Tietoa ja uutisia paintball / värikuulapelimaailmasta

Avainsana: itella

Itellan sopimusehdot muuttuvat; Airsoft-merkkaimet kiellettyjen listalle?

Kuten Paintball.fi:kin aiemmin uutisoi, Itella on muuttamassa sopimusehtojaan ja on lisännyt kielletyt lähetykset -listalleen mm. aseet ja räjähteet sekä ase- ja räjähdejäljennökset, joita ei voida läpivalaisussa erottaa oikeista aseista tai räjähteistä. Aiemmin kiellettyjen lähetysten listalla olivat myös paintball-merkkaimet, mutta Sissos Paintballin Jesper Toivola (ks. lehdistötiedote) on saanut neuvoteltua paintball-merkkaimet ja -kuulat pois tältä listalta.

Itella toimittaa jatkossakin paintball-merkkaimia, mutta miten käy softaajien? - Kuvan © boviate

Kyseessä ei ole Itellan mielivaltainen päätös ottaa paintball- ja airsoft-aseita kiellettyjen lähetysten listalle vaan se perustuu Maailman Postiliiton UPU:n linjaukseen aseiden kuljettamisesta, IATAn lentoliikenteen rajoituksiin, joita Itella on käyttänyt omissa turvallisuuslinjauksissa.

Softaajan keskustelualueella nimimerkki cadez on lähettänyt Itellalta saamansa viestin, missä Itellan edustaja kertoo, että paintball-merkkaimet jäävät rajauksen ulkopuolelle, sillä niitä ei voi ulkomuotonsa perusteella pitää asejäljennöksinä. Itella ottaa tiukennetut linjaukset käyttöön heti ensi vuoden alusta 1.1.2012, jonka jälkeen näillä näkymin airsoft-aseiden lähettämiseen tulee käyttää jotain muuta yritystä kuin Itellaa.

Lehdistötiedote: Paintball Sissos 7.11.2011

 

Aseet ja ilma-aseet kielletyiksi lähetyksiksi Itellassa

Itella (Posti) uusii lähetystensopimusehtojaan. Uudet ehdot tulevat voimaan 1.1.2012.

Uusissa ehdoissa kokonaan kiellettyjä tuotteita lähettää ovat:
Aseet, ilma-aseet, ase- ja räjähdysainejäljennökset (kielto kattaa aseet, lukot, lippaat, patruunat, vaimentimet ja näitä vastaavat osat sekä kaasupistoolit ja kaasupanosten laukaisemiseen tarkoitetut laitteet, ei kuitenkaan optiikkaa, puhdistusvälinesarjoja ja tyhjiä koteloita).
Paintball Sissos on mukana kehittämässä ja edistämässä Suomen paintballia. Jesper Toivolan (Paintball Sissos Oy) Itellan kanssa käymien neuvottelujen ansiosta Itella on uudistanut sopimusehtojaan, eikä lähetyskielto tule koskemaan värikuulapelivarusteita, värikuula-aseita tai värikuulia.

Jesper Toivola / Paintball Sissos Oy
jesper . toivola [at] sissos . com
010-3877884


© 2024 Splatweb

Theme by Anders NorenUp ↑