Tietoa ja uutisia paintball / värikuulapelimaailmasta

Millennium Seriesin osallistumismaksujen hinnat päätetty

Millennium Series on pitänyt kokouksen, jossa on päätetty mm.
osallistumismaksut kaikille sarjatasoille. Tulevalla kaudella SPL:ssä ja 1. divisioonassa joukkueet joutuvat
maksamaan kerralla osallistumismaksut, jotka ovat 6250 euroa SPL:ssä ja 5500 1. divisioonassa. Hintoihin lisätään
arvonlisävero.

2. divisoonassa osallistumismaksu on 1000 euroa per kierros. Uudessa 3. divisioonassa, joka pelataan race-to-2-formaatilla ilman
koutsausta, osallistumismaksu on 750 euroa per kierros. M5-divisioonan osallistumismaksu on 550 euroa per kierros.
Näihinkin hintoihin lisätään arvonlisävero.

Näiden lisäksi ensi kaudella jokaisen tapahtuman yhteydessä joukkueilla on mahdollisuus varata harjoitusaikoja torstai päivälle.
Tunnin pituinen treenisessio tulee maksamaan 400 euroa.

Millennium Seriesin ensimmäinen kierros pelataan 16.-18.4. Espanjassa. Paikka on mitä ilmeisemmin Malagassa, mutta
se vahvistetaan lähiaikoina.

Lähde: Millennium Series

26 Comments

 1. Jesper

  Edelleenkin aika suolaiset hinnat. On ne tosin saatu näyttämään vähän edullisemmilta, kun on jätetty alvit pois summista.

 2. Jesper

  ja ilmoituksessa oli vielä fiksusti jätetty mainitsematta minkä maan veroprosentin mukaan noin alvit lasketaan. Ettei vaan olis britannia, jossa alv. 25%

 3. Jii

  Ei mille ole yleensä ilmoitellut hintoja alvillisena, joten siellä pelaaville joukkueille tuo ei tule mitenkään yllätyksenä.

 4. _Stark_

  Joo halpaa kuin saippua. Aina ollu ilman alvia ja maksettu UK missä myös Mille on rekisteröity yrityksenä.

 5. coe

  Maailma oli kunnon piikittelykomentti, paska sarja joka on menettänyt satoja joukkueita viimevuosina korjaa asiaa aavamalla lisää sarjatasoja.

  Mille voisi aloittaa perusteista, sääntökirja ajantasalle, tiedotus kuntoon ja kopioisi mitä psp tekee ja lopettaisi ranskalaisen soveltamisen. Ehkä tulisi joukkueita. Nyt mille on vähän niinkuin Smart Parts, kaikki puhuu pahaa ja kellään ei oo kivaa. Tosi kannustavaa nuorille pelaajille ”tähdätä millekentille”.

 6. Jesper

  Siksi kannattaakin suunnata esim. Baltic Sea Cupiin, jossa pääsee pelaamaan Euroopan kovinpia tiimejä vastaan ja vielä kohtuu hinnalla.

 7. Pamppu

  Millen touhuissa on toki kehittämisen varaa ja jollain osa-alueella paljonkin, mutta eihän jotain Milleä ja Baltic Sea Cupia ainakaan meikäläisen kokemuksella voi edes verrata keskenään. Eipä siinä, mä pelaan mitä tahansa sarjaa mihin satun paikalle pääsemään, mutta on tuossa Millessä oma viehätyksensä sen jälkeen kun on vuosia kyntänyt noita perus peltoskaboja joissa on paikalla 10-20 jengiä.

  Miltä osin Millen pitäisi kopioida PSP:tä, jos ei tuota perus arpomista oteta huomioon?

 8. Jii

  Kun, Jesper, itse puhuit ”fiksusti pois jättämisestä” millen osalta, niin mikäs onkaan Baltic Sea Cupin ainoa yhteistyökumppani? Hmm, oliko toi nyt mielipide vai Sissoksen mainos?

 9. Juice

  No vaikka kuinka katsoo keltamustien silmälasien läpi niin olen erittäin tyytyväinen Baltic Sea Cupin tarjontaan. Siellä kun saa pelata Millen 1. divarin, SPL:n ja CPL:n joukkueita vastaan täysiä 4-pisteen pelejä ja osallistumis- ja matkustuskustannukset ovat n. 30-40% Millen vastaavista.
  Mutta toki jokainen taaplaa tyylillään ja köyhälle Mille voi olla kallis, mutta toki Cyclonen kaltaiselle huippuunsa sponsoroidulle joukkueelle se ei siltä tunnu.
  Minua ei kiinnosta enää Milleen lähteä vaikka se olisi halvempikin vain siksi että neljän päivän matka vaikkapa Turkkiin ja sitten ei saa pelata painttia ei ole mielestäni sitä mitä paintballturnaussarjalta odotan. Tuollainen toiminta on mielestäni väärin maksavia osallistujia kohtaan koska kyseessä ei todellakaan ollut mikään luonnonmullistus mille ei olisi mitään voinut osaava organisaatio tehdä.
  Toisaalta turha tästä on mitään Urho vs Cyclone keskustelua tehdä koska eipä se ole kummaltakaan meiltä pois mitä toinen valitsee. Millen toiminta ei vaan näin siellä pitkään aikaan käymättömälle näytä järkevältä.

 10. Jii

  Toki ihmeessä BSC on loistava turnaussarja monelta kantilta katsottuna, ja ehdottomasti suosittelen sitä itsekin (sinimustien lasien kanssa ja ilman). Pelit ovat varmasti kovia ja asiat sujuvat, varsinkin Uldis on järjestäjänä todella etevä. Matka on helppo puristaa reiluun vuorokauteen ja kulut pysyy kurissa. Meille se ei vaan vielä riitä, jokainen meistä arvostaa myös sitä neljän-viiden päivän ainutkertaista kokemusta, jota ei mistään muualta saa. Sen takia suosittelen jokaiselle myös vähintään yhtä milleturnausta painttiuransa aikana, sitä kelpaa vanhainkodin hoitajille sitten hehkutella.

 11. MR

  ”…Millessä oma viehätyksensä sen jälkeen kun on vuosia kyntänyt noita perus peltoskaboja joissa on paikalla 10-20 jengiä.”

  Muutaman millen jälkeen rupesi suomisarjat maistumaan ihan eri malliin. Saiskohan suomisarjoihin vielä jonkun id-kortin, jota voitais sitten porukalla jonottaa? Alkais sitten puitteet olemaan kohdallaan.

 12. Jesper

  Jii, toi oli kyl ihan oma kommentti. Ja jos mun käsitys pitää paikkaansa niin Sissos ei ole BSC:n ainoa yhteistyökumppani.

  Mua henkilökohtaisesti ärsyttää kaikki mainonta mitä ei ole suunnattu yrityksille, jossa hinta ilmoitetaan alv. 0%. Voi tuo olla monelle uudelle tiimille yllätys kun hinta onkin 25% oletettua enemmän.

  Itse en ole viime vuosina Milleissä käynyt, mutta kokemusta on 2000-luvun alkupuolelta ja puolivälistä. Onhan niissä isomman tapahtuman tuntua (tai ainakin oli), mutta nykyään käytän mieluummin ajan tehokkaasti pelaamiseen ja lomailen sitten pari päviää muualla kuin painttikentällä. Ja jos olen ymmärtänyt oikein, on myös myyntiständit yms. vähentyneet Milleistä jonkin verran.

  Ja jos kaipaa tiukkaa aikataulua, niin Millen kanssa on vaikea keskustella että jos pelattaisi iltapäivälohkossa että päästään tulemaan vasta aamukoneella. Tämäkin on onnistunut melko hyvin BSC:n järjestäjien kanssa.

 13. Pamppu

  Kuten jo mainitsin niin millellä olisi joidenkin asioiden kanssa kehittämistä ja vieläpä aika reilusti. Mutta jos joku haluaa mennä täsmäiskuina jonnekin ja pelata tehokkaasti niin mikäs siinä. Itse vietän ihan mieluusti neljä päivää jossain päin Eurooppaa hyvien kavereiden kanssa pelaten rennolla tahdilla ja haistellen suurempia ympyröitä ja katsellen astetta kovempia pelejä.

  Se että tässä nyt lähdetään erikseen oikein hakemaan ja mainitsemaan U vs C väittelyä on naurettavaa. Urho pelaa siellä missä Urho haluaa pelata ja Cyclone siellä missä haluaa. Sama koskee myös kaikkia muita tiimejä. Kiistaton fakta lienee kuitenkin se että matkailu avartaa ja joskus kannattaa lähteä kauemmas kuin naapurikaupunkiin tai -maahan.

  Mutta edelleen, mä ryynään jokaisen skaban mihin suinkin pääsen riippumatta siitä onko ne skabat suomalaisella, baltialaisella tai amerikkalaisella pellolla.

 14. _Stark_

  Joo tuli viimekautena käytyä vetää treenipelit Riigassa jossa oli paikalla nuo div1,spl ja cpl joukkueet sekä nähtyä BSC kierros. Aikalailla banaanien vertaamista omenoihin mikäli verrataan milleä ja paikallisia sarjoja. Kysykää miltä vain noista joukueista minkä sarjan he haluaisivat voittaa tai pärjätä täällä Euroopassa, vastaus on 100% MS. Paikalliset Eurooppalaiset sarjat toimivat MS pelaaville joukueille paljolti valmistautumisena MS kierrosta varten. Ei ole sattuma että monet kisat ovat juuri ennen MS kierrosta ja tulevalla MS leiskalla.

  MS ei ole täydellinen sarja jonka johdosta sarja saakin silloin kun on tarvetta kritiikkiä osakseen mutta mitään muutaakaan samassa kokoluokassa olevaa ei täältä löydy.
  Helppo on myös kritisoida sarjaa jos sitä ei pelaa ja on aikalailla eri asia järjestää MS kokoinen tapahtuma verrattuna tapahtumaan joka pelataan 1-2 kentällä ja pienellä osallistujamäärällä päivän tai kahden aikana. Tänä vuonna MS mokasi viimeisen Turkin kierroksen vahvistuessa suht myöhään eikä moni joukue osannut varautua lähtemään heidän kannalta näin ”pitkälle”. Ranskalaisia joukueita käy tässä pitkälti kiittäminen. Ranskalaisille Turkki oli paha sijanti koska tuonne ei heiltä mene reittilentoja eli = kalliit lentoliput. Cyclonen kannalta päästiin jo paikanpäällä MS kanssa yhteisymmärrykseen joka tyydytti kumpaakin osapuolta kierroksen ollessa meille tynkä skaba.

  MS vendoreiden suhteen kiertävät suurimmat firmat kaikki kierrokset (paitsi Turkki hankalan logistiikan ja Euroopan ulkopuolisen sijainnin takia) ja pienimmät Euroopalaiset heille tärkeimmät ja luonollisesti paikallisia yrityksiä näkyy usein. Jälleen vendoreita aivan eri mittakaavassa kuin missään muussa sarjassa. Kannattaa myös hieman suhteuttaa mittasuhteita. Jos paikanpäällä on esim 80 joukuetta niin ei tuossa aleta yrittämään aikataulijen ruuvailua vain sen vuoksi että joku joukkue haluaisi tulla paikanpäälle hieman myöhemmin päivällä. Moni MS kierros on sijainnut ihan mukavassa paikassa joten monesti osa Cyclonen pelaajista on ottanut ylimääräisiä lomapäiviä kisojen jälkeen ja lähtenyt kiertämään maata. Todella mukavaa on myös ollut nähdä useamallakin kierroksella Suomalaisia ”painti turisteja” paikanpäällä kannustamassa.

 15. Jesper

  Mä en halua mitenkään vetää mitään U vs C juttuja tähän. Toivottavasti jatkossa saadaan entistä enemmän yhteistyä kotimaisten joukkueiden kesken, niin pelaaja vaihdoissa ulkomaan turnauksiin kuin kotimaan treeneissäkin. Tässäkin asissa ollaan menossa mielestäni koko ajan parempaan suuntaan, tosin ollaan Ruotsia joku 10 vuotta jäljessä. Jos mulla olis mahis niin pelaisin mielelläni Milleä, onhan se tällä hetkellä Euroopanmestaruussarja. Kuinka kauan titteli pysyy heillä tällä menolla on eri asia. Mutta vaikka tykkäisin pelata Milleä, ei se muuta sitä tosiasiaa että todella kallis sarja se on.

  Luulisi että noin isossa tapahtumassa saataisi jo joitain synergia etuja ja osallistumismaksuja hieman matalemmiksi. Mielestäni 100e osallistumismaksut + kuula + matkustus + hotellit on aika kallis aloittelevalle tiimille.

  Lähinnä mun pointti on että jos harkitsee ekaa ulkomaanturnausta niin kannattaa katsoa myös muita vaihtoehtoja, kuten Baltian tai Ruotsin sarjat. Molemmissa taso on kuitenkin Suomen liigan yläpuolella, eli kovia pelejä on luvassa.

  Millen myyntiständi on varmasti monelle uusi kokemus. Itse olen ne jo nähnyt, ja työskentelen painttiliikkeessä, joten siten mitään kovin uutta ei minulle ole tuolla tarjota.

  Ja samaa mieltä olen että kyllä painttiuran aikana kannattaa ainakin yksi Mille käydä pelaamassa. Pelaako sitten muut ulkomaanturnaukset Millessä tai jossain muualla olkoon jokaisen oma valinta. Suosittelen kaikille myös jotain muuta ulkomaan turnausta, jotta saa vertailukohtaa siihen mitä itse paintiltä hakee.

 16. kassu

  fo sho my nigga, thats what we are talking about. ”Toivottavasti jatkossa saadaan entistä enemmän yhteistyä kotimaisten joukkueiden kesken, niin pelaaja vaihdoissa ulkomaan turnauksiin kuin kotimaan treeneissäkin. ” toivotavasti joskus kaikki ”parhaat” suomalaiset tekis yhteistyota ja pelais millen yhessa,

 17. Jesper

  Kassu kirjoitti: ”toivotavasti joskus kaikki ”parhaat” suomalaiset tekis yhteistyota ja pelais millen yhessa”

  Urho ei kyllä ole suunnitellut ainakaan kaudella 2010 osallistuvansa Milleen :D

 18. kassu

  hehhhheh. Mutta niin tosiaan, laittais Suomen allstars joukkueen milleen =)))

 19. coe

  Joukkuepeli kysessä, ei yksilön taidoilla hirveästi ratkota kokonaisia pelejä. Jos pelkkä tekninen osaaminen ratkaisisi, olisi aivan eri tiimit kärjessä täälläkin.. Yhteen ei opi pelaamaan muuta kuin treenamalla, empä usko että allstars suomi saisi tätä treeniä tarpeeksi aikaiseksi.

  Kiva idea tosin.

 20. Wänsjuu

  Mut jenkkilän turnaus olis paintti uran aikan pakko päästä kokemaan :) h a l a p a!
  -Sinne ”suomi allstar” (= kellä on varaa, menee) ;)

 21. Pamppu

  World Cup pelattaneen tänäkin vuonna syksyllä ja on varmaankin tietyllä tapaa kenties paras mahdollinen kokemus jos painttia haluaa rapakon taa mennä ihmettelemään. Ja jos sitä ”All Stars” joukkuetta tuonne miettii niin kannattaa ilmeisesti katsoa kenen kanssa joukkuetta aikoo kasata. Kaikki tahot eivät ilmeisesti ole kiinnostuneita tekemään yhteistyötä.

 22. kassu

  Nevala, en oo pelannu koskaa millee, mutta PSP:tä joo. Ja nytte tänä kautena kai 3 kierrosta psptä haha.

 23. Jesper

  Jos Turbo mun kommenttiin tuossa viittaat, niin kuten Kassu varmaan ymmärsäkin niin sarkasmia tuo oli. Itse voisin ollakin kiinnostunut ulkomaille lähteä Allstar kokoonpanolla, jos vaan treeniä yhdessä saadaan riittävästi ja joukkuekokoonpano kaikkien osapuolien mielestä oikea ja toimiva.

  Jotain tuollaista on monesti yritetty, mutta mielestäni se on kaatunut juuri yhteisen treenin vähyyteen. Yksittäinen pelaaja on melko helppo ottaa mukaan johonkin joukkueeseen, mutta jos pelaajia kootaan useista eri joukkueista niin yhteisen pelitavan löytäminen voikin olla vaikeampaa.

 24. Juice

  Tuollainen toimiva ”maajoukkue” vaatisi taustalle melko vahvan organisaation ja veturin jota sitten kaikki aidon oikeasti kunnioittasivat sillä liian monen johtajan tai klikin systeemit ei yleensä loppupeleissä toimi. Parasta olisi itä-naapureiden mallinen homma missä joku maksaa ja samalla päättää… mutta ei taida Juha lähteä tälläistä kasaamaan? ;) Vielä jää tietysti eräs toinenkin henkilö joka mielestäni omaisi auktoriteetin ja resurssejakin mutta mahtaisiko mutkien kehittämiseltään ehtiä?

 25. anco

  Tai kaikki suomen painttifirmat löis viisaat päänsä yhteen + muutama muu sponsori. Eikös saada jonkinnäkönen ns. maajoukkue aikaiseksi. Jos vielä joku ulkolainen ukko joka vereltään on suomalainen vielä sijoittaisi rahaa niin sehän olisi vaan bonus. Lisäksi jos saisi mutkaa etc.. kyseisen miehen yritykseltä niin bonus. Ei tollanen ny oo mahoton hommata jos jollain vaan haluja uhrata itsensä ja elämänsä muutamaksi vuodeksi projektiin, joka mahdollisesti 20% tuottaa joukkueelle jotain ja 80% todennäköisyydellä vie joukkueelta ja tukioilta sijoitetut dollarit.

 26. Dexter

  jos tää keskustelu vielä jatkuu niin pitäskö tehä oma threadi? ihan mielenkiintonen aihe meinaan :P

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Splatweb

Theme by Anders NorenUp ↑