Splatboard

Suomen paintball-skenen kohtauspaikka

Et ole kirjautuneena.

#1 2005-07-19 20:29:50

Ju2a
Jäsen
Paikkakunnalta: Nokia
Rekisteröitynyt: 2005-07-01
Viestit: 479

Re: Mitä Aseelle saa tehä jne.

Terve ollaan kaveriporukassa ruvettu just pelaa splättistä... nyt ku meistä ei kukaan oikeen vielä tiedä mitään ni kaikki neuvot ois tarpeen...
Kysymyksiä:
Mitä aseella saa tehä?( lähinnä ettei riko sitä käytössä, esim: lähtönopeuksia ei saa vääntää kaakkoon)
Jotain turvallisuudesta?
Mitä jos joku haluu "oikeeseen" seuraan pelaamaan?
Ja Ylipäänsä kaikkia vinkkejä voi laitella tänne...
Ja jos joku on porvoonseudulla kiinnostunu pelailee harrastusmielessä mettäpelejä ni ei muuta ku mulle privaa...

Poissa

#2 2005-07-19 21:04:39

väne
Jäsen
Rekisteröitynyt: 2005-04-14
Viestit: 149

Re: Mitä Aseelle saa tehä jne.

Onko teillä mikä/mitkä merkkaimet?Niin ja kannattaa koittaa tota hakua wink sieltä löytyy kyllä kaikkee tai muilta netti sivuilla.Kyllä se siitä pikku hiljaa alkaa luonnistua ja oppia kaiken laista smile

Poissa

#3 2005-07-20 13:13:35

Ju2a
Jäsen
Paikkakunnalta: Nokia
Rekisteröitynyt: 2005-07-01
Viestit: 479

Re: Mitä Aseelle saa tehä jne.

merkkaimia on yhtä monta erillaista kun on pelaajia... esim Tippman A-5,
32 Degrees Icon E

Poissa

#4 2005-07-20 13:20:02

Muuli
Jäsen
Paikkakunnalta: Helsinki
Rekisteröitynyt: 2001-10-08
Viestit: 1,135

Re: Mitä Aseelle saa tehä jne.

Liiga-säännöt on aika yleisesti käytössä kaikissa suomessa pelattavissa turnauksissa, eli niistä saa parhaat osviitat. Useimmat seurat edellyttävät jäseniltään ainakin osittain liigasääntöjen antamiin puitteisiin mahtuvia varusteita ja Sm-liigapelaajille tarkoitettua lisenssiä. Lisäksi joukkueet / seurat edellyttävät eri tavoin osallistumista yhteisiin kustannuksiin esim. jäsenmaksun muodossa.

Turvallisuudesta ei missään tapauksessa saa tinkiä. Pistän tähän nyt muutaman asian, jotka on enemmän tai vähemmän joko sääntöjen tulkintoja tai kirjoittamattomia sääntöjä, Eli:

- Maski oltava kunnollinen ja osumankestävä, ei mitään rautakaupan laseja, turnauksissa vaaditaan yleisesti tunnetun valmistajan erityisesti peintti-käyttöön hyväksymä maski.
- Lähtönopeuden pitää pysyä sallituissa rajoissa myös pelin aikana, eli mitään lähtönopeutta nostavia virityksia tai työkaluilla kesken pelin nostamista ei sallita.
- Ilmapullot ja regulaattorit ja mutkna ilmakanavat pitää olla asialliset ( ei mitään omia letkuhässäköitä, yliporauksia ja kenvennyksiä tms. räjähdysherkkiä virityksiä ) ja Turnauksissa ko. paineastiat pitää olla liigasääntöjen mukaan voimassa olevassa suomessa kelpaavassa leimassa.
- Ei pallon kimpoamista edistäviä ylimääräisiä pehmusteita turnauspeleissä, metsäpeleissä jengi näkyy käyttävän jos jonkinlaista suojaverkkoa ja viritystä. Sääntötulkintana on karkeasti käytetty vertailua valmistajien käyttämiin suojuksiin ja varusteiden pehmusteisiin. Toki on myös käyty välillä keskustelua, kuten esim ylä-pehmustetun ( n.2mm. ) Dyen valmistaman paidan ja vanhan Camo-Bula-lippiksen ja maskin lipan kohdalla.
- Turnauksissa valopiste- ja lasertähtäinten, valokuituoptiikan, valonvahvistimien jne.  käyttö on kielletty, samoin kuin vaaralliseksi joko vastustajalle tai itselleen todettavat ylimääräiset ei-toiminnalliset ulokkeet mallia rekvisiitta-pistimet, tukijalat tms. Kaikki kommunikaatiota edistävät radio tms. laitteet ( head-setit jne. ) on kieletty turnauksissa.
- Turnauksisa on myös nykyisellään rajattu merkkaimella saavutettava tulinopeus ja se miten ja montako palloa yhdellä liipasimen vedolla saa lähteä. Tämä sääntö elää parhaillaan, mutta jos mukasta lähtee yksi pallo / liipaisu, on aika turvallisilla vesillä.

Siinähän noita.

kilpapeintistä sanoisin tuollaisella 15v kokemuksella että Mutkan tärkeimmät ominaisuudet ovat: Pitää lähtönopeudet tasaisena ( tarkkuus ), On helppo huoltaa, ei ylimääräisiä ulokkeita, kompakti ja tasapainoinen paketti, josta saa hyvän tuen ja pelattavuuden ampui kummalla kädellä tahansa. Piipuista riittää se, että se sopii kuulalle, pituus on henkilökohtainen asia, itse käytän 14" tai 16". Suojuksina Maski tuulettimella ( Rillit ) Polvi- ja säärisyndit, munarit, kaulasuojus ja kyynär- sekä käsivarsisuojat. Välineistä tää peli ei kuitenkaan ole kiinni, hyvällä pelin luvulla ja ampumataidolla pärjää aina.

Poissa

#5 2005-07-20 21:03:19

ohmarnidy
Jäsen
Rekisteröitynyt: 2005-07-20
Viestit: 4

Re: Mitä Aseelle saa tehä jne.

elekee kovin kakkoon niitä lähtöjä säätäkö kun sattuupi..

Poissa

#6 2005-07-20 21:41:47

Cruwaller
RumaQ
Paikkakunnalta: Oulu
Rekisteröitynyt: 2004-12-17
Viestit: 471

Re: Mitä Aseelle saa tehä jne.

ohmarnidy kirjoitti:

elekee kovin kakkoon niitä lähtöjä säätäkö kun sattuupi..

ei sen sattumisen takia niitä rajoja ole laitettu!!! vaan sen takia että esim. maskille on ilmoitettu että max 300 jalakaa / s!

SE ON TURVALLISUUS KYSYMYS!


Petri Honkala / RumaQ Trombies

Powerplay | JT USA | NXe | Severe Paintball

Poissa

Keskustelualueen alatunniste