Splatboard

Suomen paintball-skenen kohtauspaikka

Et ole kirjautuneena.

#1 2009-03-04 10:03:00

coe
Jäsen
Paikkakunnalta: Turku
Rekisteröitynyt: 2008-07-29
Viestit: 199

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

Yleistä

Aikajana:

EGO5
EGO6
SL66
ETEK
EGO7
SL74
EGO8
ETEK2
SL8R
EGO9
GEO
SL91 (SL GEO)
SL94 (SL EGO)

EGO = Vuosittain ulos tullut mutka, joka on noudattanut edellisen vuoden SL sarjan mutkaa. EGO9 on ensimmäinen poikkeus.
ETEK = Käytännössä SL66 pohjalle tehty malli.
SL-Sarja = Keväällä julkaistava huippumalli, rajallinen määrä, helvetin kalliit osat, innovaatiot viety aina seuraavan vuoden Egoo. Kattavat takuut ja kaikkee muuta häijyy. Mutka maksaa about 1400-1500 euroa. Hifistelyä.
GEO = Eclipsen uusi spoolvalvella toimiva mutka.

Planet Eclipse on entinen virityspaja, joka teki käsittääkseni vuosia enkeleistä, mageista, cockereista jnpp. viritysversioita, usein omalla nimellään lisensoimalla mutkan ja virittämällä sen. Taitaapi olla eniten tunnettu Eclipse EBLADE1 ja 2:sta, joka oli hyvin suosittu autocockkerin sähkövariantti. (jota en ole itse koskaan livenä nähnyt, isot pojat kertoi että oli kuuma)

Sitten tuli aika tehdä omaa mutkaa, pojat englannissa katto että vittu noi timmyt on kovia ja tekivät käytännössä helvetin hyvin kloonatun timmyn, markkinoivat sen juuri oikein ja kepittivät bob longin sen omalla markkina-alueella poppet-valveissa. Manuaalit on Eclipsen tuotteissa huippuluokkaa, kuten on paketointi, takuut, varaosat ja asiakaspalvelu. Suomessa minusta vain DYE:n mutkilla on vastaavat palvelut saatavilla. Kumalla on parempi palvelu Suomessa on melkein makuasia. Taisi jokaisella SPBL:n kierroksella viimevuonna olla molempien kouluttama tekki paikalla, jolta sai apua kun veti hihasta ja pyysi kauniisti.

Foorumeilla joku heitti hyvin, että Eclipse on paintin Apple, "kopioi" muita tyylillä, paketoi tuotteet hyvin, on vähän kalliimpi kuin muut, innovoi tasaisen tappavasti mutta taatusti hip ja pop. Sinänsä osuvaa, kun ego 08:n paketti näyttää niin pahasti Applen macbookin paketilta, että pitää ihmetellä tuleeko sieltä kannettava vai mutka.

Eclipsen suunnittelijana häärää Jack Wood, boardit koodaa Steve Monks.

ETEK

etek1qj3.jpg

Paino: 1127g
Barrel: .693:n yksiosainen, cockkerin kierteet.
Regut: LPR ja HPR SL66:sta
QEV: 0
Feedneck: Clämppäävä feedneck, kuusiokololla.
Bolt: Vakio SL66:sta
Rammer: Vakio SL66:sta
ASA: OOPS 06, On/Off Bleedillä, Doverail
Säädöt: 3-ledillä varustettu boardi - yhteensopiva mille08 ja muut.

Manuaali: http://www.planeteclipse.com/Folders/Do ... GM06V2.pdf

ETEK2

etek2kd9.jpg

Paino: 1000g
Barrel: .693:n SHAFT II kaksosanen, cockkerin kierteet.
Regut: LPR ja HPR EGO 08:sta
QEV: 0
Feedneck: Osa ensimmäisistä eristä kuusiokolla toimivia, uudemmat erät ego8:n vipuratkaisulla.
Bolt: Vakio SL66:sta
Rammer: Vakio SL66:sta
ASA: OOPS 08, On/Off Bleedillä, T-Slot
Säädöt: 3-ledillä varustettu boardi - yhteensopiva mille08 ja muut.

Manuaali: http://www.planeteclipse.com/Folders/Do ... GM08V2.pdf

Jack Wood Kertoilee ETEK2:sta Weltille: http://uk.youtube.com/watch?v=xgLWDEezlqo

ETEK vs ETEK2

Heti kättelyyn pitää sanoa, että jos vetää ilmat kiinni ETEK:iin ja alkaa ampua, ei pitäisi eroa voida oikeastaan huomata näiden välillä. Kakkosen suurimmat erot ovat mutkan sisällä. EGO 08 LPR/HPR vs 06 SL66:n eroja mitattavissa olevassa tehokkuudessa en osaa sen kummemmin määritellä. ETEK2:n HPR ratkaisu on hopeinen jousi, ETEK1:ssä on shimmejä ("metallirenkaita"), ilmaa ne molemmat läpi päästää oikean määrän. Huoltoa ETEK 1:n 06 SL66 HPR regulaattori tarvitsee hieman enemmän ja avatessa saa arpoa miten vitussa ne renkulat taas piti laittaa.

For example: both the LPR and HPR regulator sport the exact same internals as both the Ego8 and SL74. New lightweight hard anodized aluminium pistons, durable captured regulator seal and coil spring construction give the regulators high flow rates, improved shot-to-shot consistency and quicker recovery times.

Boardeissa ei toiminallisuuden puolesta ole eroja, ETEK2:sessa framen sisällä piirilevy on erinlainen, paremmin mahtuva ja johtoja ei voi tunkea vääriin koloihin. Softa on sama. ETEK 2:ssa mukana tulee kaksosanen piippu. Kakkonen on 127g kevyempi. Kakkosessa on "parempi" koneistettu työnjälki. Kakkosessa on vahvempaa tekoa oleva eclipsen oma T-Slot johon ASA pistetään kiinni.

Mikä on T-Slot:

The current industry standard Dovetail rail that is used to connect the ASA to the frame has consistently proved to be the weakest link for every manufacturer out there when it comes to the durability of the system used to mount the tanks to the guns. For that reason we have shunned the flawed design of the dovetail in favour of a new T-Slotdesign. By using a T-shaped slide rail, as opposed to the double V of the old fashioned dovetail, the ASA-To-Frame interface has been drastically strengthened. There should be no way that a well executed dive into a bunker should dislodge the ASA now, but even if you feel you have to go and use a different ASA there are still standard mounting holes in the frame to fit your own inferior rail and ASA.

Hintaeroa kuitenkin on se rapiat 200 euroa, joten on hyvin kyseenalaista onko ykkösen ja kakkosen erot niin merkittävät. Kevyempi, paremman näköinen, sisältä vähemmän sotkuinen. Samasta mutkasta on kuitenkin kyse.

Verrattaessa ETEKejä on huomioitava että ETEK1 ja 2 melkein 100%:ia kopioita 06 vuoden huippumutkasta, SL66:sta - eli käytänössä olet SL66:sta hommaamassa kun ETEK:in ostat. SL66:n taas oli EGO seiskan edeltäjä, jonka pohjalta EGO 7 tehtiin.

ETEK1/2:n lisäosat:

Curebolt (kuvassa Cure Bolt II)

CureBolt2.jpg

07:n ja 08:n vakioboltti. Kevyempi kuin ETEK:in vakio, O-renkailla varustettu. Kuulemma käsittelee herkkää turnauspeinttia paremmin kuin vakioboltti. Omassa ETEK2:ssa on vakioboltti ja ammuin viimevuoden Turun kierroksella 20 bulkkia goldia ja yksikään ei hajonnut piippuun. Harkoissa voin ampua laatikon palloa vakioboltilla ilman piippuun hajonnutta palloa. Varmasti tämä boltti vielä vähentää mahdollisuutta että se hillottaisi putkeen - perustelut ainakin ovat järkeenkäypiä. Mitenkään järkevästi tätä ei voi testata.

Cureboltin mainoslehtinen, jossa toimintaperjaate selvitettynä: http://www.planeteclipse.com/newsletter ... -08-06.jpg
(huomio mahtava, tieteellinen "some - less" graafi)

Huomioitavaa, Curebolt II:n ei sovi suoraan ETEK1 aseisiin vaan alkuperäisen boltin pinniä on käytettävä.

Zick-Kit

3113551420.jpg

08:egon vakiorammeri, 07:n lisäosa. Käytännössä vakiorammerit jotka on SL66:sta kopioitu on aika kovia potkimaan verrattuan spoolvalve aseihin. Zick-Kitin pitäisi vähentää huomattavasti rammerin aiheuttamaa liikkuvan osan vaikutusta aseeseen. Maksaa simmoset 50-70 euroa. Zickin plasebo vaikutuksesta on paljon puhuttu, vaikea sitä on todentaa suuntaan tai toiseen. Huomioitavaa, EGO7/8 zickki ei mene ETEK:iin, vaan pitää nimenomaan ostaa ETEK1 / ETEK2 Zickki. Rammeri on hieman erikokoinen mutkamallien välillä, mutta toteutukseltaan sama.

Itse ostin ETEK2:een Zick-Kitin enkä huomannut käsipelillä mitään eroa potkuun rammereiden välillä. Tosin, PE on käsittääkseni mitannut värähtelyn määrää eri rammereiden välillä ja todennut Zickin vaikuttavan ainakin tieteellisesti.

Star Frame

Etek2StrFrameDBlk.jpg

Jack Wood kertoo Starfreikasta: http://uk.youtube.com/watch?v=QJfvdVxrCes

07 EGO:sta kopioitu kahva ja triggeri. Triggerissä valittavissa optisella tai mikrokytkimellä tapahtuva tunnistus, kuten 08 egossa. Varustetu LCD näytöllä ja 07/08 egon softalla. Sisältää yhden kipaleen QEV:tä, eli näin menee ETEK:iin myös QEV. Kahva on huomattavasti vakiokahvaa paremmin käteensopiva ja kevyempi. Sisällä on EGO8:n softa ja LCD/kontrollit egosta. Hyvin hintava upgrade (220e), mutta on se luksus. Hienoa tässä on, että mukana boardilla tulee ego 07 ja 08:sta tutut hilavitkuttimet: pelin aikana ammuttujen pallojen lukumäärä, gametimerit, training mode semiharkkaa varten, etc lelut joita voi nyplätä. smile

Yleensä foorumeilla lukee, että ETEK:iä ei tarvitse mitenkään päivittää - se on suoraan turnauskelpoinen. Tämä pitää ainakin minun kokemukseni mukaan paikaansa. Mutta, mutta, kun tekee mieli ostella lisää leluja ja saada kaikki hyöty irti, niin kyllähän nämä tekevät ETEK:istä melkein EGO7:n kopion. Yleensä suositellaan upgradettamaan Zick Kit ensin, sitten curebolt ja starfreikka viimeisenä.

EGO 7

ego7qw5.jpg

Paino: 961g
Barrel: .693:n SHAFT II, Kaksosanen
Regut: LPR ja HPR 07 EGO
QEV: 1
Feedneck: Clämppää vivulla
Bolt: Curebolt
Rammer: Kevennetty SL66-tyyppinen rammeri
ASA: OOPS 07, On/Off Bleedillä, T-Slot
Säädöt: LCD:llä varustettu boardi missä on about kaikki maan ja taivaan välillä.
Trigger: Microkytkin tai Optinen liipasintunnistus

Manuaali: http://www.planeteclipse.com/Folders/Do ... 7MVOL2.pdf

EGO 07 on legendaarinen mutka luotettavuuden puolesta, oikea paintin AK47. Perskohtaisesti 07 on musta helvetin kaunis ja työn jälki on aivan mahtava. Usein näihin hommataan Zick-Kit rammeriksi, jonka pitäisi vähentää potkua. 

ETEK/1/2 vs EGO 07

EGO 07 on käytännössä SL66 pistettynä kaikinpuolin vielä inan paremmaksi, ETEK:in ollessa vain SL66 "kopio". Hintaeroa mutkilla oli "uutena" melkein 600 euroa. Tämä luonnollisesti näkyy työn jäljessä, millausta ei oikein voi edes verrata, niin paljon tyylikkäämpää jälkeä ego on. Tosin ei ETEK mitenkään juosten kustu ole. Ero tulee näkyviin ainakin minusta varsinkin kun vertaa vierekkäin EGO 07:aa ja ETEK:iä. Suurin ero framessa on luonnollisesti boardi, 07 vakiolastu on helvetin monipuolinen ja helppo säätää. Triggeri on myös huomattavasti kevyempi kuin ETEK:issä.

ETEK2:ssa on uudemmat HPR/LPR ratkaisut, EGO8:sta, mutta en ole huomattavasta foorumilueskelusta huolimatta koskaan kuullut kenenkään moittivan EGO7:n LPR/HPR:ää, joten uskoisin erot 07 vs 08 LPR/HPR ratkaisuissa olevan kosmeettista luokkaa.

07:ssa on myös QEV (quick exhaust valve) mikä tarkoittaa käytännössä, että mutka on nopeammin valmis ampumaan uudelleen. QEV:llä varustettu EGO pystyy ampumaan noin 30-35 palloa sekunnissa, kunhan boksi on viritetty syöttämään korkeita roffeja. QEV ei sinällään paranna millesäänöillä pelatessa, kun boardi rajoittaa 85ms:ia ennenkuin suostuu rampissa uuden pallon ampumaan. Semillä pelattaessa, teorissa voi triggerbouncella lähteä toinen pallo aikas äkäseen.

EGO 07:aa ja vakio ETEK:ejä on paha verrata keskenään sen takia, että EGO 07 on kaikinpuolin parempi verme kuin ETEK. Tämä ei tarkoita, että ETEK olisi huono mutka, mutta EGO on aina EGO, varsinkin jos arvostaa kosmeettista työnjälkeä, keveyttä ja LCD boardia.

SL74

sl74adp6.jpg

Paino: 859g
Barrel: SHAFT II barrel kit, .685, .689, .693, 2 fronttia (14" ja 16")
Regut: LPR ja HPR 08 EGO
QEV: 2
Feedneck: Clämppää vivulla
Bolt: Curebolt
Rammer: Zick-Kit vakiona
ASA: OOPS 08, On/Off Bleedillä, T-Slot
Säädöt: LCD:llä varustettu boardi missä on about kaikki maan ja taivaan välillä.

Käytännössä EGO8:n beta. EGO8:sissa käytetty HPR ja LPR. Uskomattoman kauniisti työstetty erikoisversio.

Nicky T ja SL74 esittely: http://www.youtube.com/watch?v=mCm4_Bc5lqQ

EGO08

2u8dsme.jpg

Paino: 906g
Barrel: .693:n SHAFT II, Kaksosanen
Regut: LPR ja HPR 08 EGO
QEV: 2
Feedneck: Clämppää vivulla
Bolt: Curebolt
Rammer: Zick-Kit vakiona
ASA: OOPS 08, On/Off Bleedillä, T-Slot
Säädöt: LCD:llä varustettu boardi missä on about kaikki maan ja taivaan välillä.

EGO 08 Manuaali: http://www.planeteclipse.com/Folders/Do ... 8MVOL1.pdf

Jack Wood puhuu EGO 08:sta: http://uk.youtube.com/watch?v=IdkTvFc84to
EGO 08 Promo: http://uk.youtube.com/watch?v=JV9Lj7txQqs
EGO 08 arvostelu: http://maxrof.com/2008-planet-eclipse-ego-review/

EGO 08 VS Bob Long Vice:

Part 1: http://uk.youtube.com/watch?v=6KQZKsy25OE
Part 2: http://uk.youtube.com/watch?v=qNoNfjfAJn4

Mitä täst nyt vois sanoa. EGO 8 on yksi parhaista ikinä näkemistäni mutkista ulkonäön puolesta.

Näitä on jengi onnistunut vääntämään paskaksi kun ovat syöksyneet syndehin, materiaalia on vähennetty jopa liikaa. Ihan alkupään 08:ssa oli pbnationin mukaan ongelmia QEV:n diaphgram:ien kanssa, mutta PE vaihtaa niitä käsittääkseni takuun ollessa voimassa. Muuten uudet Diaphgrameja voi tilata PE:ltä.

EGO 08 on tämänhetken yksi myydyimmistä highend mutkista. Planetti tiputti EGO 08 hinnat 800e tietämille, joten EGO 7 miettivien kannattaa kyllä EGO 08:ia harkita, on tämä niin kuuma peli ainakin omasta mielestäni. Enemmän hightech ongelmia kuin seiskassa, mutta ei nämä mitään murheenkryynejä ole.

SL8R

sl8rbo6.jpg

Paino: 839g
Barrel: .685 .689 .693:n SL8R Barrel Set 3 takaosaa, 2 fronttia 16" ja 14".
Regut: LPR ja HPR SL8R
QEV: 2
Feedneck: Uusi SL8R clamppäävä feedneck vivulla
Bolt: Curebolt II
Rammer: Zick-Kit vakiona
ASA: OOPS 08, On/Off Bleedillä, T-Slot
Säädöt: LCD:llä varustettu boardi missä on about kaikki maan ja taivaan välillä.

Jack Wood puhuu SL8R:sta: http://uk.youtube.com/watch?v=9wm-2WBPUao

SL8R promovideo: http://uk.youtube.com/watch?v=NXgpACdU41o

Eclipsen viimevuoden huippumalli. Suurin silmiinpistävä muutos on liipasimen kaari, joka on melkein kiinni regussa. Eli regusta kiinnipitävä käsi on kaaren sisällä. Tällä vehkeellä on RF hopperin kanssa ammuttu 40bps+. Yleensä SL-sarjan mutkat ovat olleet hyvin samankaltaisia seuraavan vuoden egoihin, mutta huomattavat muutokset EGO9:n rakenteessa teki käytännössä SL8R:stä viimeisen QEV-valveihin perustuvan mutkan. SL8R jää planetin poppet markinoilla QEV-pohjaisten mutkien joutsenlauluksi.

EGO9

ego9.jpg

Paino: 906g
Barrel: Uusi Shaft 3 - 2 osainen .693
Regut: Uudet EGO 9 LPR ja HPR
QEV: 0
Feedneck: Clamppäävä feedneck vivulla
Bolt: Curebolt II
Rammer: Zick-Kit vakiona
ASA: OOPS 09, On/Off Bleedillä, T-Slot
Säädöt: LCD:llä varustettu boardi missä on about kaikki maan ja taivaan välillä.

EGO9 on teknisesti merkittävä uudistus EGO-mallistoon. Käytännössä kaikki osat mutkan sisällä ovat muuttuneet verrattuna edellisiin EGO:in. Mekaaninen toimintaperjaate on pysynyt samana.

Uusi kustomina paintball käyttöön tehty solenoid-ratkaisu poisti QEV-blokit kokonaan. Solenoid on kiinnitettynä millien päähän rammerin kammiosta, joten letkujen määrä on vähentynyt yhteen. Myös EGO8:ia piinanneet QEV-blokkien Diaphgramien hajoamiset poistuvat kokonaan. Tämä uusi Solenoid-ratkaisu ei ainoastaan poistanut QEV-blokkeja, mutta aseen cycle-nopeus parani entisestään. EGO9 ampuu vielä nopeammalla ROF:illa kuin EGO8, viritettynä lähemmäs 50 palloa sekunnissa. (tosin, tuollaiset lukemat vaatii loppuunsa asti viritettyä RF-boksia)

ego9solenoid.jpg

Sisältä muutoksia on tehty potkun vähentämiseksi. Rammerin kammio ja Valve-kammio on eroteltu eri tasoille, jonka tarkoituksena on vähentää käsiin tulevaa värähtelyä ammuttaessa. Valve:n kammiota ota kasvatettu 30% vähentäen tarvittavaa ilmanpainetta laukaistaessa (160psi toimintapaine).

Deftek-feed - on käytännössä breachissä tehty muutos, jonka tarkoituksena on estää viimeisiä palloja pomppaamasta ylös breachistä. Tämä estää choppeja tilanteessa missä pallostäkki ei estä palloja pomppaamasta ylös breachistä.

S3 regulaattori. HPR regu on tehty kokonaan uudelleen. Nopeampi lataus, automaattinen paineen purku regusta kun tankki poistetaan parantaen aseen turvallisuutta käytössä.

Boardiin on tullut ääniominaisuudet, käytänössä kyseessä on piipperi jota voi säätää ilmoittamaan jäljellä olevasta peliajasta.

Triggerguardiin on tehty peukalolle sopiva lovi, joten asetta on hyvin miellyttävä puristaa jos pelaa toisen käden olessa tiukasti regun ympärillä. Enää ei tarvitse ujuttaa peukkua triggerguardin sisälle, vaan sille on tehty selkeä tila regun ja triggerguardin välille.

Jack Wood - EGO 9: http://www.youtube.com/watch?v=2oXSQ_QFNRg

EGO9 Minisite: http://www.planeteclipse.com/egogeo/

EGO9 Manuaali: http://www.planeteclipse.com/egogeo/ass ... MANUAL.pdf

EGO9:n olessa sisältä lähestulkoon kokonaan uusi - on vaikea sanoa ovatko nämä uudet EGO:t yhtä luotettavia kuin vanhat. Tähänasti foorumeilta ei ole kuulunut mitään negatiivista EGO9:iin liittyen, lähinnä kehuja yksinkertaistetun ratkaisun puolesta ja kehuja uudesta rakenteesta.

GEO

geov.jpg

Paino: 860g
Barrel: Uusi Shaft 3 - 2 osainen .693
Regut: Uudet GEO/EGO 9 LPR ja HPR
QEV: 0
Feedneck: Clamppäävä feedneck vivulla
Bolt: Curebolt II
ASA: OOPS 09, On/Off Bleedillä, T-Slot
Säädöt: LCD:llä varustettu boardi missä on about kaikki maan ja taivaan välillä.

GEO on Planetin ensimmäinen spool-valve perjaatteella toimiva mutka. Planetin ideana oli rakentaa spooleri, joka yhdistäisi spool-valve aseista tutun erittäin pehmeän laukaisun ja popeteista tutun helppohuoltoisuuden.

shoot1-1.gif

Niinsanottujen dynaamisten o-renkaiden määrä GEO:ssa on kolme. Tämä puolet vähemmän muihin spool-valve ratkaisuihin verrattuna, joten perjaatteessa usein kuluvia renkaita on vähemmän vähentäen huollon tarvetta. GEO:n laukaisu ei kuitenkaan ole yhtä pehmeä kuin DM-sarjan spoolereissa. Ääni on myös omaa luokkaansa - kova spooleriksi. GEO on luonossa myös hyvin pieni ja siro mutka, varsinkin verrattuna poppet-tyyppisiin mutkiin.

Spoolerin tyyppi on ns. "blow forward spool", vastaavan tapaisella tekniikalla toimii Hollowpoint-boltilla varustettu ION tai Dangerous Powerin G3.

GEO:ssa on sama custom-solenoid ratkaisu kuin EGO9:ssä. Myös EGO9:n regulaattori-ratkaisu on käytössä.

GEO kykenee noin 20 palloon sekunissa. 1.1L ilmatankilla ei saavuteta lähellekkään popeteista tuttuja pallomääriä. Toimintapaine on noin 110-135psi:tä ja palloja ampuu noin 1200-1300. (eclipse tosin väittää 1500+) EGO:illa ampuu reippaasti yli 2000 laukausta täydellä filillä.

GEO:n olessa sarjan ensimmäinen ase, yksi suurempi vika ja pikkuvikoja on löytynyt. Eclipse julkaisi ilmaisen päivityspaketin aseeseen nimeltä G-R2 jonka he lähettävät kaikille aseen ostaneille. Korjattuina osina on:

1 x G-R2 Prop Shaft Assembly
1 x G-R2 Inline Piston
8 x Patched Eye Cover/Rubber Grip Screw
1 x Patched Rear Frame Screw

Ongelmina on ollut kahvan ruuvien putoaminen värinästä, regun pistonissa oli ongelmia ylipaineen kanssa, proft shaft assembly oli hieman liian lyhyt ja aiheutti pallon pomppimista breachissä. Tästä johtuen alkuperäinen GEO hajotti palloa.

Tosin, vaikka GEO:ssa oli lapsuuksia - pitää muistaa, että planetti antoi ilmaiseksi kaikille ostaneille päivityspaketin joka poistaa nämä ongelmat. Uskomatonta asiakaspalvelua.

Techroom, Planet Eclipse GEO: http://www.youtube.com/watch?v=WqNnlDMHjls

GEO G-R2 päivityspaketti: http://www.youtube.com/watch?v=JYmbuph_XmU

GEO Minisite: http://www.planeteclipse.com/egogeo/

GEO Manuaali: http://www.planeteclipse.com/egogeo/ass ... MANUAL.pdf

Miten GEO sitten pärjää Dye DM sarjan aseihin verrattuna? Ainakin vielä Dye:n DM sarja on huomattavasti testatumpi konsepti ja turvallisempi ostos. Jos haluat testatun ja taatusti toimivan Spool-ratkaisun, osta demari ja katso ensivuonna miten GEO:t kehittyvät.

SL91 & SL94

eclipsesluh8.jpg

SL-Sarjan aseet julkaistaan huhtikuussa.

ETEK/Egot vs. Demarit

Sain koittaa DM7:aa meidän reeneissä ja eka asia minkä huomasin oli että DM7 oli ihan pirusti tarkempi ase. Tämän ei pitäisi olla mahdollista, koska kun se pallo lähtee sieltä piipusta ilman kierrettä 280fps sen lentorataan vaikuttavia voimia ei enää ole jäljellä. Ase katoaa yhtälöstä.

Kuitenkin, DM7 oli selkeästi tarkempi ampua - väittäisin, että ETEK/EGO:t varsinkin ilman zickkiä potkivat enemmän. Spoolvalven mitätön liikehdintä vaikuttaa vakauteen siten, että käyttäjästä tuleva piipun heilunta vähenee. Tästä johtuen ase on hieman tarkempi.

Kentänlaidalla monet kertovat samaa, että demarit tuntuvat hieman egoja tarkemmilta. Tuntuu siltä että ETEK/EGO:t ampuisi simmoselle kahden kämmen alueelle, taasen demarilla vedät yhden kämmenen alueelle rampissa.

EGO/ETEK:it on vähän niinkuin haulikkoja, jos se on edes vähän pyöreä pallo niin mutka sylkee sieltä jotain ulos.

Hirveetä meteliä nämä pitää jos vertaa Demareihin tai Protoihin. Välillä on vaikea kuulla mitä kentällä huudetaan varsinkin ETEK:in kanssa. Tämä tosin on tottumiskysymys.

Vuosina 2007 ja 2008 DYE:n Matrix-sarjalla pelaava Dream Team on ollut Suomenmestari. Viimevuosina paras täysin Eclipsen aseilla pelaava joukkue on tainnut olla sijalla 3 kauden päättyessä. Urho Musta, joka tuli 2008 toiseksi pelasi puoliksi EGO8:eilla.

Oma mielipiteeni on, että jos haluat spoolerin pehmeämmän toiminnan - osta DYE:n Matrix. Jos haluat varmatoimisen kuulaa-sylkevän popetin, osta EGO. Jos viimevuosien tuloksia katsotaan, osta Demari.

ETEK / EGO - boardit

Suurin ero boardeissa on luonnollisesti säätömekaniikassa. ETEK:it on toteutettu kolmella ledillä ja yhdellä valintapainikkeella. (toimii myös virtaknappulana) Boardin arvoja säädetään liipasimesta vetämällä. ETEK:in ledit säätömoodissa toimivat siten, että ylin näyttää kymmenet, keskimmäinen ykköset ja alin ledin kymmenesosat. Eli, kolme liipasimenvetoa, valinta, kaksi liipasimenvetoa, valinta ja neljä liipasimenvetoa, valinta olisi 324. Simppeliä. Ei kuitenkaan mailman nopein tapa säätää mutkaa.

EGO:issa ja Star Framessa on LCD jota käytetään kolmesta painikkeesta, ylös, alas ja valinta. Liipasinta ei käytetä arvojen asettamiseen vaan scrollataan halutut numerot sisään valintapainikkeilla. Menuissa hypitään vähän kuin noksun vanhoissa luureissa navinäppäimellä.

Tärkein pelinaikainen valinta, eli silmät päällä/pois on kummassakin toteutettu samalla tavalla, eli pitää silmien valitsijaa pohjassa sekunnin, lähtee silmät pois päältä ja vastaavasti takaisin päälle. Molemmat boardit näyttävät silmien tilan vilkaisulla, ETEK värikoodilla ja EGO LCD ikonilla. ETEK pulsettaa joka 10 sekuntti patterin tilan, EGO:ssa on ikoni.

Erot säädöissä:

ETEK1/2: (Semi, Semi 2, RAMP 1, RAMP 2, RAMP 3, RAMP 4, RAMP 5) 5 x Firing Modes, MAX ROF silmillä, MAX ROF silmät pois, Dwell, Debounce, Ball Detection Time

EGO/Starframe: Preset (User1, User2, Factory, NPPL, PSP, MILLEN07, MILLEN08, CFOA), MODE Semi/RAMP, ROF CAP, Max Rof Silmillä/pois, RAMPSET (type, step/linear, RATE, Pull NO 4-9, KICKIN 5-15, Sustain 5-15, Restart) Dwell, FSDO, LIGHT, SLEEP, DBounce, Empty, Ball, Pull, Release, BANDHI/LO, TT TOL, Training Mode. Trigger Opto/Micro.

Eli, ETEK:ien vakioboardissa on rajattu määrä säätöjä, vain tärkeimmät siihen että mutkan saa mille,psp, etc sääntöihin taipumaan. EGO:issa ja Starfreikassa säädettävien parametrien määrä on kolminkertainen.

EGO7/8, ETEK1/2:n säätö Millenium 08 yhteensopiviksi: http://www.planeteclipse.com/site/eNews.asp?newsID=401

(Suurimassa osassa EGO08 ja Starfreikkoja on MILLEN08 preset valittavissa)

ETEK 1/2 Millenium 08

1. Enter the Setup menu;
2. Select Firing Mode (red) and set the value to 05.0 (Ramp 3);
3. Select Maximum ROF (green) and set the value to 11.8*;
4. Select Maximum ROF with BBSS Disabled (blue) and set the value to 11.8*;
5. Exit the Setup menu;
6. Check the rate of fire on a league approved ROF meter.

ETEK/EGO Huolto

Huolto näissä on viiden minuutin päinkatsominen kerran puolessa vuodessa ja jos laiskoja ego-omistajia kuuntelee niin kerran kahdessa vuodessa jos tipan öljyä pistää. Mä orjallisesti putsaan silmät ja boltin omastani joka treenien jälkeen, mutta ei olisi tarvetta. Rammeri pitäisi öljytä joka 10 laatikon jälkeen. Operaatioon kuluu noin 2 minuuttia. Korkki auki, rammeri ulos, öljyä renkaisiin ja takaisin sisään.

Jatkuvana murheenkryyninä EGO/ETEK aseissa ovat kahvan ruuvit. Ne värinästä irtoavat helposti jos niitä ei muista huollossa kiristää säännöllisesti. Jos taasen kiristät niitä liian paljon, ne voivat upota liian syvälle, osua solenoidiin ja halkaista sen.

Huoltovideoita EGO8 / ETEK2:

http://uk.youtube.com/watch?v=hVIMNiO15us

^^ boltin ja rammerin öljyäminen (harkkojen jälkeen, kesto about 2 minsaa)

http://uk.youtube.com/watch?v=TtI5qtRqc ... re=related

^^ LPR:n ja Inline-Regun huolto. (kerran kaudessa, about)

Eclipsen edustajat tosin postaavat foorumeille, että yleisin syy siihen että EGO/ETEKistä paukkuu solenodit tai QEV:t johtuu siitä, että pelaajat jättävät LPR:n huoltamatta. Tämä nostaa ilmanpaineet solenoidissa liian suuriksi ja alkaa palaset lennellä. He suosittavat LPR:n rasvausta kerran kuukaudessa, jos mutkalla pelataan paljon. Tosin, tiedä häntä, kuullut juttuja EGO 7:sta joilla on ammuttu yli 50 laatikkoa palloa edes avaamatta LPR:ää. Kukin tyylillään.

Käyttöönotosta senverran, että en ole kertaakaan säätänyt LPR:ää tai lähtöjä omasta ETEK:täni. Se on ampunut tasaisesti 275-285 fps kronolla. Kaikki boardin säädöt tehdasasetuksilla.

Kumiset Detentit (ne kaksi härpäkettä, mitkä estää palloa vierimästä piippuun)

Nää on kyllä tämän luokan mutkiin aika arkinen ratkaisu. Tässä mitä Jack Wood kirjoitti PBNationiin ko. härpäkkeistä:

We will be sticking with the rubber detents. Like Mcgyver stated I find other systems over complicated. Plungers can get jammed with dirt and debris and paint shell and paint, magnets need to be glued, springs can fall out.

All systems have there issues, and none are perfect. I just happen to think that the finger detents offer the best combination of durabiltiy and reliability and ease of maintanence.

Vinkkinä antoi vielä, että CureBolttien O-rinkulat pitäisi muistaa öljytä putsatessa, koska suurin kuluma tulee siitä kun boltin o-rinkula hankaa kumista detenttiä vasten, aiheuttaen kitkaa - rikkoen sen detentin.

Jos ei kuminännit napostele, KilaProducts tekee 45 taalan hintaan kaikkiin planetin mutkiin magneetti-detenttejä, 10 eri värivaihtoehdolla. Kilan detentit ovat minulla toimineet hyvin, tosin tilauksessa oli huomattavia ongelmia. Lähdöt nousivat kumisiin detenttihin verrattuna noin 15-20FPS. Käytännön hyötynä huomasin ainoastaan sen, että kestävät kauemmin kuin kumiset detentit, jotka tosin eivät maksa mitään. Kilan detettien hinnalla oisi saanut kassin originaali-detenttejä.

Loppusanat:

Jos tässä postissa on faktavirheitä, pahoitteluni, kuitenkin suurinta osaa tästä en ole itse testannut / kokenut, vaan olen onkinut tiedot foorumeilta ja mutka-arvosteluista. ETEK2:sesta menen itse takuuseen, koska KO. mutkalla pelaan. Luonnollisesti tämä vertailu sisältää paljon omia mielipiteitäni, eikä perustu mihinkään muuhun kuin mutuun.

Poissa

#2 2009-03-04 10:25:21

commando3
Jäsen
Paikkakunnalta: Tohmajärvi
Rekisteröitynyt: 2006-10-22
Viestit: 369

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

Just tälläsiä infopläjäyksiä suomen foorumit tarttee. Näitä kun tulis vielä useampi eri tavaroista, jos joku vaan jaksaa vääntää, niin ei pitäs enää alottelijoillakaan olla kovin pahasti sormi suussa nimim. kokemusta on.

Keep up to good work!

Poissa

#3 2009-03-04 13:09:21

dapam
Jäsen
Rekisteröitynyt: 2003-05-19
Viestit: 295

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

Aivan pakko korjata pari asiaa, jotka huomasin yhdellä silmäyksellä:

- Etek2:ssa samalainen feedneck kuin 1:ssa (ainakin omassani)
- Eiköhän tuo Cure2 mene Etek1:eenkin. Jokainen Egon boltti sopii jokaiseen Etekiin. Tosin bolttipinniksi voi joutua laittaa vakion.


Trivoga
ProGames
Planet Eclipse

Poissa

#4 2009-03-04 13:25:29

coe
Jäsen
Paikkakunnalta: Turku
Rekisteröitynyt: 2008-07-29
Viestit: 199

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

dapam kirjoitti:

Aivan pakko korjata pari asiaa, jotka huomasin yhdellä silmäyksellä:

- Etek2:ssa samalainen feedneck kuin 1:ssa (ainakin omassani)
- Eiköhän tuo Cure2 mene Etek1:eenkin. Jokainen Egon boltti sopii jokaiseen Etekiin. Tosin bolttipinniksi voi joutua laittaa vakion.

Googletin vähän asiasta. ETEK1:set ja jopa alkusarjan ETEK2:set ovat tulleet kuusiokoloavaimella kiristettävällä feedneckillä ilman vipua. (jos katsoo vanhaa ETEK2:n manuaalia, siellä iloisesti opetetaan kiristämään ruuvia avaimella eikä puhuta vivusta mitään) Jossain vaiheesse PE on ninjannut ETEK2:iin c-lever vipuneckin. Osa (suurin?) ETEK2:sista ja kaikki ETEK2:set mitä nyt saat kaupasta pitäisi olla vivulla. Varmasti osa viimeisen erän ETEK1:sistä sai myös vipu-feedin kun loppui vanhat kuusikoloavaimella kiristettävät. Kaikissa PE:n kamoissa on feedneck saman kokoinen, joten mikä tahansa uudempi vipu-neck menee noihin.

Voisiko olla, että sun ETEK2:n oli ensimmäisiä eriä ja tuli kuusiokoloavaimella säädettävällä neckillä? Oma ETEK2:ni tuli vipuneckillä, sama kuin EGO 08:ssa.

Tosta boltista, joo pinniä vaihtamalla se toimii jotenkin. Mitä foorumeita huoratessa on lukenut, on se boltti silti liian kevyt vaikka siihen sen oikeanpituisen pinnin laittaa ettei se raavi mutkaa. En tosiaan ole itse perskohtaisesti nähnyt ETEK1:ssä cure kakkosta. Kakkosessa ei ole ongelmaa.

Planetin webbistoressa on asiasta mainintaa:

http://www.planeteclipse.com/site/prodV ... rodID=3564

Muokkasin silti tota alkuperäistä kommenttiani cureII:sta.

Hyvä että joku jaksaa korjata virheitä, niitä varmasti tossa viestissä riittää. En tosiaan kaikesta ole täysin varma.

Poissa

#5 2009-03-05 20:14:02

Jesper
Jäsen
Paikkakunnalta: HELSINKI, Suomi
Rekisteröitynyt: 2001-10-26
Viestit: 221
Kotisivu

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

Etek1 ja Etek 2 on erikokoinen feed nekin sisähalkaisija, siis siitä kohtaa mistä tulee aseeseen kiinni. Eli ei ainakaan kaikissa malleissa ole keskenään yhteensopiva.

Ja tarkennukseksi tohon että millä mutkilla on kisoja voitettu, niin mm. Urhos mustasta puolet pelas viime kaudella EGO8:lla.

EGO ei ollut ennen viime vuotta oikein rantautunut vielä Suomeen. Dyellä oli (tenkin hyvän huollon takia) vahva jalansija suomessa. Tänä vuonna varmasti kisakentillä nähdään entistä enemmän myös Eclipsen ja muiden valmistajien valmistamia merkkaimia.

Poissa

#6 2009-03-06 03:29:23

coe
Jäsen
Paikkakunnalta: Turku
Rekisteröitynyt: 2008-07-29
Viestit: 199

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

Homma selvä ja postausta editoitu.

Oletko muuten päässyt kunnolla testaamaan EGO9:iä vielä? Olisi kiva kuulla kommentteja miltä ampuminen sillä tuntuu verrattuna vanhempiin EGO:hin.

Onko tuosta rammerin- ja valven-kammioiden uudesta positioinnista mutkan sisällä ollut niin suurta vaikutusta potkuun kun markkinointi antaa ymmärtää? Ainakin toimintapaine paperilla olisi laskenut 20-25PSI:tä EGO8:iin verrattuna.

Hands-on kommenteja EGO9:sistä olisi muutenkin oisi kiva kuulla - selkeästi suurin hyppäys mitä EGO:issa on tullut sitten SL66:n.

Poissa

#7 2009-03-06 12:30:27

dapam
Jäsen
Rekisteröitynyt: 2003-05-19
Viestit: 295

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

Jesper kirjoitti:

Etek1 ja Etek 2 on erikokoinen feed nekin sisähalkaisija, siis siitä kohtaa mistä tulee aseeseen kiinni. Eli ei ainakaan kaikissa malleissa ole keskenään yhteensopiva.

Kumma juttu, kun sekä 1:een että 2:een menee sama CCU kit, jossa mukana myös feedneck.


Trivoga
ProGames
Planet Eclipse

Poissa

#8 2009-03-06 15:21:47

Jesper
Jäsen
Paikkakunnalta: HELSINKI, Suomi
Rekisteröitynyt: 2001-10-26
Viestit: 221
Kotisivu

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

dapam kirjoitti:
Jesper kirjoitti:

Etek1 ja Etek 2 on erikokoinen feed nekin sisähalkaisija, siis siitä kohtaa mistä tulee aseeseen kiinni. Eli ei ainakaan kaikissa malleissa ole keskenään yhteensopiva.

Kumma juttu, kun sekä 1:een että 2:een menee sama CCU kit, jossa mukana myös feedneck.

Tuosta en osaa sanoa, mutta ainakin hyllystä löytyvissä mutkissa on erikokoiset Feednekit. VOi olla että tuota Etek 1 on tehty kahdella eri feedi koolla.

EGO9 toimii kuin unelma. Etu regun ja liipasinkaaren välisen matkan suurentaminen on mielestäni yksi parhaista uudistuksista. Paljon mukavempi käsitellä ja vaihtaa kättä.

VÄhän hiljaisempi uusi ego on ainakin mun mielestä, ja ehkä se potku on vähän pienentynyt, mutta kyllä eroa edelleen on esim. Shokkeriin tai Demariin. DM9 en ole vielä kokeillut, joten siitä en osaa mitään sanoa.

Poissa

#9 2009-03-14 17:32:57

kuulapää
Jäsen
Paikkakunnalta: Nokia
Rekisteröitynyt: 2008-08-15
Viestit: 83

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

ohoh nyt on panostettu ja saatu kasaan aika pläjäys,kiitokset tästä.

Poissa

#10 2009-04-09 18:59:49

Bono
Jäsen
Paikkakunnalta: Porvoo,
Rekisteröitynyt: 2001-10-06
Viestit: 351
Kotisivu

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

Sen verran voi jo sanoa, että SL91 ei julkaista ollenkaan, ainakaan tänä vuonna.

Sl94 taas on taas vähän kehittyneempi malli Ego09sta. SL94 löytyy Zick2-kitti ja Cure3-boltti.
Zick2-kitti pitäisi vähentää merkkaimen rekyyli ja ääntä huomauttavasti, ja cure3 pitäisi taas olla astetta palloystävällisempi kuin cure2.

Lisäksi SL94 tulee kaksi eri liipaisinta mukaan laatikossa, ja lisäksi saa valita haluaako optisella vai mikrokytkimellä varustettu laukaisujärjestelmä. Molemmat vaihtoehdot löytyvät alkuperäisessä laatikossa.
Lisäksi löytyy kahta eri "LPR-cap", eli LPR-"hattuja" vai miksi niitä nyt sanoisikaan...?

Nämä asiat ovat tähän asti selvinneet. Voi olla että muitakin eroavaisuuksia löytyy, mutta nämä nyt pääasialliset.


ActionGames
PPW
Sponsored by:
Mad Croc
Red Devil
LVI Welin

Ei ehkä tyylillä eikä taidolla, mutta täysillä!!!

Poissa

#11 2009-04-11 07:31:07

Ju2a
Jäsen
Paikkakunnalta: Nokia
Rekisteröitynyt: 2005-07-01
Viestit: 479

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

Bono kirjoitti:

Lisäksi SL94 tulee kaksi eri liipaisinta mukaan laatikossa, ja lisäksi saa valita haluaako optisella vai mikrokytkimellä varustettu laukaisujärjestelmä. Molemmat vaihtoehdot löytyvät alkuperäisessä laatikossa.

Eikös tuo jo EGO7ssa ollu tuo optinen ja mikrokytkin?

Poissa

#12 2009-04-11 08:11:26

jemaliahz
Moderaattori
Paikkakunnalta: Petäjävesi
Rekisteröitynyt: 2006-07-27
Viestit: 452
Kotisivu

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

Ego 7:ssa se on jo olemassa. Valikosta vaan valitsee kumpaa käyttää.

-J-


E-Mail: jere|@|malila.fi, GSM:040-7494432, skype:jeremalila, msn: jere|@|malila.fi
---
Approved by Takis! - Etek 3 -> it's just fun to gun, Bright star of Jämsä Paintball

Poissa

#13 2009-04-11 08:27:21

Bono
Jäsen
Paikkakunnalta: Porvoo,
Rekisteröitynyt: 2001-10-06
Viestit: 351
Kotisivu

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

Ju2a kirjoitti:
Bono kirjoitti:

Lisäksi SL94 tulee kaksi eri liipaisinta mukaan laatikossa, ja lisäksi saa valita haluaako optisella vai mikrokytkimellä varustettu laukaisujärjestelmä. Molemmat vaihtoehdot löytyvät alkuperäisessä laatikossa.

Eikös tuo jo EGO7ssa ollu tuo optinen ja mikrokytkin?

Hyvin mahdollista. Mä vaan luin mitä uutta löytyy sl94sta, ja nämä seikat olivat siinä mainittuja. Oliko muuten SL8Rssä ja ego08 samat mahdollisuudet? ei jaksa itse tarkistaa...


ActionGames
PPW
Sponsored by:
Mad Croc
Red Devil
LVI Welin

Ei ehkä tyylillä eikä taidolla, mutta täysillä!!!

Poissa

#14 2009-04-11 14:49:40

coe
Jäsen
Paikkakunnalta: Turku
Rekisteröitynyt: 2008-07-29
Viestit: 199

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

EGO7:sta lähtien on ollut valittavissa optinen tai mikrokytkimellä varustettu liipasinvedon tunnistus.

Mistä mainoksessa on kyse: SL94:en mukana tulee S-tyyppinen ja ns "suora" (demari) liipaisin. Voit valita kumpaa liipasinta käytät. Eclipsen videolla sanovat, että haluavat antaa asiakkaalle mahdollisuuden valita liipasintyyppi ilman että pitäisi ostaa 3rd party liipaisin / tilata heiltä erikseen ko. härpäke. Liipasinta vaihdettaessa pitää ottaa frame irti mutkasta tietty.

Päivitän ekan postin pääsiäisen aikana kaikella uudella matskulla.

Poissa

#15 2009-04-11 15:41:42

Bono
Jäsen
Paikkakunnalta: Porvoo,
Rekisteröitynyt: 2001-10-06
Viestit: 351
Kotisivu

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

coe kirjoitti:

EGO7:sta lähtien on ollut valittavissa optinen tai mikrokytkimellä varustettu liipasinvedon tunnistus.

Mistä mainoksessa on kyse: SL94:en mukana tulee S-tyyppinen ja ns "suora" (demari) liipaisin. Voit valita kumpaa liipasinta käytät. Eclipsen videolla sanovat, että haluavat antaa asiakkaalle mahdollisuuden valita liipasintyyppi ilman että pitäisi ostaa 3rd party liipaisin / tilata heiltä erikseen ko. härpäke. Liipasinta vaihdettaessa pitää ottaa frame irti mutkasta tietty.

Päivitän ekan postin pääsiäisen aikana kaikella uudella matskulla.

Jos liipaisinkiinnitys on samanlainen Sl94ssa kuin muissa egoissa, niin liipaisinvaihtoon ei mene montaa minuuttia. Liipaisin on kiinni yhdellä sokalla ja pienellä ruuvilla joka pitää sokan paikallaan. Ja mielestäni "suora" liipaisin voisi jo pistää markkinoille muutenkin, tuo alkuperäinen S-mallin liipaisin on ainakin minun mielestäni aivan kauhea.
No, heti kun raguba julkaisee suoran liipaisimen ego09iin, niin semmoinen menee tilaukseen. Aika kallishan se on, mutta joka sentin arvoinen.


ActionGames
PPW
Sponsored by:
Mad Croc
Red Devil
LVI Welin

Ei ehkä tyylillä eikä taidolla, mutta täysillä!!!

Poissa

#16 2009-06-12 22:12:19

Rajis
Jäsen
Paikkakunnalta: Pohjanmaa
Rekisteröitynyt: 2005-05-10
Viestit: 596
Kotisivu

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

PLANET ECLIPSE
WORLDWIDE TECHNICAL SUPPORT BULLETIN

12th June 2009
Hi Customer,

WARNING !!!! Could your Eclipse Marker be BREAKING THE RULES ???

When the EGO9 and GEO were born in late 2008 the Millennium and PSP rules for Rate of Fire (ROF) were different to what they are now and thus there are some early EGO9 and GEO with older, and consequently out of date, software. We have heard too many times people say it works fine, no need to update Well, you're right unless you're playing at a tournament with certain rules. Did you know that if you have a version software earlier than Version 1.24 and set your MAX ROF to be 10 BPS (to comply with the Millennium Series rules for example) and your eyes go into fault mode (paint covering the eyes etc) your default rate of fire can increase to more than 10 BPS and if that happens at the same time the ref points his PACT timer at you, you're a cheating B*%$*&% and we don want that do we!

Some of you may already have the latest version already installed, but if you're not sure here a simple way how to check what version you currently have:

    * With the marker switched off, push and hold the center pushbutton to turn the marker on.
    * Keeping holding the center push button whilst the logo is displayed and the version number will appear on screen.

The latest versions of software are available for ALL Eclipse markers that are currently covered under warranty:

    * Geo - Version 1.24
    * Ego9 - Version 1.24
    * SL94 - Version 1.24
    * SL8R - Version 4.24
    * Ego8 - Version 4.24
    * Etek - STAR Frame Version 1.24
    * Etek2 - Version 1.43

So what are the benefits of upgrading your marker to the latest version of software? Rather than baffle you all with technical mumbo jumbo here a quick summary of the main improvements in this revision of software:

Millennium 9 and PSP 9 Preset options allowing you to conform instantly with 2009 rules by selecting the relevant option from the Preset Menu.

The MAX ROF (Maximum Rate of Fire parameter) lower limit has been reduced to 7.5 balls per second to allow users to account for any variance in the equipment that is being used to measure Rates of Fire such as PACT timers.

The SAFE ROF (default Rate of Fire if an eye fault is detected) has been reduced to 8.0 balls per second, meaning that if your Break Beam Sensor System defaults for any reason whilst playing your Rate of Fire will not exceed 8.0bps.

The FSD DLY (First Shot Drop-off Delay parameter) can now be edited and set to the users preference.

No more incompatibility issues with newer revisions of the Empire Magna RF transmitter. Enhanced Training Mode whereby the firing cycle is inhibited and replaced by a tone emitted through the speaker.

If you do not have the latest version of software, then you can get it COMPLETELY FREE OF CHARGE by taking your marker to the Eclipse Tech Support Booth at any of the following events over the next couple of months:

June 2009:

Grand Tour, Ukraine: 20-21st June
PSP, Chicago Open: 24-28th June
July 2009:

Paris Millennium Event: 3-5th July
Grand Tour, Austria: 18-19th July

If you are not attending the above events, or have an old Eclipse marker, that is no longer covered under warranty, with old software that you wish to make compatible for the 2009 season then you can do so by following these guidelines:

Ego users:

http://www.pbnation.com/showthread.php?t=2998955
Etek users:

http://www.pbnation.com/showthread.php?t=2998943
Geo users:

http://www.pbnation.com/showthread.php?t=2998949

As always if you have any questions or require any further information then please do not hesitate to contact Nicky T in our Technical Support Department on: <!-- e --><a href="mailto:nick.t@planeteclipse.com">nick.t@planeteclipse.com</a><!-- e -->


Pro on parasta!

Poissa

#17 2009-06-12 22:35:29

coe
Jäsen
Paikkakunnalta: Turku
Rekisteröitynyt: 2008-07-29
Viestit: 199

Re: Planet Eclipsen eri mutkat ja lisäosat - megathread

Rajis osuu naulan kantaan. Suurin osa suomessakin käytössä olevista egoista valitettavasti saattavat ampua yli jos silmät pettävät.

Sikafiksinä ennenkuin saadaan softapäivitys (onko edes mahdollista, onko kellään suomitekillä vehkeitä?) kierrokselle on tietty swapätä mutka pahan hillon jälkeen ennen liputusta. Näin välttää osittain riskin.

Testasin ilman silmiä ja sl-74 ampuu 10.4-10.6 riippuen millä kronolla mitataan.. Helvetin liki ollaan 10.5:ttä..

Tarkoittaako tämä että egolla voi huijata? Ei, koska silmien manuaalinen kytkeminen pois päältä vaatii selkeää mutkan säätöä, joudut virtanamiskan vieressä olevaa ylöspäin nuolta painamaan ja pitään tovin pohjassa. Mutkan kaikenlainen säätö pelin aikana vaatii duman lupaa, joten luvatta mutkan säätö paljastaa suoraan ko. tempauksen. Silmät eivät myöskään mene automaattisesti takaisin päälle, vaan vaativat uudelleen saman ylöspäin nuolen painamisen.

Jos ego hillottaa hirveän pahasti, tulee se nakuttamaan lähelle 10.5:tä, mutta ei selkeästi ko. roffista yli. Silmät kuitenkin yleisestiottaen puhdistuvat parin laukauksen jälkeen senverran, että mutka automaattisesti alkaa käyttämään niitä uudelleen, laskien roffin kymppiin.

Silmät päällä egot ampuu kiltisti 9.5-9.8

Tästä voisi kapteenien kokouksessa vaihtaa muutaman sanan.

ps. Korjaus on saatavilla myös EGO7:kin, mutta planetti haluaa siitä 25$ (samoin haluavat 25$ kaikista mutkista jos lähetät boardin planetille - tarttee selvittää jos joku suomitekki/maahantuoja voisi tässä auttaa..) Ainakin henk.koht olen valmis out-of-warranty markerista tuon 25$ suomessakin maksamaan kuhan ei tarvitse boardia lähettää britteihin.

Poissa

Keskustelualueen alatunniste