Splatboard

Suomen paintball-skenen kohtauspaikka

Et ole kirjautuneena.

#1 2004-01-13 12:21:37

Wänsjuu
Jäsen
Paikkakunnalta: KjokiZoo/Vantaa
Rekisteröitynyt: 2002-01-30
Viestit: 494

Re: Lajimme esilletuominen

Useana vuotena olemme yrittäneet paikallisissa lehdissä pitää yhteystietoja esillä, mikäli lajista kiinnostuneita ilmaantuisi. 8 vuotta ja kolme puhelua... onneksi ovat tienneet mistä on kyse. huoh!

http://havunen.kauhajoki.fi/vapaaika/klvlehti/22003/
Tuollakin olemme nuoriso tai muujärjestö.

Liikuntajärjestöksi emme, useista yrityksistä huolimatta, ole \"päässeet\"

Ei ketään kiinnosta nuorisojärjestö nimeltä PAINTBALL (piirtelyä??)

ASIAAN!!

Minne jäi tämä lajin esilletuominen ja metsistä ulos tuleminen?

Kiva alku, kiitos TRE turnaus (-96?)+HOT Sport. + juicen pari turnausta.

Uuusia pelaajia ei kovin nopeasti metsien vuokrahemmoista saada. (tiedämmehän miten paljon ko. metsä poikkeaa tästä \"liikuntamuodosta\")

Pelaaja määrät ovat nousussa: näin ruohonjuuritasolta katsottuna kyllä. Vauhti vain ei \"hirvitä\"

Hienoa tietysti olisi saada ihmisiä tutustumaan lajiin. Tämä vai ei toimi pistämällä kenttää metsän vieressä olevalle pellolle (100m siirrytty vanhoista ajoista) tai jalkapallokentälle (järjestämämme päättiskierros -03*)

-Mihin pysähyi tämä \"kehitys\" suomessa? (jaksamiseen ?)


<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.trivoga.net">www.trivoga.net</a><!-- w -->
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.progames.fi">www.progames.fi</a><!-- w -->
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.planeteclipse.com">www.planeteclipse.com</a><!-- w -->
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.teamcoitus.fi">www.teamcoitus.fi</a><!-- w -->
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.tehy.fi">www.tehy.fi</a><!-- w -->

Poissa

#2 2004-01-13 13:06:03

Juice
Jäsen
Paikkakunnalta: Espoo,
Rekisteröitynyt: 2001-10-08
Viestit: 2,168
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

Lajimme kärsii yhä imagollisista ongelmista. Suomalainen armeijan käynyt mies ei sotaa helpolla lähde leikkimään tai oikeammin armeijan 70-luvulla käynyt isä ei pojalleen ensimmäiseksi mutkaa maksa...jääkiekkomailan mielummin.

Suomessa ei ole juurikaan avointa kenttää (poislukien Paintball Basement). Eli paikka joka olisi aina auki ja jonne voisi isä Petterinsä lauantaisin taluttaa pelaamaan. Tässä paikassa pitäisi olla mahdollisuus pelata läpi vuoden ja erilaisilla tasoilla, eli ei aloiteta \"ammattilaisia\" vastaan. Tälläinen \"walk-on\" perinne Suomesta puuttuu.
Aina on kerättävä oma ryhmä yli 6 henkeä ja sitten näistä kolme peruu just ennen pelivuoroa...

Laji maksaa \"liikaa\", harvassa lajissa viikottainen treenikerta maksaa 50 euroa tai yli. Lisäksi perusvarustus maski (50-100e), vyö+bulkit (50-100e) ja ase/ilmat/boxit (200-1500e) on melkoinen sijoitus (300-1700e).

Lajillamme ei ole juurikaan junjoritoimintaa, johtuen lähinnä hinnasta ja siitä että laji soveltuu paremmin vasta yli 15 vuotiaille. Tiimit eivät voi junjoritoimintaa järjestää mikäli puuttuu seuran aseet ja varusteet, firmoilla ko. toiminnan järjestäminen ei onnistu resursseista tai kiinnostuksesta johtuen.

Näkyvyys... TV, TV, TV, TV !!!! Näin se vaan taitaa olla, edes pääkaupunkiseudun päälehden viikkoliitteessä (NYT 1/2003, Urho) ollut juttu ei poikinut sanottavaa kiinnostuksen nousua.

Eipä silti voi sanoa että mitään ei ole tapahtunut. Olemme päässeet metsästä, vaikkakin usein vain sen 100 metriä, mutta kuitenkin. Suomalaisessa TV:ssäkin on oltu, Kirkkonummen Prismasta saa kansainvälisen painttilehden! Kyllä kehitys on kehittynyt.

Tulevaisuus näyttää hyvälle, jos ja kun paintti pääsee tv-lajiksi jenkeissä näkyy se täälläkin pienellä viiveellä kun jonain kertana \"unelmien poikamies\" menee miehekkäästi pelaamaan painttia tai \"Amazing Race\" piipahtaa kentällä. Silloin pitää sitten takoa täällä kotona ja jaksaa rääkätä toimittajaparkoja erilaisilla tuloksilla sekä kutsuilla seuraamaan vähintään Euroopan parhaan tiimin treenejä tai jopa turnauksia.

Pelkästään kotona Paintbunny vessassa toivomalla ei homma eteenpäin mene vaan pitää tehdä välillä hullultakin kuulostavia juttuja.

Ei pidä odottaa kuuta taivaalta, mutta sitä pitää tavoitella!!

-JUICE-
URHO
SISSOS
UUTISET
HALLI


URHOPAINTBALL.COM
Suomen Paintball Liitto ry
Sponsored by: SISSOS* Paintball Bunkkeri*PLANET ECLIPSE, GEO
"Jossain lajissa lyödään palloa kepillä, tässä ammutaan, that's it!"

Poissa

#3 2004-01-13 13:39:29

Wänsjuu
Jäsen
Paikkakunnalta: KjokiZoo/Vantaa
Rekisteröitynyt: 2002-01-30
Viestit: 494

Re: Lajimme esilletuominen

Unohtui edesmenneestä ja sopii kuitenkin tämän perään...
järjestimme näytöksiä ja ilmaista 3-man skabailua poltettapuntissa kiertueella.
Palaute oli loistavaa ja mielenkiintoa oli. ikäryhmä parasta yli 18 vuotiaita.

Kuvat -02 Vuodelta
http://www.opiskelijaliikunta.fi/kiertu … mage9.html
Palaute tekstiä en vuodelta 02 löytänyt, yhteydenottoja tuli hyvin.
Lyhyesti: Keräsi eniten yleisöä, opiskelijoiden palautteessa ehdoton suosikki. Myös moni sanoi ettei se \"metsä peli\" tunnu enää miltään ja että näki nyt kunnolla mitä paintball on.

Tekstiä tältävuodelta:
\"Valitettavasti osaa julisteessa lueteltuja lajeja ei tapahtumaan tänä vuonna saatu mm. curling, paintball ja ratsastus.\"

Ottakaa yhteyttä Poltettapuntissa järjestäjään tänä vuonna ja menkää treenaamaan näytösluonteisesti. + vuokravehkeet ja 3-man ilmainen skaba (firmaa sponssaamaan vehkeet ja kuulat)


<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.trivoga.net">www.trivoga.net</a><!-- w -->
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.progames.fi">www.progames.fi</a><!-- w -->
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.planeteclipse.com">www.planeteclipse.com</a><!-- w -->
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.teamcoitus.fi">www.teamcoitus.fi</a><!-- w -->
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.tehy.fi">www.tehy.fi</a><!-- w -->

Poissa

#4 2004-01-13 14:46:54

AT
RumaQ
Paikkakunnalta: Oulu, Suomi
Rekisteröitynyt: 2003-05-20
Viestit: 1,466

Re: Lajimme esilletuominen

Itse järjestimme yhdistyksemme puitteissa paikallisilla markkinoilla perusesittelystandin + ammuntamahdollisuuden palkinnoilla varustettuna. Hintana oli 1 euro/10kuulaa. Pääsimme jopa tienaamaan päivän aikana, parhaimmillaan jonossa oli 10 (osin myös aika nuoria) hemmoa odottamassa vuoroaan. Saimme myös yhden uuden pelaajan tapahtuman seurauksena.

Eli aina ei tapahtumaa varten tarvi laittaa suppikenttää pystyyn markkina-alueelle, itsellämme oli 1 kaksinkertainen verkko suojana ja yksinkertainen kääntyvä maalitaulu (Sissokselta ostettu). Kaikki meni hyvin, ja kiinnostuneita riitti. Naisvoimistelijoiden kojulla katsottiin tosin hieman ihmeissään kun aloitimme aamulla, eli syytä tällaiseen tapahtumaan on valita kohtuu hiljainen merkkain...


  Antti


Antti . Tikkakoski [at] destia . fi
040 749 1441

RumaQ | Powerplay | Severe | JT | MacDev

Poissa

#5 2004-01-13 15:46:29

nato
Jäsen
Paikkakunnalta: Espoo
Rekisteröitynyt: 2001-10-06
Viestit: 1,350

Re: Lajimme esilletuominen

kohta joku tulee ja pilaa tänkin asiallisen threadin sanomalla et miksei kukaan tee mitään asian eteen.

mä olen vähän sitä mieltä että väkisin survomalla medioihin paintballia tyyliin:

\"hei mtv3/subtv/sporttivartti/hartsportti/u-name-it tulkaa kuvaamaan tällasta paintballtapahtumaa tänne ja tänne!paintball?joo se on sitä splättishommaa jossa niillä aseilla eli merkkaimilla ammutaan eli merkataan vastustajia ja sit on liput ja kaikki!sotaleikkiä?ei ei täl ooo mitään tekemistä sotaleikkien kanssa tää on öö..urheiluu ja extriimii!\"

sit saadaan taas lukee kälviän paikallissanomista artikkeli kuinka jossain yläturson pellolla on ollu turnajaiset jossa on leikitty sotaa joka kuitenkaan ei oo sotaleikkiä vaikka aseilla ammutaankin.
jee...

olen sitä mieltä että median kiinnostus on saatava heräämään, ei herättää, niinkuin tähän mennessä on yleensä ollut.oon ihan varma että jos keskitytään siihen hommaan mikä parhaiten osataan eli HYVIEN ja NÄYTTÄVIEN turnausten järjestämiseen, vaikkakin nyt sitten vaan niille muutamalle sadalle aktiiviharrastajalle, niin ennen pitkää kyllä mediakin kiinnostuu.

tähän mennessä on 10 vuoden aikana saatu julkisuutta medioissa: muutama hyvä lehtijuttu, pari hyvää tv-spottia, mutta edelleen valtaväestö ei tiedä koko lajista yhtään mitään, ne jotka tietää puhuu värikuulasodasta.

medioista väittäisin että splatweb on se paikka joka eniten tuo uusia harrastajia lajin pariin.EI lehtijutut EIKÄ tv-spotit.

lumilautailulla oli alussa samanlaisia uskottavuusongelmia, media puhui hassuista lumisurffaajista, kummallisista tyypeistä jotka eivät halunneet hiihtää.loppujen lopuksi media kiinnostui lajista kuin itsestään, mutta vasta sen jälkeen kun harrastajamäärät alkoivat kasvaa ja lautailijoita alkoi näkyä rinteissä valtaosana.nykyään lumilautailua voidaan jo pitää varteenotettavana urheilulajina (olympialaiset, hiihtoliiton alaisuus) ja tähän meni noin 15 vuotta.

paintballilla on pikkasen vaikeampi asema tässä, koska KAIKISTA PONNISTELUISTA JA IMAGONNOSTAMISYRITYKSISTÄ HUOLIMATTA VALTAOSA IHMISISTÄ TULEE MIELTÄMÄÄN SEN EDELLEEN SOTALEIKIKSI.eli deal with it, tätä imagoa tulis käyttää mielummin hyväkseen, kuin taistella tuulimyllyjä vastaan ja yrittää haudata termi sotaleikki.mun mielipide on se että se näyttää/kuulostaa lähinnä naurettavalta kun jossain haastattelussa taustalta kuuluu kauhee pauke ja kaks joukkuetta päästelee toisiaan 10 m päästä, niin siinä edessä joku raukka yrittää haastattelijalle melun yli huutaa kuinka hienoa on että paintball ei enää ole sotaleikkiä ja kuinka hienoo on että enää ei käytetä ees maastopukuja!!!

SIINÄ vaiheessa kun media KIINNOSTUU itse lajista, ja pyytää saada päästä esim. kuvaamaan tekemään juttua jne.turnaukseen niin TÄSSÄ vaiheessa mielestäni vasta voi ruveta oikomaan käsityksiä ja puhumaan termeillä.

se valitettavasti edellyttää sitä että kansa oikeasti kiinnostuu lajin urheilullisesta puolesta.

nato/DT

\"kaikki äsken kirjottamani on täyttä paskaa\"


täs nyt on ollu vähän kaikenlaista...

Poissa

#6 2004-01-13 15:46:30

Jurrikka
Jäsen
Paikkakunnalta: Nurmo, Suomi
Rekisteröitynyt: 2003-01-08
Viestit: 221

Re: Lajimme esilletuominen

Toi poltetta punteissa oli muuten krakataun ekat supi pelit joten me ei oltais ees tultu varmaan puskasta pois ilman wänsjuuta.Ja muuten ihan kivaa oli vaikka koko ajan hittejä tuliki

Jussi/Krakatau


Jussi/Coitus

Poissa

#7 2004-01-13 16:29:17

Anssi
Jäsen
Paikkakunnalta: Jämsä,
Rekisteröitynyt: 2002-06-22
Viestit: 183
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

Nato puhuu asiaa. ÄLKÄÄ yrittäkö erotella REC pallerointia (metsäpaintti) Kilpaurheilusta (kumipallokenttäpaintti) toisistaan niin että ne olisi kaksi täysin eriasiaa.
Älkää haukkuko sitä lajin osaa mitä ette harrasta.


se että kumipallokenttäpelin yhteydessä kertoo toimittajalle että nyt kyseessä on urheilullinen kilpailuversio js lajista jota voi harrastaa myös metsissä tai rakennuksissa.

Vastaavasti kun skenuun paikalle tulleelle toimittajalle kertoo että tätä lajia voi pelata myös symmetrisilla, keinotekoisilla kentillä kilpaa ihan sm tasolla saakka
tulee kokolajin kirjo hyvin selvitettyä.

Yhteisellä imagolla päästään paljon pisemmälle.

-a

ps. niin eikös liitto tarvitse metsäpelaajia valtion apu hakemuksessaan jotta lajille saataisiin tarpeeksi harrastajia...


--
Skenaarioissa tavataan...
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.torniweb.net">www.torniweb.net</a><!-- w -->


--
Skenaarioissa tavataan...
[img]http://www.jamsanpaintball.fi/ava.jpg[/img]
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.jamsanpaintball.fi">www.jamsanpaintball.fi</a><!-- w -->

Poissa

#8 2004-01-13 17:55:26

Illukka
Jäsen
Paikkakunnalta: ,
Rekisteröitynyt: 2001-10-14
Viestit: 155

Re: Lajimme esilletuominen

Ekaks kannattais ehkä siistiä lajia jo kentältä lähtien. Dumareille huudellaan päin naama että \" suksi killisilmä vittuun siitä edestä \" jne ja kentän ulkopuolella pöhöttyneet pelaajat imee viinaa pullon suusta ja piereskelee ja kiroilee pitkin poikin. 
henk.koht mielestä tämä epäkohta kuntoon ja sitten tuodaan kaikenkansan tietoon lajia. en ainakaan ite rupea tekemään mitään suuria ponnisteluja julkisuuden suhteen jos homma jatkuu aina ja iänkaiken samanlaisena.

itsekin tosin syyllistyn samaan juopotteluun.

Nerokasta!


Nerokasta!

Poissa

#9 2004-01-13 18:49:29

arj
Jäsen
Paikkakunnalta: Tuusula
Rekisteröitynyt: 2002-02-12
Viestit: 302

Re: Lajimme esilletuominen

Oliskohan pointtia tehdä kunnollinen traileri/teaseri/opetusvideo lajista tyyliin NPPL by FOX? Tuohon liittää yhteystiedot ja linkit yms yms. Nykyään tuntuu verkossa liikkuvan tavara suht nopeasti, joten eiköhän tuokin joitakin innostaisi. "H-City Spläts Team " ainakin "mainostaa" jo lahjakkaasti meidän koulun verkkolevyllä ja sieltä löytyy myös videoita. Kouluihin vois laittaa jakoon tuollaisen pätkän ja tuota vois aina käyttää, kun halutaan olla yhteydessä johonkin ulkopuoliseen tahoon. Oliskohan liitolla halua panostaa tommoseen?


.oO skai hai Oo.

Poissa

#10 2004-01-13 19:12:18

nato
Jäsen
Paikkakunnalta: Espoo
Rekisteröitynyt: 2001-10-06
Viestit: 1,350

Re: Lajimme esilletuominen

arj31 kirjoitti 13.01.2004 klo 20:49:29:

Oliskohan pointtia tehdä kunnollinen traileri/teaseri/opetusvideo lajista tyyliin NPPL by FOX? Tuohon liittää yhteystiedot ja linkit yms yms. Nykyään tuntuu verkossa liikkuvan tavara suht nopeasti, joten eiköhän tuokin joitakin innostaisi. \"H-City Spläts Team \" ainakin \"mainostaa\" jo lahjakkaasti meidän koulun verkkolevyllä ja sieltä löytyy myös videoita. Kouluihin vois laittaa jakoon tuollaisen pätkän ja tuota vois aina käyttää, kun halutaan olla yhteydessä johonkin ulkopuoliseen tahoon. Oliskohan liitolla halua panostaa tommoseen?


.oO skai hai Oo.

nonni...eiks joku, voisko joku, pitäskö...
tätä mä meinasin wink

just tota yritettiin jo aiemmin moontv:lle...

päivän aikana kuvattiin parit breikit, pari peli, ja muutama ylijuoksu ym.lisäks siinä oli haastatteluja.mukana oli muistaakseni cyclone, voodoo ja ööh, en muista ketkä muut.se homma vaan meni jäihin, mut mikäli tomuun on luottaminen niin jatkoa tolle pitäs tulla...anyway tosta on olemassa 3x60min editti joka on noin 15 min.

tomulta kandeis kysellä noit mastereita jos joku tosissaan haluu ruveta tollaseen hommaan.

\"kaikki äsken kirjottamani on täyttä paskaa\"


täs nyt on ollu vähän kaikenlaista...

Poissa

#11 2004-01-13 19:16:23

nato
Jäsen
Paikkakunnalta: Espoo
Rekisteröitynyt: 2001-10-06
Viestit: 1,350

Re: Lajimme esilletuominen

arj31 kirjoitti 13.01.2004 klo 20:49:29:

Oliskohan pointtia tehdä kunnollinen traileri/teaseri/opetusvideo lajista tyyliin NPPL by FOX? Tuohon liittää yhteystiedot ja linkit yms yms. Nykyään tuntuu verkossa liikkuvan tavara suht nopeasti, joten eiköhän tuokin joitakin innostaisi. \"H-City Spläts Team \" ainakin \"mainostaa\" jo lahjakkaasti meidän koulun verkkolevyllä ja sieltä löytyy myös videoita. Kouluihin vois laittaa jakoon tuollaisen pätkän ja tuota vois aina käyttää, kun halutaan olla yhteydessä johonkin ulkopuoliseen tahoon. Oliskohan liitolla halua panostaa tommoseen?


.oO skai hai Oo.

nonni...eiks joku, voisko joku, pitäskö...
tätä mä meinasin wink

just tota yritettiin jo aiemmin moontv:lle...

päivän aikana kuvattiin parit breikit, pari peli, ja muutama ylijuoksu ym.lisäks siinä oli haastatteluja.mukana oli muistaakseni cyclone, voodoo ja ööh, en muista ketkä muut.se homma vaan meni jäihin, mut mikäli tomuun on luottaminen niin jatkoa tolle pitäs tulla...anyway tosta on olemassa 3x60min editti joka on noin 15 min.

tomulta kandeis kysellä noit mastereita jos joku tosissaan haluu ruveta tollaseen hommaan.

\"kaikki äsken kirjottamani on täyttä paskaa\"


täs nyt on ollu vähän kaikenlaista...

Poissa

#12 2004-01-13 19:20:44

arj
Jäsen
Paikkakunnalta: Tuusula
Rekisteröitynyt: 2002-02-12
Viestit: 302

Re: Lajimme esilletuominen

nato kirjoitti 13.01.2004 klo 21:12:18:

nonni...eiks joku, voisko joku, pitäskö...
tätä mä meinasin wink

Silläpä just olis hyvä, jos aloite tulis liitolta, niin homma varmaan tulis jopa tehtyä.


.oO skai hai Oo.

Poissa

#13 2004-01-13 19:54:24

JoNiK
Jäsen
Rekisteröitynyt: 2003-04-13
Viestit: 123

Re: Lajimme esilletuominen

Olihan hei pelkokertoimessa paintballia smile mutta toi junioritoiminta olis varmaan kannattavaa, koska monet kavereista on käyny pusikoissa pelaamassa ja innostunu lajista ja haluaisi harrastaa sitä. Mutta ei ole tiimejä hmm
sellanen jostain pitäisi repäistä ja lehtiin mainoksia. Miksi paintballia ei huolita liikuntajärjestöön tms.?

...Mägi Kestää...


^^

Poissa

#14 2004-01-13 20:18:06

Juice
Jäsen
Paikkakunnalta: Espoo,
Rekisteröitynyt: 2001-10-08
Viestit: 2,168
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

Loistavia esimerkkejä Wänsjuu ja AT! Tuollaista toimintaa juuri tarvitaan. Joka kirkonkylän rotaryt ym. järjestää erilaisia happeningeja, sinne vaan koju pystyyn turvallisuus muistaen. Helposti 2e/10 palloa saa muutaman casen myytyä ja sillä pääsee jo koko jengi turnaukseen + voipi tulla joku uusi harrastajakin.

MoonTV systeemi taisi olla keväällä 2000 mm. K3 turnauksessa, sinänsä ok mutta jo nyt vanhentunut. Idea kyllä kannattaa eli filmiä kulumaan ja kannattaa lavastaa extraa näyttävyyden maksimoimiseksi ja sitten vaan jollekulle tuottajalle yhteydet.

-JUICE-
URHO
SISSOS
UUTISET
HALLI


URHOPAINTBALL.COM
Suomen Paintball Liitto ry
Sponsored by: SISSOS* Paintball Bunkkeri*PLANET ECLIPSE, GEO
"Jossain lajissa lyödään palloa kepillä, tässä ammutaan, that's it!"

Poissa

#15 2004-01-13 20:36:11

BOMBER3
Jäsen
Paikkakunnalta: Taalintehdas, Finland
Rekisteröitynyt: 2004-01-12
Viestit: 10

Re: Lajimme esilletuominen

ihmiset ei vaan yksin kertaisesti uskalla koska ne pelkää että sattuu

EI SE SATU JA JOS SATTUU NIIN MUISTETAAN SEURAAVASSA MATSISSA


TULIN NÄIN JA VOITIN

Poissa

#16 2004-01-13 20:42:35

AT
RumaQ
Paikkakunnalta: Oulu, Suomi
Rekisteröitynyt: 2003-05-20
Viestit: 1,466

Re: Lajimme esilletuominen

Myös paikallislehtemme (levikki ~10 000) julkaisi n. A5 kokoisen, itsekirjoittamamme jutun sitä suuremmin editoimatta ilmaiseksi. Juttu kertoi yleensä lajista ja myös infosi paikallisista tapahtumista ko. saralla. Muistaakseni mukana oli myös värikuva. Eli näin hommaa voipi edistää ruohonjuuritasolla, muistaa vaan asiallisen kirjoitustyylin ja kunnon yhteystiedot esim. Swebiin tms. faktoja esittelevään tahoon.

Myös kunnalta olemme saaneet yhdistyksenä 250 egeä/vuosi avustusta yhden A4:n vapaa-ajan lautakunnalle kirjoittamalla. Lisäksi ensi vuodeksi on luvassa jo enemmän massia mikäli oman kentän ostaminen/toiminnan kehittäminen edistyy. Myös erilaisia EU/valtion rahaa jakavia yhdistyksiä ja muita tahoja on olemassa, joilta avustusta kannattaa kysellä.

Totta ainakin pienemmillä paikoilla yleensä on se, että kylältä löytyy enintään 2-3 hommasta tietävää/niin kiinnostunutta kaveria, että omat vehkeet ostetaan ja aletaan rekryta isompaa jengiä kasaan. Seutukunnan tasolla voi kiinnostuneita jo olla enemmän, ja näin ollen vain olemassa olostaan ilmoittamalla voisi saada helpostikin paikallisen seuran pyörimään. Olen joskus tännekin (Swebiin siis) ehdottanut jonkinlaista karttapohjaa, johon olisi merkitty Suomessa toimivat seurat/porukat yhteystietoineen. Näin hommasta kiinnostunut voisi helposti ettiä itseään lähellä olevaa toimintaa ja liittyä mukaan. Tiedän ettei se ehkä kehä III sisällä ole ongelma, mutta täällä pohjoisempana se saattaa jo alkaa olla...

  Antti


Antti . Tikkakoski [at] destia . fi
040 749 1441

RumaQ | Powerplay | Severe | JT | MacDev

Poissa

#17 2004-01-13 20:47:43

BOMBER3
Jäsen
Paikkakunnalta: Taalintehdas, Finland
Rekisteröitynyt: 2004-01-12
Viestit: 10

Re: Lajimme esilletuominen

mutta silti jos sitä mainostettaisi enemmän niin ihmiset sais paremmin tietää selitin kavereille mitä se on niin noin 90% on kiinnostunut ja suurin osa jo harrastaa
kenelle kerroin.


TULIN NÄIN JA VOITIN

Poissa

#18 2004-01-13 21:11:03

OneEye
Jäsen
Paikkakunnalta: Tammisaari/Hyvinkää
Rekisteröitynyt: 2002-11-27
Viestit: 423

Re: Lajimme esilletuominen

Jeba! Pikkuveljen kaa käytiin tos syksyllä pistämässä ständi pystyyn yksis messuis! Hirveesti kävi jengii kyselemäs ja tökkimäs tölkkiä jonka olimme puhaltaneet pystyyn! Lisäksi pyöri peinttivideo koko ajan telkus mitä moni jäi kattomaan mielenkiinnolla!

Lisäksi oli vielä mahdollisuus ammuskella taulua radalla mikä kyhättiin messumatoist ja pressuist! 5 kuulaa/1e ja kyllä kävi jengii paukuttelemas ku vielä oli palkintoina ilmasia pelejä! Näin saatiin myös lisää jengii tulemaan itse hallille ku nämä voittajat toivat kaverinsa mukana...

Tais siinä mummoilla olla tavallista korkeammat paineet ku viereisessä huoneessa oli Punaisen Ristin verenpainemittausta ja me samaan aikaa räiskittiin Tippmanilla metallitaulua! smile

Eikä tohon todellakaan tarvinnut paljon vaivaa nähä ja ku vielä messun järjestäjät markkinoi että tänä vuonna uutuutena Paintball niin paikkakin oli lähes ilmainen!

Hululululuuuuuu!
OneEye/Höyry
Playball Generation
http://www.playballnet.com


Henry "Höyry" Kantola
Playball Generation/Paintballcenter/Paintball Areena
http://www.paintballcenter.fi

Poissa

#19 2004-01-13 23:13:04

Iippo
Jäsen
Paikkakunnalta: Soukan Omapoika
Rekisteröitynyt: 2001-10-06
Viestit: 2,227

Re: Lajimme esilletuominen

Vika on formaatissa kokeilkaa tätä:

KOTKAT KUUNTELEE kirjoitti 20.11.2001 klo 22:08:50:

Olikohan edellisessä hesarin kuukausliitteessä kun nähtiin tippman tosi toimissa ampumassa kyynelkaasupalloja mellakka joukkoon. Pitäis suomeenkin hommata liiga \"EI POJILLE\" jossa pelattais kunnon palloilla kun niitä kerran josstain saa. Olisko siinä lentoradassa enää niin kauheesti väliä? Tosin kauheeta muussamista ei vois hyväksyä. Ehdottomasti hyvä sisäpelimuoto.

MÄ HALUAN VAIN,   ELÄÄ!

Ja palstatila on taattu.





...**...**...*****...*****....*****....
...**...**...**..**...**..**...**...**...
...**...**...*****...*****...**....**...
...**...**...**........**.........**...**...
...**...**...**........**..........*****....



IiPPO / ZAPMAFIA


KOTKAT KUUNTELEE kirjoitti 02.11.2001 klo 12:46:27:

KRISTINUSKO ON PETTÄNYT TAAS TEIDÄT; KÄÄNTYKÄÄ SIIS SAATANAN PUOLEEN


[size=150:2gr5bu9k]
Iippo / Los Bastardos

Poissa

#20 2004-01-14 01:01:02

BOMBER3
Jäsen
Paikkakunnalta: Taalintehdas, Finland
Rekisteröitynyt: 2004-01-12
Viestit: 10

Re: Lajimme esilletuominen

Ei se auta jos jossain lehdessä tai muualla lukee paintballista ihmisten pitäisi päästä kokeilemaan niin ne tietäisi että se on vaan erillainen urheilu harrastus ja myönnän että on kallista mutta tähän asti oon ollu sitä mieltä että mikään ei ole parempi harrastus.


TULIN NÄIN JA VOITIN

Poissa

#21 2004-01-14 06:33:13

apache
Jäsen
Paikkakunnalta: Lappeenranta
Rekisteröitynyt: 2001-10-07
Viestit: 235

Re: Lajimme esilletuominen

AT kirjoitti 13.01.2004 klo 22:42:35:

Myös paikallislehtemme (levikki ~10 000) julkaisi n. A5 kokoisen, itsekirjoittamamme jutun sitä suuremmin editoimatta ilmaiseksi.

Nuo pienemmät lehdet yleensäkin olisivat varmaan onnesta soikeana, jos joku lähettää kohtalaisesti kirjoitetun, asiallisen jutun valmiiksi julkaistavassa kunnossa kuvineen. Ainakin täälläpäin niiden juttujen taso on vähän sellaista, ettei vakkaritoimittajilla hirveästi tunnu aina nappaavan ilmaislehteen kirjoittelu wink

Oman paikkakunnan poikien menestys kansallisessa kilpasarjassa on vain yksi esimerkkiaihe artikkelille, joka sopisi paikallislehteen.

Olen joskus tännekin (Swebiin siis) ehdottanut jonkinlaista karttapohjaa, johon olisi merkitty Suomessa toimivat seurat/porukat yhteystietoineen.

http://www.paintball.fi/joukkueet/index.shtml

-- Apa / Raaka Kone


-- Apa / Feenix
[ PaintMail ] [  Myydään! ] [  Raaka Kone ]

Poissa

#22 2004-01-14 08:29:31

mw
Jäsen
Paikkakunnalta: ,
Rekisteröitynyt: 2004-01-14
Viestit: 1

Re: Lajimme esilletuominen

Eräässä lehdessä työskentelevänä voisin kommentoida tätä asiaa. Yleinen mielipide toimituksissa lienee ainakin osittain saman suuntainen. Paikallislehdet ovat luonnollisesti enemmän innoissaan tälläisistä erikoisista aiheista, mutta esimerkiksi oma esimieheni (uutispäällikkö) on sitä mieltä, että paintball ei ole urheilua. Luultavasti sama mielipide on useammassa isommassa lehdessä. Eli lajin urheiluksi tuominen julkisuudessa vaatii melkoisia ponnistuksia ja tätä auttaisi varmasti seurojen syntyminen/junioritoiminta. Tosin juniorijoukkueiden pyörittäminen saattaa olla hankalaa jo lajin luonteen ja hinnan takia. Kuitenkin suurimpana junioritoiminnan esteenä näkisin nimenomaan lajin marginaalisuuden ja yleisen asenteen (Paintball ei edelleenkään ole urheilua ihmisten mielestä). Kyllä muutkin lajit maksavat älyttömästi, tästä hyvänä esimerkkinä jääkiekko, johon saattaa isi-papalta upota huomattavasti enemmän rahaa, kuin siihen, että pikku-petteri pelaisi paintballia. Enkä usko, että paintball on sen vaarallisempaa kuin jääkiekko, varusteet vain ovat erilaisia.


-MW-

Poissa

#23 2004-01-14 12:25:44

Dragoni
Jäsen
Paikkakunnalta: Varkaus, Suomi
Rekisteröitynyt: 2001-10-07
Viestit: 157
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

Täällä Varkauden puolella on kunnan nuorisotoiminnan puolesta tullut minulle kyselyjä lajista ja tietolähteet myöhemmin kertoneet että ensi kesäksi Varkauden nuorisotoimi aikoo hankkia omat pelit ja vermeet peinttiä varten.
Asiasta ei varmaankaan ole vielä varsinaisesti päätetty, mutta jos he rupeavat pyörittämään alan toimintaa nuorisolle (varmasti erittäin edullisesti), se tarkoittaa että tälle kohderyhmälle markkinoiminen toisi lajille varmasti uusia aktiiviharrastajia.
Pitänee ruveta sit edesauttamaan nuorisotoimea että saadaan ongelmanuorille jotain kehittävämpää tekemistä kuin julkijuopottelu ja torilla mummojen säikytteleminen smile


- Drage / QuickShot

Poissa

#24 2004-01-14 12:45:48

nato
Jäsen
Paikkakunnalta: Espoo
Rekisteröitynyt: 2001-10-06
Viestit: 1,350

Re: Lajimme esilletuominen

Dragoni kirjoitti 14.01.2004 klo 14:25:44:

Täällä Varkauden puolella on kunnan nuorisotoiminnan puolesta tullut minulle kyselyjä lajista ja tietolähteet myöhemmin kertoneet että ensi kesäksi Varkauden nuorisotoimi aikoo hankkia omat pelit ja vermeet peinttiä varten.
Asiasta ei varmaankaan ole vielä varsinaisesti päätetty, mutta jos he rupeavat pyörittämään alan toimintaa nuorisolle (varmasti erittäin edullisesti), se tarkoittaa että tälle kohderyhmälle markkinoiminen toisi lajille varmasti uusia aktiiviharrastajia.
Pitänee ruveta sit edesauttamaan nuorisotoimea että saadaan ongelmanuorille jotain kehittävämpää tekemistä kuin julkijuopottelu ja torilla mummojen säikytteleminen smile


- Drage / QuickShot

siis JUST jotain ton suuntasta mä ajoin mun lumilautavertauksella takaa.noi hommat lähtee niin pikkujutuista liikkeelle.thumbz up!

edelleen mä olen sitä mieltä että skabapeintin tunkeminen väkisin teeveeseen ja lehtiin on isolla mittakaavalla turhaa, koska valtaosa satunnaisharrastajista ei tiedä/ei oo kiinnostunu em. paintball-genrestä.päinvastoin, mikäli alottelijoille ja muille satunnaisharrastajille tungetaan silmät suut täyteen no-camo, ei aseista puhumista, merkkaamista ei kuolemaa-asiaa, niin väittäisin että se pikemminkin karkottaa kuin houkutteelee lajia harrastamaan tosissaan.alottelijathan ajattelee heti että nyt on kyseessä varsinainen seiväsperseiden salaseura, johon ei pääse sisään ellei opettele terminologiaa ja osta kallista mutkaa...

SIINÄ vaiheessa kun jotakuta alkaa tosissaan kiinnostaa lajin harrastaminen niin ne käsitteet ja termitkin kyllä ajan myötä muuttuvat.

eksy vähän raiteilta mut u get the point.


\"kaikki äsken kirjottamani on täyttä paskaa\"


täs nyt on ollu vähän kaikenlaista...

Poissa

#25 2004-01-14 13:23:48

Juice
Jäsen
Paikkakunnalta: Espoo,
Rekisteröitynyt: 2001-10-08
Viestit: 2,168
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

Ei kukaan väkisin telkkariin änge (rahalla sinne pääsee), mutta jos sinne jollain pääsee niin se on kuitenkin näyttävä turnauspaintti. Metsäpeliä kun on niin vaikea kuvata ja se imago on kuitenkin tellussa tärkeää.

En väitä etteikö Naton näkemyksissä ole perää, mutta ei lajia enää välttämättä tarvi aloittaa sotana. Esim. taannoin Paintball Arenalla \"sotimaan\" tulleet asiakkaat kyllä saivat kicksinsä ilmapallojenkin välissä, ehkäpä jopa nopeammin kuin metsässä 30min muita etsien...
Toki joka asiassa liika on liikaa eli tuo turha \"no-camo, ei-sota\"-vouhotus on joskus rasittavaa ehkäpä luotaantyötävää.

Näyttävyydestä kuitenkin tämä homma lähtee saamaan hyväksyntää urheilulajina. Kun lukee nykypäivän oikeiden painttiammattilaisten haastatteluja tuntuu myös nyky X-pallo olevan välillä myös arveluttavaa kun pitkässä matsissa jää 10-15 kertaa ylijuoksun alle, saaden 12+ palloa metristä/kerta, siinä alkaa taas järjen ääni häviämään.
Tosin tuo hullu mättö on ilmeisesti myös sitä mitä se perus sohvaperuna pelkokertoimestaan haluaa nähdä. Eli jo viime keväänä Alexin lanseeraama \"kolme korvaan\" on sitä todellista TV-viihdettä? Ehkä seuraava lehtijuttu tehdäänkin jo tyyliin \"sotaleikkijä sairaalaan saatuaan 47 osumaa \"SM\" kisoissa...\"  wink

Kylläpä lähtee mopo käsistä helppoon. Koitetaan nyt kuitenkin viedä painttia tunnetummaksi jokainen omalla tahollaan muita sorsimatta. Jos jokainen aktiivipelaaja (olisiko n. 300-500 hlö) kertoo kaudella 2004 kolmelle täysin ummikolle lajin hienoudesta niin voitaisiin pitää yllä täysin hatusta vetämääni viiden 5-man joukkueen kasvutahtia/vuosi.

Lisää hyviä esimerkkejä ja suunnitelmia!


-JUICE-
URHO
SISSOS
UUTISET
HALLI


URHOPAINTBALL.COM
Suomen Paintball Liitto ry
Sponsored by: SISSOS* Paintball Bunkkeri*PLANET ECLIPSE, GEO
"Jossain lajissa lyödään palloa kepillä, tässä ammutaan, that's it!"

Poissa

Keskustelualueen alatunniste