Kuten Paintball.fi:kin aiemmin uutisoi, Itella on muuttamassa sopimusehtojaan ja on lisännyt kielletyt lähetykset -listalleen mm. aseet ja räjähteet sekä ase- ja räjähdejäljennökset, joita ei voida läpivalaisussa erottaa oikeista aseista tai räjähteistä. Aiemmin kiellettyjen lähetysten listalla olivat myös paintball-merkkaimet, mutta Sissos Paintballin Jesper Toivola (ks. lehdistötiedote) on saanut neuvoteltua paintball-merkkaimet ja -kuulat pois tältä listalta.

Itella toimittaa jatkossakin paintball-merkkaimia, mutta miten käy softaajien? - Kuvan © boviate

Kyseessä ei ole Itellan mielivaltainen päätös ottaa paintball- ja airsoft-aseita kiellettyjen lähetysten listalle vaan se perustuu Maailman Postiliiton UPU:n linjaukseen aseiden kuljettamisesta, IATAn lentoliikenteen rajoituksiin, joita Itella on käyttänyt omissa turvallisuuslinjauksissa.

Softaajan keskustelualueella nimimerkki cadez on lähettänyt Itellalta saamansa viestin, missä Itellan edustaja kertoo, että paintball-merkkaimet jäävät rajauksen ulkopuolelle, sillä niitä ei voi ulkomuotonsa perusteella pitää asejäljennöksinä. Itella ottaa tiukennetut linjaukset käyttöön heti ensi vuoden alusta 1.1.2012, jonka jälkeen näillä näkymin airsoft-aseiden lähettämiseen tulee käyttää jotain muuta yritystä kuin Itellaa.