Splatboard

Suomen paintball-skenen kohtauspaikka

Et ole kirjautuneena.

#1 2005-05-16 21:26:11

stil
Jäsen
Paikkakunnalta: tre
Rekisteröitynyt: 2005-05-16
Viestit: 1

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

:shock: elikä meitä olis nyt ainakin 10 jätkää koossa ja tiedossa on kai 5 vielä lisää.....
tarvisi saada hyvä aloitus paketti kaikille niin mitä te suosittelisitte kokemusta ei ole kenelläkään.
siis aseet pullot sun muut ja mieluiten kohtuu hyvä/kestävä (edullinen)
ja mitä tulee tietää öööö
vittuako mää tässä höpötän kaikki neuvot ovat tervetulleita.............. roll  :oops: :?:

Poissa

#2 2005-05-17 05:05:45

Cruwaller
RumaQ
Paikkakunnalta: Oulu
Rekisteröitynyt: 2004-12-17
Viestit: 471

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

moro,

- Varmatoiminen perus mutka on Tippmann 98 custom. (http://www.tippmann.com/markers/98c.asp)
- Kaasu- (12-20oz) tai paineilmapullo+regu (tippmanille joku litranen riittää ok)
- Maski (ostakaa huurtumattomalla linssillä!!) vaihtoehtoja on paljon mutta testatkaa mikä istuu päähän parhaiten! (varsinkin jos on silmälasit)
- Ja tietysti palloja

Noilla pääsette pelaan.
Kun teitä on noinkin monta niin kysykää paketti tarjous aseista!

Ja kauppoja mistä voitte alkaa kyseleen:
http://www.coolgames.fi
http://www.sissos.fi
http://www.powerplay.fi
http://www.paintballgames.fi


Petri Honkala / RumaQ Trombies

Powerplay | JT USA | NXe | Severe Paintball

Poissa

#3 2005-05-17 05:07:53

kaotic
Jäsen
Paikkakunnalta: keskellä Suomea
Rekisteröitynyt: 2004-08-31
Viestit: 12

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Tippmann 98 Custom aseeksi. Piste.
Voi käyttää tarvittaessa rautakankena, vasarana, sorkkarautana...ja silti pelaa kuin se kuuluisa junan vessa.
Tähän vehkeeseen saa sitten upgradeja jos vaikka minkälaista.

<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sissos.fi">www.sissos.fi</a><!-- w --> myy ainakin kohtuu hintaan 98C paketteja, olikohan vähän alle 300eur/paketti?

-kaotic


---
mee not n00b, mee l337 n00b...

Poissa

#4 2005-07-17 12:40:17

eskoal
Jäsen
Paikkakunnalta: Jämsänkoski
Rekisteröitynyt: 2005-07-17
Viestit: 7

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Ja jos haluaa vielä halvemmalla nii sitten käy vaikka modeli 98  big_smile Ei yhtä helppoa hommata viritystä mutta saahan siihenkin aina sen flatlinen  wink


"Etkö sää kuullu ku mää sanoin että OSU" ?!?

Poissa

#5 2005-07-18 19:28:37

väne
Jäsen
Rekisteröitynyt: 2005-04-14
Viestit: 149

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Ei tohon tarvii juuri mitään muuta ku noi mitä cruwaller ja kaotic sano!!

Poissa

#6 2005-07-18 19:33:26

jonathan
Jäsen
Paikkakunnalta: vaasa
Rekisteröitynyt: 2004-08-14
Viestit: 111

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

munasyndit unohtuu helposti
pelkät lapaset ei auta roll


«Halleluja, it's a beer.»
«paintball, since 1845.»

Poissa

#7 2005-08-14 19:59:00

Jimmy
Jäsen
Paikkakunnalta: Lpr
Rekisteröitynyt: 2005-08-14
Viestit: 188

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Ehkä aloittaja itsekkin, joten käytän topiccia hyväksi!
Näitä juttuja jo hieman lukeneena, ja suuriman osan mielenkiintoisista asiosta unohtaneena, niitten siainnin! Etsiskely jatkukoon!

No asiaan, Tippman 98c on ollut kehuttavana joka puolel ainankin aloittajalle, (halvalla ja hyvällä mukaan!?) käytettynä on ollut noin 250€ mahdollisuus saada, jostain luin, tuleeko siihen HUOM. NOIN hinta, kaikki oleellinen mukaan, eli itse mutka, pullo(leimattuna?) letkuineen, lippaineen ym. tarvittavat tilpehöörit? Ja onko noissa yleensä jo vaihdettu pidemmät piiput ja sähköt kahvassa, tuossa hintaan!? Itse en ole kuin vasta haaveilemassa, mut haluisin kuitenkin tietää mahd. paljon ennenkuin TAAS sioitan useita satoja nurkkaan lojumaan!

Ja se kiinnostaisi tietää, kun oli myynnissä 50€ pistooli "Painttipistooli + kaasupatruunoita
toimii siis muutaman gramman CO2 kapseleilla, makasiiniin mahtuu 10 palloa
kuva ja lisää infoa tulossa myöhemmin..." Mitä hyötyä tai "kivaa" on jos tuommoinen on viel lisäks kainalossa. Ja kuinka paljon tuommoiset patruunat maksaa ja saako niitä lähes joka paikasta, lue esim lappeenranta, ja onko kannattavaa rahallisesti tuommoisella ampua?

Kateellisena myös jostain luin, paljonko on mennyt rahaa vuodessa harrastukseen, vastauksina oli ainankin pari/muutama 2500€   :shock:
Eihän miulla semmoisia rahoja oo laittaa!?? Oli siin tietyst sit jokunen 300€urolla pärjännyt, mut mitä se niinkuin noin vaatii pallojen ja tietyst rikkoutuneiden välineiden lisäks hommaamaan, et saa menee tonneja rahaa!?? Kun itse aattelin pärjätä alkuun ainankin esim. just se tippman98käytettynä halpahallist ostettu maastopuku ja hyvä huurustamaton maski ja muna suojat! a noin +-400juuroo ja metsässä aattelin pelailla, jos tää harrastus ottaa tuulta alleen ja Lpr:rän porukka huolii mukaan wink

Niin tietysti se pullon täyttö, mitähän semmoinen kustantaa ja missä täällä päin on se mahdollista? Ja meneekö niitä tosiaan se reilu pullo per peli! Tietysti riippuen pelipäivän pituudesta mut jos jotain osviittaa siihen suuntaan!?

Ja jos Lappeenrantalaisia joukkueita/ joukkueesta täällä pyörii, niin mitä kustantaa liittyminen ja mukana olo vuoteen ja sitooko se mihinkään muuhun!?

Siin nyt alkuun mitä illan hämärinä tunteina mieleen juolahti, mut jos tosiaan sais hieman tietoa, moni varmaan on ollu samas jamassa missä ite nyt, kiinnostaa niin peeveleesti, mut mistään ei mitään tiedä, ja ei viittis niitä vähiä rahoja laittelee ihan hetken mieli johteesta menee, kun jos innostus sit loppuu joistai "yllätyksistä" tai jostai muusta joka johtuu tietämättömyydestä tai jotain?? harrastukseen nähden!, Eli kaikki neuvot ja niksit on tervetulleita! Taas kerran! wink

Paitsi ne "uho puheet" jos ei oo laitaa kolmee donaa vuoteen harrastukseen tai vaihto ehtoisesti kaikkia rahoja, ni ei kannata aloittaa! Ellei se sit oo totta! :?  Pitäis kumminkin vähän myös perhettä elättää ja varata myös pojan menoihin rahaa! roll

Edit: Nii tuli mieleen, et minkä kokoisia joukkueita, kisoissa on? Jotain kuuden pintaan oon jostain lukenu, ja miten se sit tapahtuu jos tiimissä on 15hlö:tä ja kaikki haluu pelaa?

Lisää varmaan tulee taas mieleen, ja varmaan tuun niitä myös täällä esitteleen!

Poissa

#8 2005-08-14 22:20:28

ippe
Jäsen
Paikkakunnalta: Tampere
Rekisteröitynyt: 2002-08-05
Viestit: 171
Kotisivu

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Viestistäsi päätellen sun budjetti ei riitä täysipainoiseen harrastamiseen, vaan sun kannattaa käydä silloin tällöin pelaamassa ja ottaa vuokra-ase niinä kertoina.
250 euroa asepakettiin on hyvin pieni hinta kun ajattelee kuinka paljon kuulaa vuodessa kuluu jos käy viikoittain pelaamassa. pari kolme tonnia taitaa olla aktiivisen kilpapelaajan kustannus, aktiivisella metsäpelaajalla menee pelkkiin kuuliin parista satkusta tonniin vuodessa.

250 euron hintaan Tippmannissa ei ole pidempiä piippuja tai sähköjä kahvassa, tai sitten puuttuu pullo ja maski.

50 euron painttipistoolilla ja kaasupatruunoilla voi pelata jos kaikilla on samanlaiset. Muutoin ne on vain bling-blingiä.

Poissa

#9 2005-08-15 05:45:32

apache
Jäsen
Paikkakunnalta: Lappeenranta
Rekisteröitynyt: 2001-10-07
Viestit: 235

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Tuolla Lappeenrannan porukka kyselee pelaajia: http://www.paintball.fi/cgi-bin/datacgi ... lrecord=24


-- Apa / Feenix
[ PaintMail ] [  Myydään! ] [  Raaka Kone ]

Poissa

#10 2005-08-15 08:31:56

Jimmy
Jäsen
Paikkakunnalta: Lpr
Rekisteröitynyt: 2005-08-14
Viestit: 188

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

No tuolla sissoksen sivuil oli pakettitarjous siin 98c 299€

[size=150:19p8iwmp]-200 kuulan lipas
- V-Force maski lipalla
- 12 Oz kaasupullo+neulaventtiili (EU-leimoilla)

Päivitys tarjoukset pakettiin:
[size=150:19p8iwmp]- isompi kaasupullo +5e
- on/off venttiili +10e
- DYE Proto EL Maski +25e


- sähkölipas VL Revolution +65e
- sähkölipas VL Evlution +90e
Onko näissä sähkölippaissa sit se kaikki tarvittava mukana??

Eli jos jossain vaihees on mahdollista, että minä saisin hommattuu tuon paketin, maskin varmaan pystyy muuttaa mieleiseks rahan kans!?, päivityksinä nuo isommalla olevat, ja joskus sit kun siltä tuntuu niin voi ostaa tuon lippaan jommankumman? Vai onko nuo hinnat vaan jos saman tien päivittää? Nii ja pidempi piippu, noin 85 euroo tais jo saada kohtuullisen!

Eli pääsenkö tällä setillä mettään ampumaan, kun kuulat on ostettu ja pullo täytetty?? Hinta pompsahti aloitus tavaralle nyt kyl +- 500 tietämille, mut elämä on big_smile

Niin tuosta sioitettavasta rahasta harrastukseen, en meinanutkaan että joka toinen ilta oon jossain ja koluan kaikki mahdolliset turnajaiset ym. Vaan et jos sitä kerran viikkoon tai kahteen kävis möyryämässä metsässä. Funtsailin tuos noin hintoja, jos vaik 700€ sais menee vuoteen rahaa, palloihin ja pullon täyttöihin, ja mahd. varaosiin, niin suoraan jaettuna 12kk. se on noin 60€ kuukaus,60 saa jotain merkkiä palloista sen 200kpl, eikös niillä jo yks mies ammu useamman kerran?? (siis peli kertoina smile  ) Pullontäytöstä ei oo viel hajuu mut sekin varmaan selvinnee!? Niin tuohon 12jakamiseen pelataanko sitä talvella metiköissä vai onko siinä pallojen jäätyminen riskinä? Ainankin lumipukuja myyvät!

Ja nää miun hinta arviot ovat noin sinne päin, et jos noilla pärjäis niin hyvä homma, ja ainanhan sitä sit on lisää rahaa löytäny kun on ollut tarves, tai sit hetki ootellaan ja hommataan kuukaus tai kaks myöhemmin!
Nää selvitys hommat vain sen takia ettei tulisi niit ikäviä yllätyksiä! Hommaat paketin kja oot innoissan metsään lähdossä niin sit tulee ilmi et pitäis työntää useita tonneja menee lisää ennenkuin missään on mitään järkee! Juu nou!?

Niin oma kokemus on vain, kun käytiin luumäellä salpasafarin vuokravälineillä ja niitten metsässä ammuskelemassa, niin niissä tuskin on mitään hienouksia kiinni, ja kyllä ne laukaus nopeudet riitti ainankin näin alkuun ihan hyvin! Tiiä sit monta kertaa? Ainut vaan et hieman tarkempi sais olla? muutaman kerran ainankin huomas et lähti ihan mihin sattuu! vaik piippu sojotti kohdetta päin!? Mutta se vissiin paranee pidemmällä piipulla?

Poissa

#11 2005-08-15 09:28:02

Topa
Jäsen
Paikkakunnalta: Kerava, Suomi
Rekisteröitynyt: 2003-07-14
Viestit: 246

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Itse ostaisin tuon päivityspaketin siihen saman tien. Tai ainakin tuo maski. Se V-forcen halvin maski tuppaa huurtumaan helposti.

Isompi pullo on makuasia, mutta se on/off-venttiili on kyllä hintansa väärti.

Vakiopiipulla pärjää alkuun ihan hyvin, tosin nälkähän kasvaa aina syödessä...


HCS

Poissa

#12 2005-08-15 10:04:34

Jimmy
Jäsen
Paikkakunnalta: Lpr
Rekisteröitynyt: 2005-08-14
Viestit: 188

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Topa kirjoitti:

Tai ainakin tuo maski. Se V-forcen halvin maski tuppaa huurtumaan helposti.

Joo itseasiassa maskiin meinasin sioittaa, jos vaikka muissa yritänkin säästää, en vain tiennyt et tuo päivitys maski on sit hyvä! wink  Eli onko se sit ns. huurtumaton??

Nii ja siint pullon koosta, ampuuko sillä suuremalla huomattavasti enemmän tai onko muuten ostamisen arvoinen? vai hankaloittaako "tetsausta" isompi pullo??

Poissa

#13 2005-08-15 10:27:55

Gekkuli
Jäsen
Paikkakunnalta: Joensuu
Rekisteröitynyt: 2005-04-07
Viestit: 32

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Itse hommasin Sissokselta viime viikolla itselleni tuon kyseisen kaltaisen paketin kylläkin melkoisilla muutoksilla esim. merkkaimena Tippmann Custom Pro E. Maskina on tuo Proto El ja ainakin näin viikon kokemuksella hyvä hankintahan tuo on. 8) Isompi kaasupullo tosiaan on makuasia ja tarve nyt riippuu paljonko tulee ammuttua mutta kyllähän sillä pienemmälläkin pärjää. On/off -venttiili ihan kätevä ja hyödyllinen lisä.


Elämä on julmaa...

Poissa

#14 2005-08-15 10:32:05

Gekkuli
Jäsen
Paikkakunnalta: Joensuu
Rekisteröitynyt: 2005-04-07
Viestit: 32

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Ainiin ja jos hinta kiinnostaa niin itselläni paketille johon siis kuuluu kaikki mahdollinen bulkkivöineen ja pitempine piippuineen hintaa tuli hieman yli 500 euroa + kuulat. Ja sitten olen yhden kerran käynyt tuon 20 oZ pullon täyttämässä paikallisessa yrityksessä joka harrastaa paintball -varusteiden vuokrausta ja hinnaksi täytölle tuli 6 e. Hinnat aika yleisesti liikkuu siinä 5-10 e riippuen paikasta ja pullon koosta.


Elämä on julmaa...

Poissa

#15 2005-08-15 13:27:23

-Ap-
Jäsen
Paikkakunnalta: Kotka
Rekisteröitynyt: 2005-08-12
Viestit: 34

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Jaksaisko joku sanoa mitä hyötyä on   On/off venttiilistä?

Ei näytä olevan kallis uutenakaan 25€ mitä sissokselta katsoin.


Myyn A-5 flatline

Poissa

#16 2005-08-15 13:34:38

Topa
Jäsen
Paikkakunnalta: Kerava, Suomi
Rekisteröitynyt: 2003-07-14
Viestit: 246

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

On/ offilla saat suljettua pullon. Eli kun esim. ruuvaat pulloa irti merkkaimesta --> pullo kiinni --> ammut merkkaimen tyhjäksi kaasusta --> irrotat pullon. Irti ruuvattaessa pullosta ei vuoda hiilaria, kun on/off on kiinni.

Neulaventtilipullosta vuotaa aina hiilaria ulos irti ruuvatessa. Aika usein tuo suhiseva hiilari syö sitten o-renkaan pullosta.


HCS

Poissa

#17 2005-08-15 13:39:12

Defadragger
Jäsen
Paikkakunnalta: jns
Rekisteröitynyt: 2005-07-09
Viestit: 46

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

.....tosta isoimmasta menoerästä = kuulat: mikäli on riitävästi innostusta ja talkoohenkeä kannattaa harkita ry. n perustamista.. voi sit ostaa sen piikkiin palloloita täyttölaitteita yms...


Elämä on kuolemaanjohtava tauti, joka tarttuu sukupuolisessa kanssakäymisessä.

Poissa

#18 2005-08-15 15:03:10

ippe
Jäsen
Paikkakunnalta: Tampere
Rekisteröitynyt: 2002-08-05
Viestit: 171
Kotisivu

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Jimmy kirjoitti:

Eli pääsenkö tällä setillä mettään ampumaan, kun kuulat on ostettu ja pullo täytetty?? Hinta pompsahti aloitus tavaralle nyt kyl +- 500 tietämille, mut elämä on big_smile

Funtsailin tuos noin hintoja, jos vaik 700€ sais menee vuoteen rahaa, palloihin ja pullon täyttöihin, ja mahd. varaosiin

No jos tuommoisen budjetin hyväksyt yhteen harrastukseen laitettavaksi niin sä oot "good to go". 700 eurolla ammut jo perhanasti kuulaa. Nyt vain kannattaa ottaa yhteyttä oman alueen harrastajiin ja kysellä kuinka usein käyvät pelaamassa ja pääseekö mukaan. Metsäpelaajillekin löytyy isompia tapahtumia pitkin vuotta, joten matkusteluunkin kannattaa hivenen budjetoida. Matkailu avartaa ja peintti on vaan mukavampaa isommassa porukassa.

p.s. laita heti alkuun sen on/off siihen kaasuun ja se 12oz riittää. Sillä pullolla Tippman 98 lähettää piipusta 500-600 palleroa ja se 20oz pullo on vaan niin raskas että merkkaimen tasapaino menee ihan pieleen. Onneksi olkoon hienon harrastuksen valitsemisesta!

Poissa

#19 2005-08-15 15:50:29

Jimmy
Jäsen
Paikkakunnalta: Lpr
Rekisteröitynyt: 2005-08-14
Viestit: 188

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Jep, tänää soittelin tänne päin harrastusta vetävälle, Eero Sinkko, asiallisen oloinen kaveri ja jo pitänee, kun omat kiireet saa pois alta, ni lähtee mukaan pelailee, syyskuun puolella tongue  vuokra aseella kokeilee muutamia kertoja ja jos sit tosiaan tuntuu samalta ku nyt, nii sit se tippman ja ne tilpehöörit mukaan! Juu tottakai joku suurtörni ja muutkin isommat pelit kiinnostaa, jossa ei niin just ole se kalusto ykkösenä!? vai onko?? Jos vaikka toivottavasti jo ens vuonna?

Poissa

#20 2005-12-05 16:07:53

Industrial
Jäsen
Rekisteröitynyt: 2005-12-05
Viestit: 1

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Onko nuo paintball pistoolit kannattava ostos ja montako kuulaa semmoisella muutaman gramman co2 kapselilla suunnilleen ampuu :?:

Poissa

#21 2005-12-05 16:53:13

Iippo
Jäsen
Paikkakunnalta: Soukan Omapoika
Rekisteröitynyt: 2001-10-06
Viestit: 2,227

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Ei ole.

Tuskin niitä edes missään myydään enää nykyään. Mä oon omani saanu yheltä kamulta saanut lahjaksi.

Lue toi aloittelija osio läpi eka. Siellä on kaikki yleinen tähän lajiin liittyen.


[size=150:2gr5bu9k]
Iippo / Los Bastardos

Poissa

#22 2005-12-05 17:33:36

Istuallaan
Jäsen
Paikkakunnalta: Tampere
Rekisteröitynyt: 2005-11-12
Viestit: 84
Kotisivu

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

stil kirjoitti:

:shock: elikä meitä olis nyt ainakin 10 jätkää koossa ja tiedossa on kai 5 vielä lisää.....
ja mitä tulee tietää öööö
vittuako mää tässä höpötän kaikki neuvot ovat tervetulleita.............. roll  :oops: :?:

Jos ette vielä tiedä, miltä osuma tuntuu niin pienenä vinkkinä sanoisin, että älkää laittako liian paksuja vaatteita (aloittelijan virhe nro 1). En tiiä muiden nahoista, mutta minun kokemuksella liikaa toppaus on ollu vain haitaksi ja on sattunut enempi. Poolopaidassa ei osuma tuntunut paljoa miltään. Ehdottomasti kannattaa laittaa joku pipo tai lippis päälaen suojaksi, ja hanskat.

Sopikaa ennen pelejä selvät turvallisuus säännöt, ettei tarvitse mennä kotiin tk:n silimän tikkaus huoneen kautta. Turvallisuus on hauskan pidon alfa ja omega wink

Tippmanit ehdottomasti ekaksi mutkaksi. Suosittelen kuitenkin ensin pelaamaan parit vuokrapelit ennen kuin oman mutkan hankkii. Tietää mihin on ryhtymässä ja saa muutenkin hyvän tiedon ja taidon lähteen paikallisilta pro immeisiltä.


Istu alas

Poissa

#23 2005-12-06 07:31:11

Muuli
Jäsen
Paikkakunnalta: Helsinki
Rekisteröitynyt: 2001-10-08
Viestit: 1,135

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Vaatetuksessa on aina silleen että mitä paksumpi, niin sitä vähemmän sattuu. Se miks sulal toi asia on poikennu kokekmuksen mukaan johtuu todennäköisesti siitä, että toisella kerralla kuualt on ollu pehmeempiä (tuoreempia) kuin toisella

Poissa

#24 2005-12-06 11:02:00

Istuallaan
Jäsen
Paikkakunnalta: Tampere
Rekisteröitynyt: 2005-11-12
Viestit: 84
Kotisivu

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

ei sattunut kun oli vähemmän vaatetta: yli vuoden vanha TORK

sattu kun oli enempi vaatteita: pilalle mennyt tuore erä Shrapneliä, yli pehmeää.

Ero on varmaan siinä, että sillon kun oli vähemmän vaatetta (poolo ja verkkarit), ne olivat suht löysät. Kun oli enempi vaatetta, ne olivat kiriämmät  ja sitä myöten enempi kosketuksessa ihoon. Lämpötila on kuitenkin ollu näissä peleissä +10<, ettei sen pitäisi vaikuttaa kuulan kovuuteen hirveästi.

Voihan sitä pelata vaikka alastikkin jos oikein kovasti kivusta nauttii. Löysät on pop, kireät not. Maastotakki on sopivan löysä (sama kuin pukeutuisi ruotsalaismalliseen puolijoukkuetelttaan), eikä siinä tunnu osumat juuri miltään.

Taisit Muuli tarkoittaa tätä löysyyttä, etkä niinkään toppauksia?


Istu alas

Poissa

#25 2005-12-06 11:24:27

temeimmu
Jäsen
Paikkakunnalta: Ankkalinna
Rekisteröitynyt: 2003-08-27
Viestit: 377
Kotisivu

Re: apuja aloittelijoille!!!!!!!!!!!!!!

Miten tuo RY:n perustaminen keventää kuuliin menevää budjettia.?

Poissa

Keskustelualueen alatunniste