Splatboard

Suomen paintball-skenen kohtauspaikka

Et ole kirjautuneena.

#1 2012-06-08 23:40:15

coe
Jäsen
Paikkakunnalta: Turku
Rekisteröitynyt: 2008-07-29
Viestit: 199

Re: Kauden 2012 sääntömuutokset

SPBL kauden 2012 sääntömuutokset,

Millennium Series muutti radikaalisti valmentamiseen ja yleisökäytökseen liittyviä sääntöjä kaudelle 2012. Suomen Paintball-liitto oletti, että saamme edes jotain kirjallista tietoa miten uusia sääntöjä käytännössä tullaan tulkitsemaan. Valitettavasti MS ei toimittanut kaudelle 2012 päivitettyjä sääntöjä, joten saimme vasta keskiviikkona päätuomarilta tarkennukset siitä, miten laitavalmennus kaudella 2012 toimii. Koska säännöt muuttuivat sääntökirja-teknisesti huomattavasti (useita eri kohtia jotka pitää korjata), joudumme turvautumaan koko muun sääntökirjan näiltä osin kumoavaan säännöstöön, kunnes koko 2011 sääntökirja on tarkistettu ja keskenään riitelevät säännöt korjattu.

Lyhyesti:

Säännöt 2012.1-4 kieltävät pittilaidasta valmentamisen niin yleisöltä kuin itse joukkueelta. Pittilaidasta saa katsoa, mutta peliin ei saa huutamalla tai elehtimällä vaikuttaa. Joukkueen jäsenten rikkeet käsitellään ofoilla ja katsojien rikkeistä järjestäjä poistaa katsojan alueelta. Snakelaita on kuten ennen, siellä saa möykätä niin katsojat tai joukkueen edustajat.

Säännöt 2012.5-6 sallivat PSP-tyylisen varaslähdön korjaamisen. Eli jos varastat, napauta merkkain äkkiä takaisin kiinni levyyn ja jatka pelaamista. Jos juokset kentälle myöhässä, juokse levylle, napauta sitä merkkaimella ja jatka pelaamista. Sinua voidaan ampua koko toimenpiteen ajan, mutta sinä et saa ampua ketään, ennen kuin merkkain on osunut levyyn. Et saa astua kentälle enää pelin alusta kertovan äänimerkin jälkeen.

2012.1 Laitavalmennus on sallittu ainoastaan ns. yleisölaidasta. Yleisölaidaksi katsotaan ns. Snake-laita, jos ei toisin kenttäpohjassa mainita.

2012.2 Valmennus joukkueen huoltoalueelta on kielletty. Kielto kattaa joukkueen kapteenin, joukkueen jäsenet, valmentajat, huoltajat tai muu joukkueen huoltoalueelle päästämät henkilöt. Valmentamiseksi katsotaan huutaminen, merkkien näyttäminen, äänimerkkien käyttö mm. pillit tai poistuminen huoltoalueelta tarkoituksena näyttää tai osoittaa vastustajan pelaajien paikka kentällä.

2012.3 Lievästä huoltoalueelta tapahtuvasta valmennusrikkeestä seuraa varoitus. Toisesta varoituksesta seuraa 1-4-1 tuomio. Pelin kulkuun huomattavasti puuttuvasta valmennuksesta tuomitaan suoraan 1-4-1 tai kovempi tuomio.

2012.4 Järjestäjän taholta pyritään estämään pääsy kentän laidalle, jossa huoltoalueet sijaitsevat. Jos näin ei pystytä toimimaan, tapahtuman järjestävä taho vastaa siitä, että yleisö ei puutu huoltoalueelta pelin kulkuun. Tarvittaessa järjestäjä poistaa kieltoa rikkovan henkilön turnaustapahtuman alueelta.

2012.5 Jos pelaaja ylittää kentän rajat ennen erän alkua, hän voi juosta joukkueen lähtöalueelle, koskettaa piipulla lähtölevyä ja jatkaa pelaamista puhtaana pelaajana. Pelaaja on vastustajan pelattavissa koko siirtymävaiheen ajan.

2012.6 Jos aloituksesta myöhästynyt pelaaja ampuu merkkaimellaan ennen kuin on kyennyt koskettamaan oman joukkueen lähtölevyä, pelaaja eliminoidaan 1-4-1 rangaistuksella tai kovemmalla tuomiolla pelinjatkamisesta.

Sakari Koskinen, SPBL

Poissa

Keskustelualueen alatunniste