Eri turnaussarjat ovat kokeilleet alemmilla sarjatasoilla 500 kuulan rajoitusta per piste. Tämä on siis tarkoittanut sitä, että pelaajalla voi olla 280 kuulaa vetävä loaderi ja kaksi 140 kuulan bulkkia mukanaan. Tämä on johtanut siihen, että kuulan kulutus on laskenut 45-51 prosenttia per turnaus. Sama asia on toistunut myös harjoituksissa ja näin ollen mahdollistanut 30% säästöt joukkueiden koko vuoden budjetissa.

Tietysti tärkeintä on ollut se miten tämä on vaikuttanut peleihin. Varsinkin katsojat ovat pitäneet peleistä, joissa on käytetty kuulalimittiä. Peleihin on tullut enemmän liikettä ja pelaajat ovat voineet tehdä näyttäviä peliliikkeitä ratkaistakseen pelin. Ennen kaikkea pelaajien taidot ovat nousseet entistä suurempaan rooliin.

Myös Millennium Series on tutkinut asiaa ja päättänyt ottaa WPBO 500 -formaatin käyttöön tulevan kauden turnauksissa. Formaattia on testattu useissa eri sarjoissa kauden 2015 aikana ja saatu paljon positiivista palautetta. WPBO 500 -formaatin käyttämistä tulevan kauden turnauksissa on tukenut myös kysely, joka on tehty yli kahdelle sadalle joukkueelle, jotka ovat pelanneet Millennium Seriesissä. Jopa 68 prosenttia viime kaudella CPL:ää pelanneista joukkueista toivotti WPBO 500 -formaatin tervetulleeksi.

Millennium Seriesiä WPBO 500 -formaatin käyttöönotossa seuraa monet kansalliset turnaussarjat kuten Englannin CPPS, Saksan DPL, Puolan PLP, Ruotsin PBSM ja moni muu.