Paintball Bunkkeri on uusi sisäpelihalli, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Hallin avajaisia vietetään lauantaina 5.11.2011 avoimien pelien muodossa, jolloin halli on avoinna kaikille kiinnostuneille kello 11.00–15.30.

Paintball Bunkkeri sijaitsee Helsingin Jätkäsaaressa osoitteessa Itäinen vaihdekuja 8. Komea ”bunkkerirakennus” on sataman maamerkki ja entinen kappaletavaravarasto, josta suunnitellaan uutta liikunta- ja vapaa-ajantaloa.

Tarve kilpaharjoittelun mahdollistavalle ja ympärivuotiseen käyttöön soveltuvalle lämmitetylle hallille on ollut kova. Lähin vastaavan tasoinen halli löytyy Saksasta.

– Etsimme pitkään sopivaa hallitilaa ja nyt pääsimme sen toteuttamaan, toteaa tyytyväinen Jesper Toivola Sissoksesta.

Hallissa on lähes täysimittainen, kilpailuvaatimukset täyttävä sisäpelikenttä tekonurmella, jonka koko on 45 x 30 m. Harrastajapeleissä kilpakenttää täydennetään army-henkisillä esteillä. Kentän lisäksi alueella on taukotilat, kioski ja paintball-varusteita myyvä kauppa. Pelikenttä on rajattu suojaverkolla, joten pelien katsominen onnistuu turvallisesti.

Harrastajamäärän kova kasvu ja Suomen lyhyt kesä pontimena

Paintballia pelataan yleensä metsässä tai sup´air esteillä nurmikentällä. Suomen kesä on lyhyt, joten Sissos halusi mahdollistaa suositun lajin harrastamisen ja kilpaharjoittelun myös talvella.

Kilpaa paintballia on pelattu Suomessa vuodesta 1989 lähtien. Suomen Paintball-liiton järjestämä SM-liiga on yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisesti järjestetyistä lajin kilpasarjoista. Suomessa paintballia pelataan kilpaa SM-liigassa sekä 1-, 2-, ja 3-divisioonissa. Kilpajoukkueita on ympäri maata yhteensä yli 40.

Hallissa tullaan järjestämään turnauksia talven aikana. Lisäksi Bunkkeri tarjoaa hyvät harjoittelumahdollisuudet, sillä siellä on myös kumikuula-ammuntapiste. Uudelleen ammuttavilla kumikuulilla voi harjoitella tekniikkaa ja tarkkuusammuntaa.

Harrastajille ja kilpapelaajille

Paintball Bunkkerissa järjestetään pelitapahtumia niin yrityksille, kaveriporukoille kuin opiskelijaryhmillekin.

Värikuulapeli sopii 12–70-vuotiaille. 90 % asiakaskunnasta on miehiä, mutta naistenkin osuus on kasvussa. Toivola kehottaa naisia tulemaan joukolla mukaan tutustumaan lajiin, jotta naisille voitaisiin varata omat vuorot.

Aktiiviharrastajat voivat ottaa osaa viikkotreeneihin, jonne myös aloittelijat ovat tervetulleita. Kilpajoukkueilla on mahdollisuus varata viikoittainen vakituinen pelivuoro. Aktiivipelaajille on tarjolla 1kk- ja 6kk-kausikortteja.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Jesper Toivola / Paintball Sissos Oy, 044 5155054, jesper . toivola [at] sissos . com
Tuure Toivola / Paintball Sissos Oy, 044 5155053, tuure . toivola [at] sissos . com
www.paintballsissos.fi

Pressikuvat: http://www.paintballsissos.fi/mediakuvat

Sissos-yhtiöt
on kasvava erikoisliikkeiden organisaatio, jolla on toimintaa Suomen lisäksi Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Paintball Sissoksen toimialana ovat värikuula-aseet sisältäen muun muassa maahantuonnin, viennin, myynnin ja vuokrauksen.

Paintball eli värikuulapeli
on vauhdikas ja värikäs, nopeasti kasvava urheilulaji. Paintballin suosio on jo ohittanut lumilautailun, värikuulapeliä harrastaa yli 15 miljoonaa ihmistä 110 maassa. Paintballissa ammutaan vastustajia värikuulilla, jotka osuessaan jättävät vastustajaan väriläiskän. Osuman saanut pelaaja joutuu pois kentältä. Oikeita suojavarusteita, eli kasvot ja korvat suojaavaa maskia käyttämällä pelaaminen on turvallista.

Lähde: Paintball Sissos Oy