Splatboard

Suomen paintball-skenen kohtauspaikka

Et ole kirjautuneena.

#1 2003-09-04 11:56:33

TJukola
Jäsen
Paikkakunnalta: Helsinki,
Rekisteröitynyt: 2001-10-06
Viestit: 354
Kotisivu

Re: Suur-Törni 'mainos' paikallislehdessä

Räjähdetehostein pelattava värikuulapeli sulkee teitä Jämsässä

JÄMSÄ

Hannu Karjalainen


Jämsän Olkkolassa suljetaan kolme paikallistietä lauantaina, kun alueella pelataan koko päivän kestävä värikuulapeli.

Suur-Törni -niminen peli tuo paikalle 100 toispaikkakuntalaista pelaajaa eri puolilta maata, jopa Virosta. Usean hehtaarin pelto- ja metsäalueen käsittävällä pelialueella käytetään myös tehosteräjähteitä sekä kuljetetaan pelaajia traktoreilla. Pelin eri vaiheissa palavat ja lentelevät ilmaan myös pahnapaaleista rakennetut bunkkerit.

Tieosuus Alhojärventie 20 – Aitalantie sekä Lopeistontie välillä Kytöojantie – Alhojärventie on suljettuna kello 10-20 välillä. Alueella oleville kiinteistöille pääsee valtatie 24:n kautta Alhojärventietä.

– Alueella liikkuminen ilman asianmukaisia suojavarusteita on ehdottomasti kielletty. Pelaamaan kyllä pääsee ilmoittautumalla aamulla paikan päällä, kertoo Anssi Mennala pelin järjestävästä Jämsän Paintball Oy:stä.

Mennala toimii pelissä ylituomarina. Järjestelytehtävissä toimii parikymmentä henkeä.

Värikuulaspelissä kaksi joukkuetta pyrkii eliminoimaan vastapuolen ampumalla lajia varten kehitetyillä kuulapyssyillä. Väriaineella täytetty liivatekuula jättää selvän merkin osuessaan. Suojamaski tarvitaan sillä kasvoihin osuva kuula voi tehdä pahaa jälkeä.

Suurpelissä pyritään valtaamaan mahdollisimman suuri alue. Apuna käytetään pelialueen bunkkeriverkostoon sijoitettuja sakkikelloja, jotka kumpikin osapuoli yrittää saada omaan aikaansa.

Mennala arvelee, että lauantaina ammutaan noin 200 000 kuulaa ja räjähdyksiä kuuluu yli 20. Sunnuntaina pelataan jälkipelit, mutta pienemmällä porukalla ja ilman tiesulkuja.

-----

http://www.torniweb.netssä VOIT VIELÄ VOI KÄYDÄ ILMOITTAUTUMASSA MUKAAN! Sisäpääsymaksu hoidetaan portilla (50e sisältää 500 DraXXus palloa! Lisäpallopussit 15e).

Tervetuloa tapahtumaan, jossa juuri nyt ilmoittautuneita on 120!

VPBT Törnin psta
tj


tj

Poissa

#2 2003-09-07 20:53:02

Anssi
Jäsen
Paikkakunnalta: Jämsä,
Rekisteröitynyt: 2002-06-22
Viestit: 183
Kotisivu

Re: Suur-Törni 'mainos' paikallislehdessä

Keskisuomalainen 8.9.03

Olkibunkkereita vallattiin Jämsän värikuulasodassa 

(kuva)
  Mitenkäs tästä päästään eteenpäin, kun kuulaa tulee vastaan, tuumivat Mari Salmi ja Jonna Juvonen.

JÄMSÄ
Hannu Karjalainen

- Tämä sattui mahdollisimman huonoon aikaan noiden räjähdysonnettomuuksien takia, mutta täällä kaikki on sujunut hyvin, sanoo räjäytysten ja erikoistehosteiden taitaja Janne Laukkanen viritellessään polttonestepanosta jämsäläisellä peltoaukealla lauantaina.

Pian värikuulapyssyin ja punaisin tunnuksin varustautunut taistelijajoukko ryntää paikalle ja Laukkasen ryhmän valvomana keltainen tulipallo tömähtää taivaalle. Punaiset pioneerit ovat onnistuneet ja pisteitä ropisee joukkueelle.

Näyttävien palopommien lisäksi katkottiin pieniä puita ja kuvattiin epäsuoraa tulta. Laukkanen on tehnyt tehosteita mm. television Suuri seikkailu -ohjelmaan. Sänkipellon kyteminen loppui Jämsän vpk:n päivystysryhmän vesisuihkuun.


Sakkikellopeliä ja traktoritorjuntaa

Ehkä suurin Suomessa järjestetty värikuulapelaajien ns. skenaario- eli tilannepeli, Suur-Törni, alkoi yhdeltätoista ja päättyi iltakahdeksalta.

Olkipaalibunkkereiden ja latojen herruudesta taisteli 115 pelaajaa kahdessa joukkueessa. Peli jatkui taukoamatta, väline- ja ruokahuolto hoitui joustavasti silloin, kun pelaaja oli osumasta eliminoitunut. Lääkintämies saattoi kerran elvyttää \"kuolleen,\" muuten osuman saanut joutui palaamaan tukikohtaansa ja sieltä liittyä uudelleen peliin.

Aseena on elintarvikevärikuulia ampuva paineilma- tai hiilidioksidikäyttöinen \"pyssy.\"

Isolle alueelle hajosi näinkin suuri joukko pieniksi sissiosastoiksi ja toimintaa oli joka puolella. Joukkojen siirtoon käytettiin traktoreita, jonka saattoi pysäyttää vain tietynvärisellä ammuksella, sekä avolavaista -\"panssariautoa.\" Voittajapuoli ratkesi pistetehtävillä sekä alueella olevilla 12 sakkikellolla, jotka osapuolet yrittivät saada käymään omaa aikaansa. Keltaiset voittivat reilun 700 pisteen erolla.


Vaihtelevia tilanteita

Pelaajien kuulien kulutus nousi helposti parin tuhannen tienoille ja ylikin, 3 senttiä kappale. Maastopuvussa ja maskissa rynnäköinti lämpimässä säässä vaati runsaasti nestettä.

- Tässä toteutuu hyvin skenaariopelin henki, mutkat eivät laula koko ajan vaan täytyy liikkua ja etsiä vastapuolta, kertoi lajia pitkään harrastanut Tero Jukola.

- On tässä ihan hyvää mättöä ollut, mutta tilanteet vaihtelivat äkkiä. Lähdimme syömään alueelta jonka saimme vallattua, mutta kun menimme takaisin se oli täynnä vihollisia ja putosimme heti, kertoivat hyvinkääläiset Marko ja Petri Parkkinen ja Harri Helander.

Suojamaski on pakollinen ja mieluusti pitkähihaiset vaatteet. Porilainen Niko Rostén esitteli kuulan tekemää verestävää mustelmaa paljaassa käsivarressa. Hiuksissakin oli keltaista väriä.

Laji on valtaosin alle kolmikymppisten miesten laji, mutta muutama nainenkin oli uskaltautunut mukaan.

- Olen pelannut vuoden. Innostuin kovasti sillä tykkään poikien peleistä. Armeijaa en ole käynyt enkä aio mennäkään, sanoi vantaalainen Mari Salmi, joka oli tullut mukaan kaverinsa Jonna Juvosen kanssa.

Nuorimmasta päästä oli jämsäläinen Johannes Salminen, 11.

- Tässä kiinnostaa kaikki, hän sanoi.



--
Skenaarioissa tavataan...
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.torniweb.net">www.torniweb.net</a><!-- w -->


--
Skenaarioissa tavataan...
[img]http://www.jamsanpaintball.fi/ava.jpg[/img]
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.jamsanpaintball.fi">www.jamsanpaintball.fi</a><!-- w -->

Poissa

Keskustelualueen alatunniste