Porin kierroksen ilmahuollon toimimattomuuden syitä on selvitelty ja asiaa selvitellään osaltaan vielä eteenpäin. Ilmahuollon SPBL:n turnauspaikalle toimitti siis Avoin yhtiö Next-Nature Extreme. Ilmahuollon toimittamista varten Next oli hankkinut 320L/min tuottavan saman korkeapainekompressorin, jolla liiton ilmahuolto on hoidettu useamman viimevuoden ajan. Kompressori oli käytetty laitteen virallisen maahantuojan tarjoamassa huollossa tarkistettavana ennen laitteen luovuttamista ilmahuollon toimittajalle.

Kompressori ei toiminut kisaviikonlopunaikana kuitenkaan normaalisti, sillä kompressori ei lähtenyt nostamaan painetta yli 3000psi:n kuin sattumanvaraisissa tilanteissa, eikä kompuran toiminta noudattanut järjellistä logiikkaa viikonlopun aikana. Laite tuli siis suoraan laitteen maahantuojan huollosta pelipaikalle (huoltotarra kyljessä), jolloin vastaavanlaisen laitteen voisi olettaa toimivan 100% ok. Näin ei ole kuitenkaan ollut, ja alustavien tukimusten jälkeen huollossa epäillään tapahtuneen inhimillinen virhe, jonka takia laite ei ole toiminut kuten olisi pitänyt. Edelleen laitteen edellisen omistajan läsnäolosta ja osaamisesta huolimatta laitetta ei saatu toimimaan kuten sen olisi pitänyt toimia.

Tämän lisäksi ilmahuoltoa varten hankittiin uudet Mantan täyttöasemat laitteen maahantuojalta. Laitteet tulivat paikalle valmistajan pakkauksissa. Tästä huolimatta toinen täyttöasemista oli lähtenyt tehtaalta mukanaan virheellinen osa (toisen täyttöletkun kiinnitysosa), jota ei yksinkertaisesti väärästä muodosta johtuen voinut kytkeä täyttöasemaan paineet pitävästi kiinni. Tämän asian kävi paikalla toteamassa laitteen maahantuoja, eikä laitetta saatu enää viikonlopunaikana huollettua täysin toimivaksi.

(Tätä kaikkea helpottamaan vielä muuntajan palaminen perjantai-iltana vajaan km päässä kentästä, mikä aiheutti oman huolensa sähkönsaannin riittävyydessä pelipaikalla).

Olemme luonnollisesti ilmahuollon toimittajina pahoillamme tapahtuneesta, näille asioille tehtiin kaikki voitava resurssien sallimissa rajoissa. Paikalle hälytettiin mm. maahantuojan huoltajaa siinä onnistumatta. Sanomattakin on selvää, että asiat selvitetään yhdessä laitteiden huollosta vastanneen yrityksen ja laitteiden toimittajien kanssa, ja ensisijaiset korvaukset haetaan vastuussa olleelta huoltoyhtiöltä. Sunnuntain aikauluongelmat eivät jääneet kuitenkaan kiinni ilmahuollon toimimattomuudesta, saatiinpa järjestelmästä sunnuntaina paikoin pihalle se 4000psi:tä.

Haluamme välittää kiitokset sekä omasta että liiton puolesta ainakin Jouni Tervoselle, Jesper ja Tuure Toivolalle, Tuure Vehkamäelle sekä Starkille Cycloneen sekä kaikille muille mukana olleille siitä, että lauantain ilmahuolto saatiin toimimaan edelläainituista ongelmista huolimatta jollain tapaa (kiitokset myös kaikille joukkueille kärsivällisyydestä). Suuri kiitos myös Satakuulalle Raumalle siitä, että saimme paikalle toisen toimivan kompressorin varakompressorimme lisäksi. Ilman Raumaa olisi pelit jääneet pelaamatta koko viikonlopulta.

Ilmahuoltoon liittyen tiedotamme tarvittaessa asiasta henkilökohtaisesti lisää viimeistään Kirkkonummen kierroksella, jos jolla kulla on asiasta vielä jotain mielenpäällä.

Avoin yhtiö Next-Nature Extremen puolesta

Paulus Parkatti & Jari Tuukkanen