Vuoden 2009 Lisenssit ovat nyt tilattavissa. Lisenssien tilaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin aiempina vuosina. Osoitteesta http://www.spbl.org/lomakkeet/lisenssi/lisenssi2009.xls löytyy Microsoft Excel -taulukko, johon täytetään kaikki tarpeelliset tiedot kaikista joukkueen pelaajista, jotka haluavat tilata lisenssin vuodelle 2009. Tiedot voi joko täyttää suoraan Excel-taulukkoon tai tulostaa taulukon ja täyttää tiedot käsin. Täytetyn taulukon voi lähettää sen muodosta riippuen joko sähköpostilla osoitteeseen spbl . lisenssit [at] gmail . com tai postilla osoitteeseen Suomen Paintball- liitto, PL 133 Tampere 33721. Toivottavana muotona on sähköpostiliitteenä lähetetty taulukko.

Lisenssit vuodelle 2009 maksavat 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille 30 euroa kappale (A-lisenssi) ja 16 vuotta nuoremmille 20 euroa (B-lisenssi). Lisenssiin kuuluu pelioikeus Liiton virallisissa kilpasarjoissa ja muissa liiton järjestämissä turnauksissa, sekä tapaturmavakuutus. Vakuutus on voimassa kilpailuissa, valvotuissa harjoituksissa ja näihin välittömästi liittyvien matkojen aikana sekä kotimaassa että ulkomailla. Vakuutetun on voitava kertoa tarkka hetki jolloin tapaturma sattui. Korvausta ei suoriteta mikäli tapaturma korvataan liikennevakuutuslain nojalla tai sitä on pidettävä tapaturmavakuutuslain mukaisena työtapaturmana. Jos vakuutukselle on tarvetta, ota yhteyttä Liiton lisenssivastaavaan, joka kertoo kuinka toimia. Tapaturmavakuutus korvausta hakiessa tulee kopio hakemuksesta lähettää SPBL:lle, jotta tiedämme missä mennään ja olemme valmistautuneita tulevien lisenssien ehtoja neuvoteltaessa.

Vakuutuksen korvausmäärät

A-lisenssi (30 EUR, 16-vuotta täyttäneet):
Kuolemantapauskorvaus 1682 EUR
Kertakorvaus invaliditeetista 5046 EUR
Vamman hoitokulukorvaus 2523 EUR

B-lisenssi (20 EUR, alle 16-vuotiaat):
Kuolemantapauskorvaus 2523 EUR
Kertakorvaus invaliditeetista 50457 EUR
Invaliditeettikorvaus vuodessa 2523 EUR
Vamman hoitokulukorvaus 2523 EUR

Lisenssit tarkistetaan tarvittaessa turnauspäivän aikana lisenssilistauksista.
Lisenssit maksetaan kootusti Liiton tilille siten että koko joukkue laskee yhteen tilaamiensa lisenssien summan ja maksaa tämän liiton tilille Nordea 114030-411689. Viestissä tulee näkyä teksti ”Pelaajalisenssimaksut 2009”, joukkueen nimi ja hankittujen lisenssien lukumäärä.

Liiton kilpasarjoja pelaavien joukkueiden tulee tilata ja maksaa lisenssinsä maanantaihin 27.4.2009 mennessä. Myös muiden lisenssit haluavien joukkueiden olisi syytä tilata lisenssinsä samaan päivämäärään mennessä. Vuoden 2008 lisenssit ovat voimassa kyseiseen päivään saakka ja uusi lisenssi on voimassa välittömästi, kun maksu on maksettu ja lisenssitiedot on lähetetty liitolle. Päivämäärärajat on tehty rajaamaan liiton vapaaehtoisten työntekijöiden työmäärä lyhyelle aikavälille, jolloin koko lisenssiruljanssin saa hoidettua kerralla.
Yksittäisiä lisenssejä myydään vuoden ympäri. Ennen yksittäisen lisenssin ostamista, ota yhteys lisenssivastaavaan.
Lisätietoa asiasta saa sähköpostilla tai puhelimella.

Mika Rajaniemi
Suomen Paintball-liiton lisenssivastaava
Puh. 044 948 66 79
Sähköp. spbl . lisenssit [at] gmail . com

Lähde: SPBL