Splatboard

Suomen paintball-skenen kohtauspaikka

Et ole kirjautuneena.

#1 2003-03-12 10:40:40

Juice
Jäsen
Paikkakunnalta: Espoo,
Rekisteröitynyt: 2001-10-08
Viestit: 2,168
Kotisivu

Re: färgguulaa ja finnkampenia Ruotsin lehdessä

Pakkoruotsin läpikäyneelle jotain aukeaa, mutta jään odottamaan käännöstä...please.

http://www.ekuriren.se/ekuriren/standar … ing_2=112#


URHOPAINTBALL.COM
Suomen Paintball Liitto ry
Sponsored by: SISSOS* Paintball Bunkkeri*PLANET ECLIPSE, GEO
"Jossain lajissa lyödään palloa kepillä, tässä ammutaan, that's it!"

Poissa

#2 2003-03-12 11:06:12

Kenny
Jäsen
Paikkakunnalta: ,
Rekisteröitynyt: 2001-10-16
Viestit: 26

Re: färgguulaa ja finnkampenia Ruotsin lehdessä

Darra, ole hyvä.
Kirjoitusvirheet saatte pitää itsellänne, käännösvirheistä huomautelkaa sähköpostitse ettei tämä threadi tukkeudu.

--- Eskilstuna Kuriren ---

Värikäs Suomi-Ruotsi -maaottelu

Suomi-Ruotsi -maaotteluun yhdistetään tiukat taistelut  moukarissa, keihäässä ja korkeushypyssä. Mutta on  olemassa myös toisenlainen maaottelu. Se käydään  värikuulilla, kivääreillä ja puhallettavilla  porkkanoilla. "Laji" on paintball.

Useimmat ajattelevat yritystapahtumia tai finnisiä  teini-ikäisiä leikkimässä sotaa metsässä, kuullessaan  sanan paintball.
Harvat tietävät, että paintball on "urheilulaji", jolla  on maailmassa noin seitsemän miljoonaa harrastajaa.  Ruotsissa paintballin pelaajia on parituhatta, joista  viitisenkymmentä Eskilstunassa. Yksi heistä on Brad  Tonkin, joka maaliskuun alussa osallistui ja varmisti  voiton Ruotsille vuosittaisessa Finnkampenissa.

Viisi kussakin joukkueessa

- Painballia pelataan joko sisällä urheiluhalleissa tai  ulkona jalkapallokentillä. Kaksi viisimiehistä  joukkuetta ottelevat toisiaan vastaan, sanoo Brad, joka  pelaa oikealla edessä.
Paintball ei nimittäin ole organisoimatonta sotaleikkiä,  vaan urheilu, joka rakentuu pitkälti taktiikan,  kommunikoinnin ja joukkueen yhteistyön päälle.  Perusajatus pelissä on vahtia omassa päädyssä olevaa  lippua ja yrittää anastaa vastustajan lippu heidän  päädystään toiselta puolelta kenttää.

Ilkeitä mustelmia

Ottelut ovat viisiminuuttisia ja joukkueet koostuvat  sekä etu- että takamiehistä. Ensinmainittujen tehtävänä  on hankkiutua vastustajan päätyyn ja anastaa vastustajan  lippu, ilman että heihin osuu yhtään "vihollisen"  värikuulaa. Takamiesten työnä on suojella omaa lippua  toisen joukkueen anastusyrityksiltä.
Jos sitten sattuu saamaan osuman - tai tulemaan  merkatuksi kuten alan termi kuuluu - ei saa pelkästään  ilkeitä mustelmia, vaan joutuu myös poistumaan kentältä.  Laji voi tehdä varsin kipeää, mutta todellinen  loukkaantumisvaara on pieni. Kaikilla pelaajilla tulee  olla hyväksytty suojamaski.

Kenttäpuoliskot toistensa peilikuvia

Molemmat kenttäpuoliskot rakennetaan toistensa  peilikuviksi puhallettavista erimuotoisista esteistä.  Niiden takana pelaajat voivat piilotella ja etsiä  suojaa, kun vastustajan kuulat viuhuvat pahan kerran.
- Finnkampenissa oli porkkanan muotoinen este, käärmeen  muotoinen este ja yksi joka oli kuin teepussi, toteaa  Brad.
Finnkampenia on pelattu vuodesta 1999 lähtien. Ruotsi on  voittanut neljä kertaa, Suomi vain kerran.
Brad Tonkin ja hänen painballkaverinsa Rikard Eriksson  olivat ensimäistä kertaa mukana tänä vuonna.  Tavallisesti he pelaavat yhdessä eskilstunalaisessa Team  Mayhem:ssä.
- Aiomme osallistua seitsemään-kahdeksaan kilpailuun  vuodessa Nordic Series:ssä. Se on kilpasarja, jota  pelaavat joukkueet joka puolelta Pohjoismaita, kertoo  Brad.
Yksi kilpailupaikkakunnista on Flen. Siellä pidettävää  kilpailua pidetään hyvien järjestelyidensä johdosta  yhtenä sarjan parhaista. Sieltä ovat lähtöisin myös  Markus Åkerman ja Tobbe Anderson, jotka myös  osallistuivat Finnkampeniin.
Paintballia on pelattu Ruotsissa 80-luvun puolivälistä,  mutta laji on edelleen melko peini täällä. Muualla  Euroopassa ja erityisesti USA:ssa laji on suositumpi.
- USA:ssa paintball kilpailee lumilautailun kanssa  harrastetuimman extreme-laijin tittelistä, sanoo Brad.

Yleisöystävällistä USA:ssa

- Siellä satsataan paljon lajin tekemiseen  yleisöystävällisemmäksi. Kilpailuja pidetään  katsomokentillä. Katsomoiden eteen pystytetään verkko,  josta väri ei roisku läpi.
Bradilla on omia kokemuksia pelaamisesta USA:ssa. Viime  vuonna hän oli mukana ruotsalais-suomalaisessa  joukkueessa, joka kilpaili Floridassa World Cup:ssa.  Cyclone, joka joukkue oli nimeltään, oli ainoa  eurooppalainen joukkue, joka pääsi semifinaaleihin -  värikäs muisto Brad Tonkinin paintball-uralla.

Poissa

#3 2003-03-12 12:07:15

Darra
Jäsen
Paikkakunnalta: Helsinki,
Rekisteröitynyt: 2001-10-08
Viestit: 476
Kotisivu

Re: färgguulaa ja finnkampenia Ruotsin lehdessä

Muttä missä on suomennus?


Mukana sutimassa:

ProGames
Kirkkonummen pelipuisto
Eclipse

Poissa

#4 2003-03-12 13:40:27

Juice
Jäsen
Paikkakunnalta: Espoo,
Rekisteröitynyt: 2001-10-08
Viestit: 2,168
Kotisivu

Re: färgguulaa ja finnkampenia Ruotsin lehdessä

Kiitos Kenny,

kyllä mä ihmeen paljon tuosta ymmärsinkin.


URHOPAINTBALL.COM
Suomen Paintball Liitto ry
Sponsored by: SISSOS* Paintball Bunkkeri*PLANET ECLIPSE, GEO
"Jossain lajissa lyödään palloa kepillä, tässä ammutaan, that's it!"

Poissa

#5 2003-03-12 16:26:41

Hasse-DMZ
Jäsen
Paikkakunnalta: ,
Rekisteröitynyt: 2002-01-12
Viestit: 67
Kotisivu

Re: färgguulaa ja finnkampenia Ruotsin lehdessä

Sulo Aittoniemi version (sorry)

--- Eskilstuna Kuriren ---

Värikäs Suomi-Ruotsi -maaottelu

Suomi-Ruotsi -maaotteluun yhdistetään tiukat taistelut moukarissa, keihäässä ja korkeushypyssä. Mutta on olemassa myös toisenlainen maaottelu. Se käydään värikuulilla, kivääreillä ja puhallettavilla porkkanoilla. \"Laji\" on paintball.

Useimmat ajattelevat yritystapahtumia tai finnisiä teini-ikäisiä leikkimässä sotaa metsässä, kuullessaan sanan paintball.
Harvat tietävät, että paintball on \"urheilulaji\", jolla on maailmassa noin seitsemän miljoonaa harrastajaa. Ruotsissa paintballin pelaajia on parituhatta, joista viitisenkymmentä Eskilstunassa. Yksi heistä on Paavo Tonkinen, joka maaliskuun alussa osallistui ja varmisti voiton Suomelle vuosittaisessa Finnkampenissa.

Viisi kussakin joukkueessa

- Painballia pelataan joko sisällä urheiluhalleissa tai ulkona jalkapallokentillä. Kaksi viisimiehistä joukkuetta ottelevat toisiaan vastaan, sanoo Paavo, joka pelaa oikealla edessä.
Paintball ei nimittäin ole organisoimatonta sotaleikkiä, vaan urheilu, joka rakentuu pitkälti taktiikan, kommunikoinnin ja joukkueen yhteistyön päälle. Perusajatus pelissä on vahtia omassa päädyssä olevaa lippua ja yrittää anastaa vastustajan lippu heidän päädystään toiselta puolelta kenttää.

Ilkeitä mustelmia

Ottelut ovat viisiminuuttisia ja joukkueet koostuvat sekä etu- että takamiehistä. Ensinmainittujen tehtävänä on hankkiutua vastustajan päätyyn ja anastaa vastustajan lippu, ilman että heihin osuu yhtään \"vihollisen\" värikuulaa. Takamiesten työnä on suojella omaa lippua toisen joukkueen anastusyrityksiltä.
Jos sitten sattuu saamaan osuman - tai tulemaan merkatuksi kuten alan termi kuuluu - ei saa pelkästään ilkeitä mustelmia, vaan joutuu myös poistumaan kentältä. Laji voi tehdä varsin kipeää, mutta todellinen loukkaantumisvaara on pieni. Kaikilla pelaajilla tulee olla hyväksytty suojamaski.

Kenttäpuoliskot toistensa peilikuvia

Molemmat kenttäpuoliskot rakennetaan toistensa peilikuviksi puhallettavista erimuotoisista esteistä. Niiden takana pelaajat voivat piilotella ja etsiä suojaa, kun vastustajan kuulat viuhuvat pahan kerran.
- Finnkampenissa oli porkkanan muotoinen este, käärmeen muotoinen este ja yksi joka oli kuin teepussi, toteaa Paavo.
Finnkampenia on pelattu vuodesta 1999 lähtien. Suomi on voittanut neljä kertaa, Ruotsi vain kerran.
Paavo Tonkinen ja hänen painballkaverinsa Riku Erkkilä olivat ensimäistä kertaa mukana tänä vuonna. Tavallisesti he pelaavat yhdessä eskilstunalaisessa Team Makkarassa.
- Aiomme osallistua seitsemään-kahdeksaan kilpailuun vuodessa Nordic Series:ssä. Se on kilpasarja, jota pelaavat joukkueet joka puolelta Pohjoismaita, kertoo Paavo.
Yksi kilpailupaikkakunnista on Flen. Siellä pidettävää kilpailua pidetään hyvien järjestelyidensä johdosta yhtenä sarjan parhaista. Sieltä ovat lähtöisin myös Marko Okkonen ja Tuomo Aaltonen, jotka myös osallistuivat Finnkampeniin.
Paintballia on pelattu Ruotsissa 80-luvun puolivälistä, mutta laji on edelleen melko peini täällä. Muualla Euroopassa ja erityisesti USA:ssa laji on suositumpi.
- USA:ssa paintball kilpailee lumilautailun kanssa harrastetuimman extreme-laijin tittelistä, sanoo Paavo.

Yleisöystävällistä USA:ssa

- Siellä satsataan paljon lajin tekemiseen yleisöystävällisemmäksi. Kilpailuja pidetään katsomokentillä. Katsomoiden eteen pystytetään verkko, josta väri ei roisku läpi.
Paavolla on omia kokemuksia pelaamisesta USA:ssa. Viime vuonna hän oli mukana ruotsalais-suomalaisessa joukkueessa, joka kilpaili Floridassa World Cup:ssa. Cyclone, joka joukkue oli nimeltään, oli ainoa eurooppalainen joukkue, joka pääsi semifinaaleihin - värikäs muisto Paavo Tonkisen paintball-uralla.

Poissa

Keskustelualueen alatunniste