Tietoa ja uutisia paintball / värikuulapelimaailmasta

Intercontinental Cupien historiaa

Intercontinental Cup on turnaus, minkä tarkoitus on koota yhteen turnaukseen jokaiselta mantereelta parhaat joukkueet ottamaan mittaa toisistaan. Turnausta on järjestetty säännöllisen epäsäännöllisesti vuodesta 2006 lähtien.

Ensimmäisen Intercontinental Cupin voiton vei Baltimore Trauma vuonna 2006 PSP World Cupissa. Tämä turnaus oli lähinnä euro- ja jenkkitiimien välien selvittelyä, minkä amerikkalaiset voittivat ottamalla kaikki neljä kärkisijaa. Vuoden 2006 jälkeen ei Intercontinental Cupia ole pelattu uudella mantereella.

Toinen turnaus pelattiin Ranskan Toulousessa 2008 ja tällöin voittoa juhli ruotsalainen Joy Division. Toiseksi tuli Ironmen ja kolmanneksi Philly Americans. Vuoden 2008 turnauksessa edustusta oli Amerikan ja Euroopan lisäksi myös Afrikasta ja Aasiasta.

Kolmas turnaus järjestettiin 2009 niin ikään Ranskassa. Paikkana oli tällä kertaa Pariisi, missä latvialainen Chilli Peppers juhli turnauksen voittoa kukistaen finaalissa edellisvuoden voittajan Joy Divisionin.

Neljäs Intercontinental Cup pelattiin World Cup Asian yhteydessä. Voiton otti ainoa eurooppalainen joukkue Tontons, joka voitti niin ikään ainoan turnaukseen osallistuneen amerikkalaisen joukkueen eli Ironmenin. Niukka euro- ja jenkkitiimien määrä on varmasti syytä yleisestä taloudellisesta tilanteesta mutta myös siitä, että NPPL:n Las Vegasin kierros pelattiin samana viikonloppuna.

2011 World Cup Asia

Alkusarja, lohko 1:

 1. Ironmen 3 (+10) (USA)
 2. STK 2 (+2) (AUS)
 3. Xtioner 1 (-1) (MAL)
 4. Assala 0 (-11) (GAB)
Alkusarja, lohko 2:
 1. Tontons 3 (+12) (FRA)
 2. Datis 2 (+2) (IRN)
 3. Infernal 1 (-4) (THA)
 4. Reapers 0 (-10) (RSA)
Semifinaalit:
 1. Tontons – STK 4 – 1
 2. Ironmen – Datis 4 – 0
Finaali:
 1. Tontons – Ironmen 4 – 2

2009 Millennium Seriesin Pariisin kierros

 1. Chilli Peppers Riga (LAT)
 2. Joy Stockholm (SWE)
 3. Marseille Icon (FRA)
 4. Kuala Lumpur Demonz (MAL)
 5. Budapest Bullets (HUN)
 6. Johannesburg Dynamix (RSA)
 7. Macdev Ronin (MAL)
 8. Assala Liberville (GAB)

2008 Millennium Seriesin Toulousen kierros

 1. Joy Division (SWE)
 2. Golden State Ironmen (USA)
 3. Philly Americans (USA)
 4. Consilium Dei Zurich (SUI)
 5. Tehran Datis (IRN)
 6. Johannesburg Reaper (RSA)
 7. London Nexus (GBR)
 8. Kuala Lumpur Xtioneer Rascal (MAL)

2006 PSP World Cup

 1. Baltimore Trauma (USA)
 2. Boston Russian Legion (USA)
 3. Philly Americans (USA)
 4. Miami Raiders (USA)
 5. Toulouse Tontons (FRA)
 6. Frankfurt Syndicate (GER)
 7. Oslo Menace (NOR)
 8. Manchester Shockwave (GBR)

2 Comments

 1. alex

  Okei ei oo ihan sama asia mutta ennen 2006 pelattiin nations cuppia. Taisi olla ensimmäisen kerran portugalin millessä 2000 silloin ei päästy mukaan koska meitä oli vaan 3 suomalaista paikalla ja siinä ei ihan kannattanu lähteä 7 formaatilla leikkimään. Vuonna 2001 osallistuttiin portugalin millessä ja ”maajoukkueessa” pelasi vain cyclonen pelaajia koska paikalla ei muita ollut sijoitusta en muista mutta turpaan tuli. 2002 pelattiin taas portugalissa nations cuppia ja siitä on jo parempia muistoja sillä sijoituttiin toiseksi. http://warpig.com/paintball/tournament/milleniumseries/2002/portugal/gallery/nationscupFinland03191.jpg ja ylhäältä vasemmalta.. Kimmo,Toni ja Aleksi cyclonesta ja Jesse clonesta. alarivissä Flinkki ja Iippo clonesta ja Mara twilightista. Finaali hävittiin tietysti ruotsille (jonka joukkue koostui joy divisionin ja muiden ruotsin kovimpien jengien pelaajista) semifinaalissa kukistettiin Venäjä (jonka joukkue oli yhtäkuin russian legion) ja jatkosta pudotettiin alkusarjassa team usa (jonka joukkueen oli kasannut Bob long) 2003 pelattiin X-ball formaatilla nations cuppia ja ei mennyt kauhean vahvasti.. Ei taidettu saada venäläisiltä pistettäkään vaikka peliaika oli 2*20min

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Splatweb

Theme by Anders NorenUp ↑