Splatboard

Suomen paintball-skenen kohtauspaikka

Et ole kirjautuneena.

#1 2003-09-22 06:15:58

Anssi
Jäsen
Paikkakunnalta: Jämsä,
Rekisteröitynyt: 2002-06-22
Viestit: 183
Kotisivu

Re: Suur-Törnistä lehdessä ollut juttu

"Suur-Törni houkutteli Jämsään alun toista sataa värikuulapelaajaa

Mikko Hakonen

Värikuulapyssyt papattivat lauantaina Jämsän Olkkolassa järjestetyssä pelitapahtumassa. Pinta-alaltaan ja puitteiltaan kaikkien aikojen suurimmaksi mainostetun Suur-Törnin järjestelyistä vastasi Jämsän Paintball.

Pelialue sijaitsi Mennalan tilan pelloilla ja peltojen välisessä metsäsaarekkeessa. Pinta-alaa taistelutantereella oli arviolta yli viisikymmentä hehtaaria. Järjestelyjen laajuutta kuvaa sekin, että pelin suojapaikkoja ja bunkkereita varten tehtiin noin 2500 olkipaalia.

Tapahtumaan osallistui 132 pelaajaa, joista ulkopaikkakuntalaisia oli 120.

Episodi 1

Kävelen pelin tehosteista vastaavan panostaja Janne Laukkasen kanssa kohti keltaisten tukikohtaa, jossa on luvassa näyttävät alkupaukut. Myös punaisten puolella peli alkaa bunkkerin räjähdyksellä, mutta läheisen asutuksen vuoksi tehosteet jouduttiin jättämään pienemmiksi, ettei ihmisiä turhaan peloteltaisi.

Laukkanen kertoo tehneensä räjähdelavasteita myös videoihin ja elokuviin. Leimahdusten näyttävyydestä huolimatta paukut tehdään täysin turvallisesti, eivätkä pelaajat missään vaiheessa tule olemaan vaarassa.

Tehostemies huomauttaa, että jos viime päivien uutistapahtumat olisi ennakolta tiedetty, paukut  olisivat saattaneet jäädä kokonaan tekemättäkin. Nyt niitä ei voida perua, koska tapahtumaa on kuukausikaupalla pelaajille mainostettu.

Taistelun alku myöhästyy, joukkueiden järjestäytyminen käy aamuraukean verkkaisesti. Lopulta kaikki on valmista lähtömerkkiä varten.

Laukkanen pistää rytinäksi. Metsäsaarekkeen reunassa alkavat haavat katkeilla, sälöt lentelevät korkealle ilmaan ja puita rysähtelee nurin. Räjähdysten aalto siirtyy pellolle ja lopuksi tönnäälle pystytetty olkibunkkeri lentää ilmaan ja syttyy tuleen.

Keltaisten joukkueet lähtevät liikkeelle. Neljä joukkuetta suuntaa vasempaan sivustaan jalkaisin ja yksi oikeaan traktorin peräkärrystä tehdyssä kuljetusajoneuvossa.

-Pistettiin vähän varvikkoa kumoon, että pojat pääsevät tunnelmaan, järjestelyjen eteen suurimman urakan tehnyt Anssi Mennala naurahtaa.

Episodi 2

Koska alue on iso, tapahtumien kulusta on vaikea saada selvää. Kahinoita tuntuu puhkeilevan siellä täällä, välillä on pitkiä aikoja hiljaistakin, eikä missään näy ristin sielua. Alueella on lukuisia olkibunkkereita, joista löytyy katkaisimella varustetut kellot. Pisteitä tulee sen mukaan miten punainen tai keltainen kello pysyy käynnissä.

Pellolla keltaiset pitävät yhtä bunkkeria hallussaan, mutta jäävät pikkuhiljaa punaisten piirittämiksi.
Pitkäkarvaiseen naamiopukuun pukeutunut punaisten tarkka-ampuja napsii bunkkerin puolustajia harvakseltaan yksi kerrallaan.

Hän on ollut suojapaikassaan jo pitkään ja keskittyy täysin bunkkerin tuhoamiseen. ”Rokka” lähestyy sivustalta avointa peltoa nopeasti ryömien. Hän pääsee olkipaalin taakse kymmenen metrin päähän. Värikuulat läiskähtävät ja tarkka-ampujalle tulee noutaja.

Karvapukupoika nousee ylös ase pään yläpuolelle nostettuna ja lähtee kävelemään kohti punaisten tukikohtaa hakemaan uutta vauhtia. Pudistelee itsekseen manaillen osuman saanutta kättään. Yksi läheltä ammuttu kuula sattui kipeästi kyynärpään hermoon.

”Rokka” muuttaa nopeasti taktiikkaa. Hän nousee röyhkeästi seisomaan ja lähtee muina miehinä kävelemään punaisia vilisevällä pellolla. Kääntyy tiukan paikan tullen seisoskelemaan selin, etteivät  keltaiset tunnusnauhat näy.

Eikä kukaan hoksaa, kun ”Rokka” kiertelee muina miehinä pellolla, napsaisee välillä huomaamatta jonkun yllätetyn taistelijan, pistäytyy bunkkereissa kääntämässä kellot keltaisten puolelle ja kävelee lopulta yltiöpäisesti aivan punaisten tukikohdan vierestä ohi.

Metsäsaarekkeessa on taistelu meneillään. ”Rokka” kävelee suoraan punaisten sivustaan ja aloittaa tulituksen. Muutaman osuman jälkeen hänet lopulta huomataan ja väripallot alkavat läiskähdellä.

Episodi 3

Päivän taistelut keskittyvät yhä enemmän metsäaukion laidassa sijaitsevan vajan omistukseen, koska sen hallussapidosta tulee viisinkertaiset pisteet muihin bunkkereihin verrattuna.

Aamupäivällä vajaa pitävät hallussaan keltaiset, sitten punaiset saavat alueen hallintaansa.
Järjestäjät antavat joukkueille yllätystehtäviä, jotka hajottavat porukkaa ympäri aluetta, ettei pelistä muodostu vain kahden rintaman välistä roiskintaa.

Punaisten pioneeriryhmää odotetaan räjäyttämään bunkkeria. Lähellä käydään kuitenkin taistelua. Keltaisten rintama on välissä ja näyttää siltä, ettei sieltä kukaan ajoissa läpi pääse. Ennen määräajan umpeutumista kolmen miehen ryhmä koukkaa kuitenkin sivustasta ja bunkkeri leimahtaa  tehostemiehen opastuksella tuleen.

Taisteluun syventyneet keltaiset eivät tajua, että pioneerit hiipivät heidän taakseen. Kolme miestä pyyhkäisee hetkessä koko keltaisten ketjun pelistä pois.   

Episodi 4

Iltapäivän puolella parinkymmenen keltaisen taistelijan joukko kävelee avoimesti tietä pitkin kohti punaisten tukikohtaa. Ketään ei näy missään. Bunkkereiden kellot käydään tarkistamassa ja lopulta ollaan punaisten tukikohdan vieressä. Siellä osa porukasta näyttää istuvan tauolla ja syövän eväitään.

Naureskellen keltaiset jatkavat matkaansa tietä pitkin eikä vastarinnasta ole tietoakaan. Lopulta suurin osa taistelijaryhmästä päättää poiketa kohdalle sattuneeseen maatalousnaisten puffettiin limsoille.

Episodi 5

Iltaa kohti taistelut jälleen kiihtyvät. Kumpikin joukkue onnistuu selvittämään kaikki järjestäjien antamat tehtävät. Jossakin vaiheessa selviää sekin, että pitkin aluetta sirotellut siniset muovikannut antavat myös pisteitä. Niitä aletaan kerätä tukikohtiin.

Tehostemiehet pamauttelevat bunkkereita ja ennen pelin loppua ne tuhotaan kaikki. Punaiset ovat pitäneet muutaman tunnin vajaa hallussaan, Illansuussa  keltaiset valtaavat sen jälleen ja pitävät loppuun asti.

Päivän mittaan taktikointi voittaa selvästi alaa umpimähkäiseltä räiskinnältä. Miehistönkuljetusvaunuja opitaan käyttämään operaatioiden tukena.

Loppukaneetit

Vajasta käydään vielä taistelua, kun porukkaa alkaa kerääntyä katselemaan ja odottamaan loppupalaveria. Peliaika alkaa päättyä, eikä osumista voi enää parantua.

Päivän ainoa oikea ”haavoittunut” helsinkiläinen Mia Sallinenkin nilkuttaa paikalle. Hän nyrjäytti  nilkkansa ojanpenkkaan tehdyssä hypyssä heti aamulla. Mia kertoo innostuneensa värikuulapeliin välittömästi sitä kokeiltuaan. Hänen mielestään se on ravintolatyöntekijälle hyvä päännollauskeino.

Osanottajista huomaa, että kyse on nimenomaan pelistä, eikä niinkään sotahullujen kouhotuksesta. Samaa leikkiä jokainen poika on joskus harrastanut. Hernepyssyt ja puhallusputket ovat vain kehittyneet teknisemmiksi. Ja se hyvä puoli asiassa on, että liikuntaa tulee enemmän kuin tietokoneräiskinnästä.

Pojat ovat poikia, ja sopii sekaan muutama poikamainen tyttökin. Suur-Törni päättyi keltaisten voittoon pistein 3694. Punaiset taistelivat kokoon 2960 pistettä."


Yhteensä suur-törnistä oli ainakin 7 erilaista lehtijuttua, sekä useita mainintoja erilaisissa radio ohjelmissa, valtakunnallisissakin.  Television puolella keski-suomen alueuutiset mainitsi myös tapahtumasta.

-a
 


ps. kuvia tapahtumasta löytyy osoitteesta:
http://www.jamsanpaintball.fi/torni/Suur03kuvat/

sekä muutama lores video osoitteesta:
http://www.jamsanpaintball.fi/torni/Suur03video/


--
Skenaarioissa tavataan...
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.torniweb.net">www.torniweb.net</a><!-- w -->


--
Skenaarioissa tavataan...
[img]http://www.jamsanpaintball.fi/ava.jpg[/img]
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.jamsanpaintball.fi">www.jamsanpaintball.fi</a><!-- w -->

Poissa

Keskustelualueen alatunniste