Tietoa ja uutisia paintball / värikuulapelimaailmasta

PSP laajentaa uusiin peliformaatteihin

PSP on julkaissut ensi kuussa pelattavaan Chicago Openiin
uuden Tactical RaceTo -peliformaatin. Peliformaatti perustuu kuularajoitukseen, joka on yksi bulkki
per pelaava pelaaja.

Tactical RaceTo -peliformaatteja on kaksi. 4. divisioonan RaceTo-4 ja RaceTo-2 formaatit. Lisäksi
uutena divisioonana tulee pumpuilla pelattava Open Pump RaceTo-2 -formaatti.

Chicago Openissa pelaajat voivat halutessaan pelata neljässä eri joukkueessa. Perinteisessä RaceTo-,
Tactical RaceTo-4 sekä Tactical RaceTo-2 ja Pump RaceTo-2 -joukkueessa.

Chicago Open pelataan 23.-26. kesäkuuta. Lisätietoja uudistuksista löytyy PSP:n tiedotteesta.

Lähde: PSP

12 Comments

 1. Korpo

  Formaatilla saisi mittavia säästöjä aikaiseksi tässä lajissa :)

  Tosin kuulanmyyjät eivät hypi onnesta

 2. Korpo

  Toisaalta tämä lisäisi varmasti osallistuvien joukkueiden määrää

 3. coe

  Ei lisää merkittävästi yhtään mitään. Tiimit jotka pelaa divareissa ottaa ”tacticalia” ja pumppua kakkosrundina, koska esim. pumppua voi pelata sunnuntaina mihin suurin osa tiimeistä ei edes pääse ja tacticalia samoin. Mainostavat itsekkin, että näin saa lisää pelattavaa viikonlopulle vaikka ei jatkopeleihin pääsisikään. Näillä kahdella sarjalla koittavat ratkoa lauantain ja sunnuntain kenttäongelmia jolloin osa kentistä on noissa isoissa sarjoissa tyhjinä = eivät tuota rahaa. Formaatit on tacticalia ja pumppua sen takia, että se on halpaa pelata pääsarjan lomassa. Molemmista signupeista saa rahat takaisin jos pääseekin jatkoon pääsarjoissaan. (hint. suurin osa tiimeistä ei pääse jatkoon)

  Jos et tajunnut, noiden sarjojen idea on lisätä kuulanmyyntiä, ei vähentää sitä. Sen takia ne on aikataulutettu noin kuin ne on ja signupit voi perua.

 4. coe

  Vielä yks heitto asiaan. Noi isot sarjat on aika erikoisia. Lennät toiselle puolelle mannerta torstai aamuksi. Varaat hotellit sunmuut, ostat maalit. Sitten kuset alkusarjan pelit ja perjantaina aamuna on pelit ohi. Tiimi huomaa, että oho, hotellit on koko viikonlopuksi ja lento lähtee sunnuntai iltana. Kierroksesta toiseen, jos et pärjää käyt vetämässä parit pelit ja sitten haahuilet seuraavat paripäivää mutka kassissa.

  Vielä parivuotta sitten, ketää ei kiinnostanut pätkän vertaa, mitä nämä looseritiimit mitä suurin osa turnauspeintin luonteen takia ovat, tekivät sen paripäivää kierroksesta kierrokseen. Itkivät hotellihuoneessa tai jotain. Nyt vihdoinkin PSPkin tajuaa, että niille on pakosti järjestettävä jotain pelattavaa perjantai aamunkin jälkeen, koska on aika iso effort ottaa keskiviikosta asti vapaata että pääsee häviämään pari peliä ja taas istua hotelissa koko viikonloppu. Sitten vielä osa kentistä jauhaa lauantai illan ja koko sunnuntain tyhjillään, kun alkusarjojen ruuhka on ajettu läpi. Eli rahallisestikkin tämän tajuaminen on noille sarjoille iso juttu.

  Varmaan Milleniumkin voisi miettiä asioita tarkemmin, lentää nyt jonnekin vitun Malagaan tai Lontoon pelloille hävimään alkusarjassa ja notkua jossain hotellissa koko viikonloppu ei ole kovin kannustavaa tiimeille jotka tietävät että pärjääminen on tuurista kiinni. Se, että järjestetään edes jotain lisäpelejä tekisi Millestäkin houkuttelevamman.

 5. Korpo

  No ajattelin tässä kyllä lähinnä subjektiivisesti. Itse ainakin pelaisin opiskelijatuloilla miellummin pelkästään tuota tacticalia, kuin nykyformattia.

 6. coe

  Niin, no, ei. Pelkästään halvimpaan tackkisarjaan osallistuminen maksaa simmoset 150 euroa + ID:t päälle per pelaaja jos teitä on 5, eli ~250e keikka ilman palloja. Suomessa osallistuminen kolosdivariin maksaa 30e + 57e lisenssi. Takaan ettei sulla kulu kahta laatikkoa enempää palloa kolosessa ja hyvin voit pärjätä yhdelläkin.

  Eli pääset pelaamaan liiton kiekkaan ja maksat pallot – ja silti on halvempaa kuin pelkkä osallistuminen yhteen tactical psp kiekkaan.

  Koko ajatus siitä että kolosessa kuluisi järjettömästi palloa koska rajoituksia ei ole on korvienvälissä.

 7. coe

  Ja jos pelaat ylempiä sarjoja, niin sitten ainakin itse näen asian suoraan siten, että kaikki harrastaminen maksaa ja paintin ikuisuuskysymys eli pallolimitit on todettu nyt vaan typeriksi kovemmilla sarjatasoilla.

 8. Korpo

  jep jep, en minnekkään psp olisikaan menossa, vaan tarkoitin jos tälläinen käytäntö otettaisiin käyttöön suomessa. Kummasti viimekierroksella kuitenkin meni se 2,5 laatikkoa kuulaa per naama 3 divarissa. Joka ei varmasti ole mitään suhteessa liigaan, mutta kuitenkin säästöt olisivat kuitenkin miellyttävät pelaajalle.

  Tiedän että suomessa ei tulla mitään tacticalia pelaamaan, mutta aina sitä saa haaveilla :)

  Metsäliiga ei kiinnosta, joten ei tarvitse sitäkään ehdottaa.

 9. coe

  Ihan mielenkiinnosta, monta ottelua pelasitte? Pääsittekö jatkoon? Kiinnostaa tuo paljon palloa meni ja kuinka pitkälle pelasitte.

 10. Korpo

  13 erää tuli pelattua, eli noin 400 kuulaa per erä.
  Eli taidetaan juuri tuon tacticalin rajoissa mennä :D

 11. coe

  Joo, niin vähän arvelinkin, että tacticalin pallorajat näyttivät aika tarkkaan siltä mitä meillä kuluu kolosdivarissa ilman rajoituksia. Se on hyvä määrä alottelevalle porukalle ja ilman keinotekoisia rajoituksia.

  Ja tämä on vain hyvin positiivista lajin kannalta.

 12. TheFallenOne

  Pumpulla sutiminen kisakentällä olisi kyllä mukavaa, kaiholla muistellaan toissatalven tourneeta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Splatweb

Theme by Anders NorenUp ↑