NPPL lähetti eilen uutiskirjeen, missä ilmoitettiin suurista peliformaattimuutoksista tulevalle kaudelle. Kaksi ylintä 7-man -tasoa tullaan pelaamaan monieräformaatilla. Pro-taso pelataan 7-man race to 5 -formaatilla ja Semi Pro / D1 pelataan 7-man race to 4 -formaatilla. D2-D4 -tasot pelataan perinteisellä 7-man -formaatilla.

7-manin lisäksi kaudella 2012 tullaan pelaamaan D2-D4 -tasoilla 5-maniä race to 4 ja race to 2 -formaateilla Millennium Seriesin säännöillä. Ainoat poikkeukset Millennium Seriesin sääntöihin on se, että koutsausta eikä rampingiä sallita. ROF tulee olemaan 15 palloa sekunnissa ja tulimoodi puoliautomaatti.

Näiden uudistusten lisäksi NPPL nähtävästi jättää ikävän vähälle huomiolle jääneen pumppusarjan pois vaikka pumppupelaajilla kiinnostusta sarjaan riitti.

Mielenkiintoinen asia on se, että PSP ei ole pystynyt varmistamaan kalenteriaan. Vasta kaksi ensimmäistä kierrosta on lyöty lukkoon. Samalla NPPL laajentaa monierä- ja 5-man -formaattiin ja turnauskalenteri on valmis. Onko NPPL ollut niskan päällä vasta kariutuneissa yhdistymisneuvotteluissa PSP:n kanssa?