Splatboard

Suomen paintball-skenen kohtauspaikka

Et ole kirjautuneena.

#51 2006-08-07 10:30:15

Grande
Jäsen
Rekisteröitynyt: 2004-06-19
Viestit: 810
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

pulssi kirjoitti:

Btw: Eikö metsäturnauksia/sarjoja muka järjestetä?

Valitettavasti ei.
Nyt tänävuonna harrastelijapohjalta käyntiin pyörähtänyt metsäliiga on muutos pitkästä aikaa oikeaan suuntaan. Saadaan joukkueita koottua yhteen, porukka innostuu pelaamaan enemmän ja jopa treenaamaan, varusteita hankitaan toisen joukkueen pieksemiseksi, parempia mutkia, maskeja, yhtenäiset peliasut. Suomalaiset peinttifirmat saavat lisää asiakkaita, yksittäiset pelaajat haluavat liittyä joukkueisiin koska on selkeästi hyötyä kuulua joukkueeseen (pääsee pelaamaan muita tiimejä vastaan ympäri suomen) ja niin edelleen ----> LAJIKEHITYS!

Eli jos yksittäisiä pelaajia on suomi pullollaan heidän tuntematta toisia, ei joukkueita ole, pelejä ei saa järjestettyä, turnauksia ei järjestetä, kuulia ei myydä, hinnat on korkeat, varusteita ei myydä,  firmoja ei ole pystyssä.

Joku vois kommentoida saako mun jutuista mitään selvää

Poissa

#52 2006-08-07 11:23:35

Juice
Jäsen
Paikkakunnalta: Espoo,
Rekisteröitynyt: 2001-10-08
Viestit: 2,168
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

Kyllä Grande olet oikeassa siinä että iso virhe lajissamme tehtiin tuossa 2000 vaihteessa kun siirryttiin subikentille ja VAIN subikentille. Sen jälkeen ainoa tapa kilpailla oli Subi...

Siirtovaiheessa mukana oli paljon jengiä mutta 3-4 vuodessa luonnollinen poistuma rapautti joukkueet ja uutta ei tullut mistään tilalle. Siitä johtui vuosien 2004-2005 lama kilpasarjoissa.

Loistava juttu että Metsäliiga on tänä vuonna saatu käyntiin ja 2. divarikin uudestaan.
Tuo Metsäliiga on muuten perustettu ja rakennettu ihan samalla tavalla pelaajilta pelaajille kuten aikoinaan SM-liiga 1994, kiitokset sen järjestäjille.

Nyt Suomessa on kaikki tarvittavat tasot lajimme kehittymiselle ja valinnanvaraa formaateissa ja tyyleissä riittää.

Hyvältä näyttää!


URHOPAINTBALL.COM
Suomen Paintball Liitto ry
Sponsored by: SISSOS* Paintball Bunkkeri*PLANET ECLIPSE, GEO
"Jossain lajissa lyödään palloa kepillä, tässä ammutaan, that's it!"

Poissa

#53 2006-08-07 12:58:10

Grande
Jäsen
Rekisteröitynyt: 2004-06-19
Viestit: 810
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

Juice täysin samaa mieltä, hyvin sanottu!

Poissa

#54 2006-08-07 13:38:56

Kosmine
Jäsen
Paikkakunnalta: Rock city, Finland
Rekisteröitynyt: 2004-11-05
Viestit: 41

Re: Lajimme esilletuominen

kylläpä Grande puhuit varsin negatiivis vaikutteisesti suppi(kisa)paintistä, miksi?
jos sinäkin olet melko alusta asti ollut mukana paintti piireissä niin luulisi tietävän että ei nykyistä sm-liigaa ja divareita ilmaiseksi ole saatu kyllä niidenkin eteen jengi on oikesti hommia tehny et on ylipäänsä saatu turneita järkättyä. itse olen siirtynyt supin puolelle kultalusikka suussa aloitin kisa peintin viime vuonna 1divarissa ja nyt olen ilokseni löytänyt itseni SM-liiga jengistä.
ei voi muuta kun hattua nostaa liigan sekä oman joukkueen vaikuttajille.

ja nyt kun olen tässä pari vuotta suppi piireissä pyörinyt niin en kyllä ole havainnut mainitsemaasi negatiivistä asennetta mettä puolen painttiin. päin vastoin moni puhuu että mielellään lähtis vaikka suurtörniin tms blaastaan. mutta tuo suppi vaan kuitenkin tuntuu syövän kaiken ajan ja rahat mitä painttiin on laittaa.

ja jos palataan tähän oikeaan aiheeseen niin pakkosanoa että hyvin o tänä vuonna saatu kaikenlaista painttiä näkyviin varsinkin jos vertaa aikaisempiin vuosiin.
ei muuta kun "keep up the good work bitches"!!


.......WWW.REBALL.FI.......NVP........

MI SOU GAMISO TO MOUNAKI KOLARXIDO POU THA ME VRISEIS MALAKISTIRI
[img]http://img181.imageshack.us/img181/2469/freddosthisisspartlb0.gif[/img]

Poissa

#55 2006-08-07 14:20:08

Grande
Jäsen
Rekisteröitynyt: 2004-06-19
Viestit: 810
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

Kosmine kirjoitti:

kylläpä Grande puhuit varsin negatiivis vaikutteisesti suppi(kisa)paintistä, miksi?

Miksi? Puhuin täysin omista kokemuksista. Mulla on paha tapa sanoa suoraan mitä olen asioista mieltä.

Kosmine kirjoitti:

jos sinäkin olet melko alusta asti ollut mukana paintti piireissä niin luulisi tietävän että ei nykyistä sm-liigaa ja divareita ilmaiseksi ole saatu kyllä niidenkin eteen jengi on oikesti hommia tehny et on ylipäänsä saatu turneita järkättyä.

Luulisi tietävän? big_smile
Jep, olen ollut mukana järjestämässä turnauksia, käynyt liigakokouksissa (jos dementialtani oikein muistan) ja niin edelleen, ei siitä sen enempää.

Kosmine koita ymmärtää, kaikki ei vaan diggaa kisapeintistä suppikentällä. On olemassa pelaajia jotka aikuisten oikeesti tykkää ryömiä metsässä enemmän kuin juosta kumisuojien välissä. Löytyy pelaajia jotka pelaavat joukkueina toisiaan vastaan, metsässä. Lisäksi on olemassa pelaajia joita ei metsäpelaaminen voisi vähempää kiinnostaa, se on heidän valintansa. Sitten on se ryhmä joka pelaa molempia, metsää ja suppia. Pointtina on se että näiden eri ryhmien välille on syntynyt, miten sen nyt sanoisi hienosti, elitismiä. Toista katsotaan pitkin nenänvartta koska pelaa aidon näköisellä merkkaimella (tällä tarkoitan oikean aseen kopiota) ja muita vastaavia tapauksia.
Me kaikki kuitenkin pelataan samaa lajia?


Vähän niinkuin esimerkkinä olisi sama jos lähdet milsim mutkalla turnaukseen pelaamaan kuin että menisit oranssi peliasu päällä pinkki ase kädessä pelaamaan airsoftia (en ole kokeillut koko lajia, eli en tiedä mistä puhun), periaatteessa sut nauretaan  kentältä pois. Miksi? Pelaamaan sä olet kuitenkin tullut ja se on pääasia. Onko sen jälkeen hyvä fiilis jatkaa lajin parissa? Ei tarvitse välttämättä pelata edes turnauksessa vaan sama  saattaa tapahtua ihan normipeleissä kahdesta eri ryhmästä (metsä-suppi) olevien pelaajien kohdatessa.
Ei niin vakavana esimerkkinä käy katsomassa huvikses mutkaraatia. Hirveen moni metsäpelaaja ei "uskalla" edes laittaa asettaan arvioitavaksi koska tietää jo ennalta että se tullaan haukkumaan paskaksimilitanttitikuksi. Kiva siinä pistää viimeset rahat kiinni (rahat jotka pitää peinttiliikkeitä pystyssä) tippmanniin ja pimpata se paremmin ku westcoastcustoms pimppaa raideja ja kuulla että lopputuloksena on miehille suunnattu venäläinen dildo, eli ei surise eikä mahdu perseeseen.

Nyt Suomesta löytyy vihdoin "se oikea" peli formaatti lähes jokaiselle yksilölle. Enää ei ole PAKKO pelata tiettyä formaattia päästäkseen pelaamaan peinttiä ylipäätään. Nyt voit valita ja tehdä oman aluevaltauksesi, oli se sitten suppi, metsä, skenaario tai kaikki edellämainituista, LOISTAVAA!

1-propa47.jpg

Oli pakko  8)

Poissa

#56 2006-08-07 15:09:10

Ossi
Jäsen
Paikkakunnalta: Tampere
Rekisteröitynyt: 2001-10-06
Viestit: 311

Re: Lajimme esilletuominen

Muistaakseni (mm. vuonna 2000) pelaajat sitä supille siirtymistä toivoivat, eikä joku iso paha SPBL diktaattori lobannut yksin ko. juttua läpi?

Muistaisin lukeneeni valituksia siitä, miten metsäpelipaikoilla (jotka by default olivat jo pelikäytössä) tuli selkeästi vastaan "kotikenttäetu". Tätä ei suppikentillä tapahdu samassa mittakaavassa, ja nyt kun ilmeisesti suomessakin on (vihdoin) alettu julkaisemaan kenttäleiskat ennen turnauksia, voivat kaikki joukkueet niitä kokeilla tasapuolisesti - omalla pellonpätkällään ilman matkustelua ristiin rastiin suomea.

Muistan myös, että ennen muutosta oli juuri metsäkentillä tapahtunut pari aika ikävän oloista loukkaantumista? Vauhdin kasvaessa myös vaaralliset tilanteet lisääntyivät. Esim. porintien varrella ollut "tampereen kenttä" oli pääosin pohjaltaan kalliota, osittain ohuen kangasmetsä-pohjaturpeen peitossa.

Saatan myös muistaa väärin, koska olin noihin aikoihin vasta aloittelemassa. Jos näin kävi, saisiko oikaisevia faktoja historian eläneiltä? smile

Supair ja "konseptikentät" ovat nykyaikaa, ja mielestäni ainoa tapa taata edes jokseenkin tasapuolinen kenttä. Hyvän näkyvyyden takaava ja pienikokoinen konseptikenttä on myös tuomaroitavissa. Jos tasaiseen metsään on rakennettu 40x60m kenttä, jossa syndit on tehty lankuista ja autonrenkaista, on kenttä mielestäni jo konseptikenttä ja sellaista ei voi enää väittää puhtaasti metsäkentäksi.

Poissa

#57 2006-08-07 15:45:55

pulssi
Jäsen
Rekisteröitynyt: 2006-02-25
Viestit: 48

Re: Lajimme esilletuominen

Grande kirjoitti:

Pulssi, kuinka monta metsä/skenujoukkuetta pelaa ilmaisilla palloilla, ilmaisilla mutkilla tai ilmaisilla varusteilla?

..

Pulssi, puhun siitä mitä olen itse nähnyt ja kokenut, en koita ennustaa tulevaa.
Itse alotin pelaamisen 93 ja molempia osa-aluita on tullut "kokeiltua"  big_smile

Mikä prosentti suppipelaajista pelaa ilmaisilla kamoilla? Ja miten se muutenkaan liittyy tavallisiin harrastajiin? Tämä menee ohi pointin, joten ei siitä sen enempää, eihän.

Olen toki silloin joskus itsekin metsässä kirmaillut, kivaahan sekin oli. (10 vuotta sitten? Ei voi muistaa tarkkaan.) Nykyään suppi on itselle mieluisampaa. Tämäkin menee ohi aiheen...


Yritin siis sanoa, että jos esimerksi kysyy sadalta satunnaiselta ihmiseltä mitä on paintball/splatter, niin moniko niistä sanoo että siinä juoksennellaan kumisuojien välissä?
Valtaosa ihmisistä kun ei tiedä että peintti voi olla muutakin kuin metsässä ryömimistä. Lajin monipuolisuutta siis tulisi tuoda esiin, jotta kaikki edes etäisesti kiinnostuneet saadaan mukaan kokeilemaan sen eri muotoja. Hienoa on se, että nykyään vuokrakamoillakin pääsee muutamissa paikoissa pelaamaan supilla.
Kuten muutkin jo totesivat, 2div. ja metsäliiga ovat askeleita oikeaan suuntaan, jatketaan siis tästä.


.Voodoo Legacy.
.Helsinki Cyclone.

Poissa

#58 2006-08-07 15:50:40

Grande
Jäsen
Rekisteröitynyt: 2004-06-19
Viestit: 810
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

Ossi kirjoitti:

Muistaakseni (mm. vuonna 2000) pelaajat sitä supille siirtymistä toivoivat, eikä joku iso paha SPBL diktaattori lobannut yksin ko. juttua läpi?

En itkenyt silloin että peintti lähti metsistä enkä itke nytkään. Itseasiassa tykkään pelata molemmilla alustoilla. Pointtini on se että on tarjota halukkaille MOLEMMAT. Mech only olisi myös kiva lisä näihin, sitä tullaan kuitenkin tuskin näkemään.

Ossi kirjoitti:

Muistaisin lukeneeni valituksia siitä, miten metsäpelipaikoilla (jotka by default olivat jo pelikäytössä) tuli selkeästi vastaan "kotikenttäetu". Tätä ei suppikentillä tapahdu samassa mittakaavassa, ja nyt kun ilmeisesti suomessakin on (vihdoin) alettu julkaisemaan kenttäleiskat ennen turnauksia, voivat kaikki joukkueet niitä kokeilla tasapuolisesti - omalla pellonpätkällään ilman matkustelua ristiin rastiin suomea.

unohdinkin että kaikilla alottelevilla joukkueilla on oma kenttä autotallissa ja se pelto, etenkin pääkaupunkiseudulla wink
Metsäliigassa on ollut sellainen meininki ettei järjestävä osapuoli pelaa omalla kiekallaan, eli kenttä on kaikille sama. Päädyt on epätasaisia ja ne arvotaan, tiedän. Sama pelisuunnitelma ei toimi molemmista päistä vaan sun täytyy "lukea" molemmat päädyt erikseen.

Ossi kirjoitti:

Muistan myös, että ennen muutosta oli juuri metsäkentillä tapahtunut pari aika ikävän oloista loukkaantumista? Vauhdin kasvaessa myös vaaralliset tilanteet lisääntyivät. Esim. porintien varrella ollut "tampereen kenttä" oli pääosin pohjaltaan kalliota, osittain ohuen kangasmetsä-pohjaturpeen peitossa.

Oikein muistelet, se oli lievästi sanottuna...epäterveellinen

Ossi kirjoitti:

Supair ja "konseptikentät" ovat nykyaikaa, ja mielestäni ainoa tapa taata edes jokseenkin tasapuolinen kenttä. Hyvän näkyvyyden takaava ja pienikokoinen konseptikenttä on myös tuomaroitavissa. Jos tasaiseen metsään on rakennettu 40x60m kenttä, jossa syndit on tehty lankuista ja autonrenkaista, on kenttä mielestäni jo konseptikenttä ja sellaista ei voi enää väittää puhtaasti metsäkentäksi.

Entä jos ei halua pelata pellolla/nurmella/tasaisella alustalla? Entä jos haluaakin ryömiä, tetsata, kiertää selustaan kenenkään huomaamatta. Entä jos ei halua kyetä ampumaan vastustajan alotuskolmioon heti alotuksesta. Onko silloinkin supair ainoa vaihtoehto ja jos ei kelpaa niin täytyykö lopettaa harrastus?

Koitin vastailla tohon vikaan kysymykseeni jo yllä. On rikkaus että löytyy eri pelimuotoja miellyttämään  kaikkia. Miksei jengi vaan voi hyväksyä että kaikkia EI-KIINNOSTA-PELATA-SUBIA


Se mitä puhuit tuomaroinnista, aijai nyt pääsee tilittämään. Metsäliigaa 2 kiekkaa pelanneena vastaan ei tullut AINUTTAKAAN tapausta jossa vastustaja olisi kusettanut, voitko sanoa samaa sm/divaripeleistä? Jos vastasit kyllä, ole rehellinen ja vastaa uudestaan. Tämänhetkinen kilpailu jos sitä kilpailuksi voi edes kutsua metsäliigassa on täysin herrasmiespohjalla. Jos saat hitin, kävelet ulos. Useasti porukka lähtee kentältä jopa ilman jälkeä, pelkkä osuma riittää. Muutaman kauden olen pelkästään tuomaroinut FXL pelejä osallistumatta niihin pelaajana jos epäilet voinko puhua kisatuomaroinnista mitään.

Jenkeissä on käynnissä useita skenuliigoja, viekö se pelaajia NPPL:stä tai PSP:stä? KETÄ KIINNOSTAA! Ne pelaajat on siitä huolimatta peintin parissa, iskee dollareita firmoihin ostaessaan kuuliavarusteitamutkiailmasysteemeitäremoteletkujatähtäinkiskojalasertähtäimiä, ilman niitä ei ole yritysten tuotekehitysbudjetteja, sponssidiilejä...

Eikö lajille ole kuitenkin hyväksi saada lisää pelaajia/harrastajia?
Nyt on mistä valita.

Poissa

#59 2006-08-07 16:33:08

vjesku
Jäsen
Paikkakunnalta: kemi
Rekisteröitynyt: 2006-02-09
Viestit: 133

Re: Lajimme esilletuominen

Että ne jaksaa jaastaa.Toinen tykkää tyttärestä ja toinen isästä  :shock:  eiku....Noh mite vain.
Paintball on joillekkin kuin qur..kul..gurlinki(vai mikä soli)mulle,eli ei vain tajua lajia,eikä ikinä tule tajuamaan.Eihän sitä lajin esille saamiseksi ole kuin muutama vaihtoehto.Iso läjä rahaa(mainostaminen,ilmaiset pelit ym.)johon kellään ei ole varaa,ruohonjuuritason työ aktiivisten harrastajien toimesta ja sitä onkin esiintynyt viimeaikoina hämmästyttävän paljon erilaisten seurojen,yhdistysten ja jopa yksityisten henkilöiden puolesta.Itsekkin olen kuluvana kesänä houkutellut porukkaa vuokraamaan vermeet ja pelaamaan ympäri pohjois-Suomea ja ihan vain sen vuoksi että olen itse päässyt pelaamaan,niin mettässä kuin tynnyri(subi) kentällä.Nyt loppukesästä onkin ollu ilo huomata ettei minun itse tarvi olla enää se porukkaa kasaava tyyppi vaan mulle päin soitetaan ja ilmoitellaan peleistä Rovaniemellä ja jopa Kemijärvellä.
Puskaradiohan toimii aina, jos 1 tuntee 10 henkilöä ja nämä 10 tuntevat kaikki 10 ja nämä taas...jne.jne Kyl se siit
.Ne oudoksuvat katseet joita ennen sain kun kerroin harrastavani plättistä on pikkuhiljaa vähentymään päin ja tilalle tullut kiinnostuneita kysymys ryöppyjä:millanen mutka sulla,on paljo ne kuulat maksaa,millä ois hyvä alottaa,sattuuks se,eiks siin oo iha SM liiga,onks paljo naisia mukana?Että kyllä porukka lajista tietää mutta niillä on jokin"mystinen"aloittamis kynnys johon pitäisi nyt keksiä jokin helpotus,vaik joku hissi tai jotai.Mutta kyl tää täst. wink


H.O.W  We let the fools do the running!!

Poissa

#60 2006-08-07 16:53:59

juffeli
Administrator
Paikkakunnalta: Kempele, Suomi
Rekisteröitynyt: 2001-04-27
Viestit: 1,399
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

Grande kirjoitti:

Mech only olisi myös kiva lisä näihin, sitä tullaan kuitenkin tuskin näkemään.

Pohjoisessa yritettiin tätä, muttei löytynyt kiinnostusta. Toisaalta kyse oli supairilla pelattavasta sarjasta. Se vain on helpompi järjestää, jos tarvittavia kenttiä ei muuten löydy ja lisäksi kenttä voidaan viedä pelaajien luokse eikä toisin päin.

Se mitä puhuit tuomaroinnista, aijai nyt pääsee tilittämään. Metsäliigaa 2 kiekkaa pelanneena vastaan ei tullut AINUTTAKAAN tapausta jossa vastustaja olisi kusettanut, voitko sanoa samaa sm/divaripeleistä? Jos vastasit kyllä, ole rehellinen ja vastaa uudestaan.

Kuulosti, että esim. Suur-Pelissä näitä taas löytyi. Sori oli pakko wink

Mun mielestä tässä nyt ei paljoa ole viimesenä parina vuotena dissattu puolin tai toisin (turnauspeintti vs. skenupeintti). Vielä paremmin softaajien ja peinttaajien välit on parantunut. Nyt softaajat saavat rauhassa kysyä peinttaajilta maskeista/reguista/ym. ilman, että joutuu kuulemaan käännytyssaarnaamista.


Jarkko Tervonen

-> Powerplay | Splatweb | RumaQ <-

Poissa

#61 2006-08-07 17:27:42

Ossi
Jäsen
Paikkakunnalta: Tampere
Rekisteröitynyt: 2001-10-06
Viestit: 311

Re: Lajimme esilletuominen

En lähde enempää speksailemaan, mutta toteanpahan vain että sellaisia kierroksia on järjestetty, jonne pelaajia on tullut. Fiksu sarjan järjestäjähän tekee sellaisen sarjan, joka kiinnostaa pelaajia - nykyiset kilpasarjat ovat selkeätä näyttöä siitä, minne pelaajia riittää. Myös metsäliiga on järjestetty.

Jos ihmetellään miksi aiemmin ei tällaista ole tapahtunut, voidaan toki jatkaa ihmettelemistä. Aiemmin metsäliiga/2/3-div on tietysti talvisin pohdittu järjestettäväksi, mutta pääasiassa hankkeet ovat kaatuneet pelaajien puutteeseen. Ne kovimmat puhemiehet jotka ovat heti kesällä tulossa pelaamaan, katoavatkin kevään myötä oletettuine joukkueineen jonnekin taivaan tuuliin.

Grande, jos otit kommenttini jonkinlaisena hyökkäyksenä sinua tai ideologiaasi vastaan niin pahoittelen ja suosittelen sen lukemista uudelleen. Ei tarvi saada itkuraivareita vaikka ketjun aiemmat kommentit voivat olla hieman kärkevämpiä. Pääosalla kun ei tunnu olevan lainkaan ongelmia antaa ihmisten pelata siellä missä huvittaa (ml. minä).

Ja mitä huijaamiseen tulee, ei käpyjen tuoksu varmasti häivytä ihmisen perusluonnetta - varsinkin jos kyseessä on isojen poikien sarjojen tapaan ratkaisevan suuruiset sponssit ja palkinnot. Onhan se ikävää, mutta henk. koht. havaintojen mukaan juuri metsäpeleissä on saanut ampua samaa äijää kolmesti ulos kentältä jos herra tuomari ei ole ollut sopivasti läsnä.

Poissa

#62 2006-08-07 17:49:42

Grande
Jäsen
Rekisteröitynyt: 2004-06-19
Viestit: 810
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

juffeli kirjoitti:
Grande kirjoitti:

Mech only olisi myös kiva lisä näihin, sitä tullaan kuitenkin tuskin näkemään.

Pohjoisessa yritettiin tätä, muttei löytynyt kiinnostusta. Toisaalta kyse oli supairilla pelattavasta sarjasta. Se vain on helpompi järjestää, jos tarvittavia kenttiä ei muuten löydy ja lisäksi kenttä voidaan viedä pelaajien luokse eikä toisin päin.

Pose taisi olla? Itsekin luin tästä vaan, ei tullut lähdettyä mukaan. Mielestäni hyvä idea kuitenkin kukatahansa sen keksikin.

Hyvä kuittaus oli suurtörniin liittyen, vieläkin varvas kipeenä siitä seinään potkimisesta  big_smile

Poissa

#63 2006-08-07 19:02:01

Ju2a
Jäsen
Paikkakunnalta: Nokia
Rekisteröitynyt: 2005-07-01
Viestit: 479

Re: Lajimme esilletuominen

Ossi kirjoitti:

Aiemmin metsäliiga/2/3-div on tietysti talvisin pohdittu järjestettäväksi, mutta pääasiassa hankkeet ovat kaatuneet pelaajien puutteeseen. Ne kovimmat puhemiehet jotka ovat heti kesällä tulossa pelaamaan, katoavatkin kevään myötä oletettuine joukkueineen jonnekin taivaan tuuliin.

Nyt pitää päästä tähän väliin sanomaan että se on vaikee sen puhe miehen arvata että keväällä lähtee jengi alta...

Oma kokemus:
ennen viime joulua meillä oli kakkos divariin porukka pystyssä...
huhtikuussa meitä oli kolme jäljellä... siinä oli sitte kapteenina pientä järkkäämistä että saatiin tarpeeks porukkaa että voitiin ilmoittautua kyseiseen sarjaan...(maksoin ite puolet sarja maksusta...)
nyt meitä on neljä aktiivista ja 1 intissä
ja kahteen turnaukseen ollaan lähetty siltä pohjalta että 1/5 nukkuu krapulaansa pois ku pitäs lähtee... Kiitos koomalle(valkeakoski) ja sille voodoon pelaajalle(kirkkonummi) että ollaan saatu väännettyä  kuitenkin 5-mania...

Eli ei se aina oo sen puhemiehen vika että joukkue ei tuukkaan siihen sarjaan... mut mä en vaan kehdannu jättää tulematta...

saas nähä päästäänkö mikkeliin ku ei taas oo pelaajia...

tuliko tarpeeks pisteitä(...)?

Poissa

#64 2006-08-07 19:10:06

J.T.
Jäsen
Paikkakunnalta: Hyvinkää
Rekisteröitynyt: 2005-09-17
Viestit: 391

Re: Lajimme esilletuominen

Hyvä että saatiin herätettyä näin paljon energiaa! Kun tuo määrä enegiaa vielä suunnataan samaan suuntaan, niin olemme vielä pitkällä!

Henk. koht. olen sitä mielä että vastakkain asettu metsäpainball vs. kilpapaintball on turhaa ja muutenkin entisen talven lumia. Itse en tykkää vastakkain asettelusta ollenkaan (tämä ehkä johtuu kasvatti seurasta). Molemmat pelimuodot vaan yksinkertaisesti tarvitsevat toisiaan. Metsäpaintball tulee todennäköisestikkin jatkossa olemaan se pelimuoto, johon saadaan suurimmat volyymit ja aloittelija määrät. Kilpapaintball on taas se jolla ajetaan urheilulaji asemaa. Molemmat sopivat liiton toiminnan alle oikein maniosti. Liitto myös tukee mielellään molempien peli formaattien kasvua ja kehittymistä muukaanlukien niiden liiga toiminta. Ilman toista formaattia olemme hieman käsipuoli laji. Lajimme monimuotoisuus on siis rikkaus ja se pitäisi nähdä sellaisena.  Miten monessa lajissa on kaksi niin hyvin toistaan täydentävää pelimuotoa, josta löytyy jokaiselle jotain? Toivoisin että yhä usemmat seuratkin tajuisivat kilpa- ja metsäpaintballin synergia edut ja yhdistäisivät toimintaansa sen puuttuvan osan. Molemmat toimivat hyvässä symbioosissa toinen toistaan tukien.

Itse alkuperäiseen asiaa...

SM-liigan ja Suurpelien esiin nostaminen kannattaa, koska se saa lajimme näyttämään mediassa hyvältä. Molemmat omalla tavallaan houkuttelevat eri kohdeyleisöä. SM-liigan esiintuominen tuo lajiimme sitä uskottavuutta ja urheiluhenkisyyttä jota haluaamme näyttää muille urheiluorganisaatiolle. Suurpelien kaltaiset tapahtumat taas tuovat esille niitä elämyksiä joita pelikerroilla mennään hakemaan. Tapahtumiin on helppo päästä kokeilemaan lajia ja samalla jäädä positiivsesti koukkuun.

Uskon kuitenkin että paintballin esilletuominen ponnistaa harrastaja määrän kasvusta, kuin mistään yksittäisestä tempusta. Harrastajamäärä vaikuttaa niin moneen asiaa ja se on meidän avain median kiinnostuneisuuteen, valtionapuihin, SLU:n jäsenyyteen jne. Meidän pitäisi esityisesti panostaa juniori toimintaan, koska siellä on lajimme kasvu ja potentiaali. Valitettavasti junioritoiminta on juuri myös se vaikein osa-alue toteuttaa hyvin, koska paintball on suht. koht. kallista ja harjoittelu paikkoja on suhteellisen vähän ympäri Suomea.

Uskon että jos työntäisimme hirveät määrät rahaa (mitä meillä ei edes ole) media mainontaan, emme saisi lajillemme hirveää määrän uusia harrastajia tai isoa imago muutosta. Paintballia on vaan päästävä itse kokeilemaan, ei sitä voi toisille helposti kertomalla välittää. Kokeilu on tehtävä mahdollisimman nuorena. Ehkä juuri silloin 13-18 vuotiaana jolloin urheilulajit jäävät ja keskitytään muihin juttuihin.

- Jaska
PS: Meillä on vielä oikeasti näkyvyyden kanssa vielä paljon tekemistä. Juuri tänään kyselivät opetusministeriössä, että miten se laji kirjoitetaan kun soittelin sinne.  wink (Olisi naurattanut, jos ei olisi ollut totinen paikka)

Poissa

#65 2006-08-07 19:36:43

Kevytmaito
Jäsen
Rekisteröitynyt: 2005-09-19
Viestit: 118
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

samaa mieltä siitä että niitä on turha eritellä kilpapeinttajien on syytä olla minun mielestä tyytyväisiä siitä että metsä pelaaminen on tullut takaisin koska usein sitä kautta ne pelajat siirtyvät kilpapeintin pariin esim:erittäin usein aloittelioille on halvempaa ja helpompaa  aloittaa koska metsiähän on kaikkialla ja siitä siirtyä kilpapuolelle tai vaikka pelata molempia mitä itse teen  big_smile toivottavasti kaikki nyt jaksaa panostaa että saadaan harrastajia lisää pelamaan tähän hienoon lajiin itse ainakin yritän big_smile

Poissa

#66 2006-08-07 20:12:15

Kosmine
Jäsen
Paikkakunnalta: Rock city, Finland
Rekisteröitynyt: 2004-11-05
Viestit: 41

Re: Lajimme esilletuominen

jeps no lietsotaan nyt sitten offtopiccia kun kerta alettiin.

eli kuten jo aikaisemmin ehkä rivien välistä olisi voinut lukea että minulla ei kyllä ole mitään mettäpainttaajia vastaan hieno homma jos siitä joku kiksinsä saa. tosin itseä ei kiehdo homman "militanttisuus" vaikka en mikään viher piipertäjä olekaan. se ei myöskään mielestäni ole lajille positiivista mainosta sen takia ehkä olisi syytä painottaa lajin kahta eri puolta. no ei siitä sen enempää.

mainitsit että jengi nauretaan pois suppikentältä kun sinne tullaan puskakulmien kanssa jauhaan, muistanpa tässä tampereen kakkosdivari kierroksen jossa itse olin tuomaroimassa/järjestämässä tapahtumaa kuinka siellä oli yhdessä joukkueessa kaveri jolla oli apex tms. piippu ja kuinka hän "kaivoi" sillä piippua säätämällä kavereita syndien takaa pois. kyllä sitä siinä hymysuin katseli ja aatteli että voihan sen prkl noinkin tehdä.

niijoo tosta "huijaamisesta" se kyllä mielestäni kuuluu lajiin ja tuo ihan mukavaa hmmm lisää peliin.

peace and love


.......WWW.REBALL.FI.......NVP........

MI SOU GAMISO TO MOUNAKI KOLARXIDO POU THA ME VRISEIS MALAKISTIRI
[img]http://img181.imageshack.us/img181/2469/freddosthisisspartlb0.gif[/img]

Poissa

#67 2006-08-07 20:28:09

Musashi
Jäsen
Rekisteröitynyt: 2004-05-03
Viestit: 78

Re: Lajimme esilletuominen

Olipahan pakko kirjoittaa..

siis whats the point here?

Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan ja jne.
paremmalta se kukka penkkikin näyttää ku siinä kasvaa muitakin ku voikukkia..

t:Green thumb :twisted:


-RCK-

Poissa

#68 2006-08-12 19:53:24

Jokipoika
Jäsen
Paikkakunnalta: Turku
Rekisteröitynyt: 2006-06-18
Viestit: 72

Re: Lajimme esilletuominen

Siinä ratkaisu puskapeintti- ja subi-kentän pelaajien yhdistämiseen:

autowb294.gif


"Listen son, this aint no icehockey. This is a lifetime deal"

Poissa

#69 2006-08-13 08:50:20

uni
Jäsen
Paikkakunnalta: Helsinki,
Rekisteröitynyt: 2001-10-08
Viestit: 368
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

juissi kirjoitti:

ja kahteen turnaukseen ollaan lähetty siltä pohjalta että 1/5 nukkuu krapulaansa pois ku pitäs lähtee... Kiitos koomalle(valkeakoski) ja sille voodoon pelaajalle(kirkkonummi) että ollaan saatu väännettyä  kuitenkin 5-mania...

Amatööritouhua. On sitä ennenki kakkosdivarikiekkoja voitettu kun 2/5 on tintannu aamukuuteen asti. 

Kaamee Kapula ei ole mikään tekosyy!  wink

- Jokke / Plague (& Rats)

Poissa

#70 2006-08-13 10:07:23

Ju2a
Jäsen
Paikkakunnalta: Nokia
Rekisteröitynyt: 2005-07-01
Viestit: 479

Re: Lajimme esilletuominen

uni kirjoitti:

Kaamee Kapula ei ole mikään tekosyy!  wink

Ei se kapula vaan se että jättää aamulla tulematta... se on se ongelma

Poissa

#71 2006-08-13 13:16:53

uni
Jäsen
Paikkakunnalta: Helsinki,
Rekisteröitynyt: 2001-10-08
Viestit: 368
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

Niin niin, se ei ole siis mikään syy jättää tulematta, sitä mä meinasinki smile

Poissa

#72 2006-08-13 15:08:48

Fatty
Jäsen
Paikkakunnalta: Espoo, Soomi
Rekisteröitynyt: 2001-10-06
Viestit: 721
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

niin tai jos vaan ei dokais ennenkun menee pelaa?
juhlii sitten pelien jälkeen häviöitä/voittoja....


Jesse Johansson

Kisalapanen!

Poissa

#73 2006-08-14 03:04:03

vjesku
Jäsen
Paikkakunnalta: kemi
Rekisteröitynyt: 2006-02-09
Viestit: 133

Re: Lajimme esilletuominen

Fatty kirjoitti:

niin tai jos vaan ei dokais ennenkun menee pelaa?

Voiks nii tehä??? :shock:


H.O.W  We let the fools do the running!!

Poissa

#74 2006-08-14 07:31:34

Grande
Jäsen
Rekisteröitynyt: 2004-06-19
Viestit: 810
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

Voi, mä oon koittanu

Poissa

#75 2006-10-12 18:47:17

Juice
Jäsen
Paikkakunnalta: Espoo,
Rekisteröitynyt: 2001-10-08
Viestit: 2,168
Kotisivu

Re: Lajimme esilletuominen

460 000 viime sunnuntain Vartti-lehteä tiedotti pääkaupunkiseutulaisille että "värikuulat maistuvat pahalta"

Se olikin oikeastaan tärkeintä mitä ko. haastattelussa sanoin...

Veikö tämä lajia eteen vai taaksepäin... http://www.vartti.fi/nakoislehti/


URHOPAINTBALL.COM
Suomen Paintball Liitto ry
Sponsored by: SISSOS* Paintball Bunkkeri*PLANET ECLIPSE, GEO
"Jossain lajissa lyödään palloa kepillä, tässä ammutaan, that's it!"

Poissa

Keskustelualueen alatunniste