Tämänpäiväinen SM-liigan avaus Raumalla jäi näkemättä, kun Kilpailulautakunta katsoi, ettei pelipaikalle pystytetty Sup’air-kenttä ollut SM-liigasääntöjen edellyttämän kokoinen. Tämän johdosta Kilpailulautakunta peruutti liiga-avauksen ja Raumalla ei pelattu liigapisteistä.

Paikan päälle jäi kuitenkin suurin osa joukkueista ja näistäkin suurin osa piipahti kentällä treenaamassa, joten pientä vastinetta joukkueet ”turnausmatkalleen” saivat. Toivottavasti järjestäjät ja liitto pohtiikin nyt tarkasti, miten vastaavan tapaiset tapahtumat voidaan estää tulevaisuudessa.

Liigaa pelataan seuraavan kerran 16.6. Tampereen metsäkentillä. Paikan päällä puhuttiinkin, että nämä kentät käytäisiin tarkastamassa ennen liigaviikonloppua, jotta pelikentän pelikelpoisuus tulisi todettua.

Koska Rauman kierrosta ei luultavasti korvata millään erillisellä turnauksella, merkitsee se sitä, että liigassa on tällä kaudella enää jäljellä kaksi Sup’air- ja kaksi metsäkenttäkierrosta. Tämä johtaa siihen, että kilpailu Suomen mestaruudesta ns. metsä- ja konseptikenttätiimien kohdalla käy entistä tiukemmaksi ja tuomarointuvuoroilla taktikoidut täydet pisteet tulevat korostumaan entistä enemmän.

Vielä on avointa miten tästä jatketaan, koska säännöissä ei ole varauduttu tälläiseen tapahtumaan. Jäämme odottamaan Kilpailulautakunnan tiedotteita.

Lähde: Splatweb.net