Ylläpidolta meinasi unohtua merkittävä päivä, nimittäin Splatweb täyttää tänään viisi vuotta. Vaikka viisi vuotta ei mikään pitkä aika ole, niin ainakin suomalaisten paintball-info ja -tiimisivujen mittakaavassa se on kohtalaisen pitkä aika. Tarkasta perustamispäivämäärästä ylläpidollakin on niin hutera mielikuva, että päätimme, että 22.10.1999 on perustamispäivä, koska ensimmäinen uutinen on kirjoitettu silloin.

Tämä uutinen kertoi Lapasten (koostui muistaakseni pääasiassa Kojoottien sekä Cyclonen pelaajista) menestyksestä vuosittain järjestettävässä World Cup -turnauksessa. Tuolloin Lapaset sijoittui noviiseissa kolmannelle sijalle, mikä on myös merkittävä merkkipaalu suomalaisen paintballin historiassa.

Vaikka menneitä muistelevilla on tapana saada tikkua silmään, on kuitenkin vedettävä yhteen veto menneistä vuosista. Paintball-lajina on noussut vuosivuodelta niin Suomessa kuin ulkomailla. Harrastajamäärät ovat nousseet huimasti vaikkakin turnauspelaajan näkökulmasta mennyt vuosi oli aika laimea. Mutta skenaariopuoli puolestaan on kukoistanut huomattavasti edellisvuosia paremmin.

Myös turnauspelaajien suhtautuminen skenaariopelaajiin on muuttunut postiivisemmaksi kuin mitä se oli esim. Splatwebin alkuaikoina. Ehkä tätä on helpottanut se, että nykyisin turnauspiireihin tulee pelaajia suoraan eikä moni aloittaja ole ’metsäpelejä’ pelannut lainkaan, eli skenaariopelaajia ei enää kohdella aloittelijoina, jotka ei tiedä mistään mitään vaan osaavat hommat siinä missä muutkin lajin harrastajat. Toisaalta suurin vaikuttaja lienee se, että myös skenaariopelaajat ovat järjestäytyneet. Seuraava tavoite onkin se, että skenaariopeliaajat saadaan SPBL:n toimintaan mukaan. Tosiasia on kuitenkin se, ettei SPBL pysty vielä heille tarjoamaan mitään.

Splatwebin käyttäjä- sekä kävijämäärät ovat nousseet tasaisesti. Nykyisin tilastot näyttävät, että kuukaudessa käyntejä on vajaa 40 tuhatta, sivuja ladataan 300 tuhatta kappaletta ja liikennemäärät ovat 15-20 gigatavua kuukaudessa. Rekisteröityneitä käyttäjiä Splatboardilla on noin 1150 kappaletta, joista suuri osa aktiivisa.

Pippalot alkavatkin olla tältä päivältä ohi, joten ylläpito kiittää kaikkia meitä auttaneita henkilöitä ja tahoja. Jottei ketään jäisi uupumaan listalta, niin emme sen kummempaa listaa julkaise vaan auttaneet tietävät varmasti sen. Samoin kuin aktiivikävijät, joille kiitokset myös, tietävät ketkä ovat mukana kehittämässä sekä tukemassa olleet.

Lähde: Splatweb.net