää ei SI-yksiköitä) jolla lopullinen vaihto SI yksiköihin saataisiion pakotettua läpi.