Amerikan pääsarjan, NPPL:n, sääntöjä on vaihteeksi säädetty. Sääntöihin on tullut kuusi muutosta, joista merkittävimmät koskevat loadereita. Näillä säännöillä pyritään rajoittamaan mm. loaderiin kiinnitettävien tarrojen määrää ja kokoa.

Ensi kaudella loadereiden ja muiden syöttölaitteiden tulee olla yksivärisiä ja kummallakin puolella saa olla vain yksi mustavalkoinen 2 x 4 tuuman kokoinen tarra. Vastaavanlainen tarrakielto on ollut Millenniumin Campaing Cupin osakilpailusta lähtien.

Tämä tarrasääntö auttaa niin tuomareita kuin pelaajia, kun nykytrendin mukaiset loadereiden tarroilla päällystämiset lähtevät pois. Kuitenkin tarrassa käytettävien värien rajoittaminen mustaan ja valkoiseen lienee liioiteltua.

Pisteiden laskentaan tuli myös muutos, jonka mukaan rangaistuseliminoinneilla, joita ei voida suorittaa (eli joukkueella ei ole pelaajia kentällä), voidaan kuitata vastapuolen joukkueen eliminoidut pelaajia.

Myös 1-for-1-eliminoinnin arvoisiin tekoihin lisättiin kohta, jonka mukaan pelaaja joka tsekkauttaa tuomarilla hitin, joka on selvä hitti, voi saada 1-for-1-rangaistuksen.

Näiden lisäksi tuli rajoituksia pelaajien pelivaatteiden väreihin sekä rajanauhanylityssääntö kirjattiin ylös. Sääntömuutokset ja lisäykset ovat nähtävillä mm. Warpigissä.

Lähde: Splatweb.net