Viime yönä Splatwebiä uudistettiin päivittämällä julkaisualustana käytetty WordPress uusimpaan versioon. Tämä tehtiin siksi, että varmistetaan viimeisimpien päivitysten saanti WordPressiin. Tietoturvapäivitykset on pidetty ajantasalla aiemmassakin versiossa. Samalla vaihdettiin Splatwebin teema nopeammin ja paremmin toimivammaksi, joka näkyy varsinkin selatessa Splatwebiä mobiililaitteilla.

WordPressin päivityksestä johtuen Splatboardissa käytössä ollut phpBB-keskustelualueen ja WordPressin käyttäjätunnusten synkronoinnissa käytettävä WP phpBB Bridge -laajennusta ei voida enää käyttää. Koska Splatboardin käyttö ja uutisten kommentointi on sen verran vähäistä, luovuttiin näiden tunnusten synkronoinnista. Valitettavasti tästä johtuen käyttäjät joutuvat kirjautumaan ja rekisteröitymään Splatwebiin ja Splatboardille erikseen, jos haluavat kirjoittaa viestejä tai kommentoida uutisia.

Splatwebin ja Splatboardin tunnuksien synkronoinnista luopuminen antoi mahdollisuuden vaihtaa Splatboardin keskustelualueen ohjelmiston FluxBB:hen, joka on huomattavasti nopeampi kuin vanha phpBB. Splatboardin suomenkieliset käännökset ovat vielä hieman vaiheessa, mutta käännökset saadaan kuntoon tämän viikon aikana.