Huomaa päivämäärä ;)

Paintballia puuhataan Ateenan vuoden 2004 olympialaisiin näytöslajiksi. Muita ehdotettuja uusia lajeja ovat mm. räpyläuinti ja viestikiipeily. Uusien taitolajien mukaantuloa perustellaan kestävyyslajien saamalla runsaalla negatiivisella doping uutisoinnilla sekä nuorten vähenevällä kiinnostuksella perinteisiä olympialajeja kohtaan. Paintballin kohdalla joudutaan tekemään jonkin verran joustoa lajikriteerien kanssa, sillä se ei täytä lajien kilpailutoiminalle asetettua 40 vuoden ikää. Lajeilta vaaditaan myös säännöllistä doping-testausta, joten ensikaudella WADA:n suorittamaa testausta tultaneen näkemään suomalaisissa turnauksissa.

Olympiakomitea on ollut yhteydessä lajiliittoihin maajoukkueiden järjestämiseksi. Esityksen mukaan valittavaksi tulisi kaksi joukkuetta, joista toinen ns. ykkösjoukkue koostuisi maan parhaista pelaajista ja ns. kakkosjoukkue olisi aloittelijajoukkue.

Suomen Olympiakomitea ja kulttuuriministeriö ovat jo alustavasti luvanneet näille joukkueille valmennus-, väline- ja harjoittelutukea. Ottelut pelataan 7-man Sup-air kentillä, joten kumpaankin joukkueeseen valitaan 7 (+ 2 vara) pelaajaa. Maajoukkueen ensimmäinen harjoitusleiri pidetään näillä näkymin heinäkuussa ja talvileiri ensi vuoden alkupuolella. Talvileirin pitopaikka on vielä auki, mutta tavoitteena on, että se saadaan järjestettyä oikeilla kisapaikoilla Ateenassa yhdessä Kreikan ja Itävallan lajiliittojen kanssa.

Viralliset säännöt valmistuvat vuoden vaihteessa, mutta on sovittu että Ateenassa ottelut pelataan 7-man formaatilla sup-air kentillä. Kullakin joukkueella saa olla kaksi varamiestä. Miehet ja naiset kilpailevat samassa sarjassa. Säännöt tulevat noudattamaan Millennium-seriesin sääntöjä pienin muutoksi. Turnauksessa tullaan käyttämään Olympiakomitean hyväksymää turnauskuulaa. Tämäkin asia varmistuu vasta vuoden vaihteessa.

Koska asialla on jo kiire liitto pyytää asiasta kiinnostuneita ilmaisemaan kiinnostuksensa Splatboardilla, josta ehdokkaat poimitaan jatkoon. Ilmoituksessa tulee ilmetä haluaako pelata PRO vai noviisijoukkueessa. Boardille tehtävä ilmoitus ei vielä ole sitova. PRO joukkueeseen osallistuville ei ole rajoituksia, mutta noviisi joukkueeseen osallistuva ei saa olla pelannut SM-Liiga-joukkueessa kautena 2002.

Lähde: Splatweb.net