Tietoa ja uutisia paintball / värikuulapelimaailmasta

Äänekosken kierroksella jaettu pelaajasiirtorangaistus

Suomen Paintball Liiton hallitus on päättänyt rankaista PPW Croc:a Äänekosken pelaajasiirros epäselvyyksistä. PPW Croc oli hakenut lupaa pelauttaa yhtä pelaajaa, joka oli ylemmältä sarjatasolta ja joka oli pelannut jo lauantaina sm-liigaa.

Liiton hallitus katsoi tulleensa johdetuksi harhaan tilanteessa, jossa PPW:lle oli annettu poikkeuslupa peluuttaa kyseistä pelaajaa. Jälkiselvittelyjen perusteella SPBL:n hallituksella oli vahvat syyt epäillä, että PPW Croc on hakenut pelaajalle pelilupaa väärin perustein johtaen päätöksen tekijöitä harhaan saadakseen joukkueelleen parhaan mahdollisen lopputuloksen. Tämä on vastoin sarjoissa vallinneita herrasmiessopimuksia sekä SPBL:n sääntöjä, joten hallitus katsoi olevansa velvollinen muuttamaan aikaisempaa päätöstä ja rankaisemaan joukkuetta.

Näin ollen PPW Croc tiputetaan Äänekosken kierroksella viimeiseksi ja muut joukkueet nousevat pykälän ylöspäin.

Lähde: SPBL

31 Comments

 1. tumppi78

  PPW pn pahoillaan että valitsi hyvän pelajaaan taisteluun nousta SM-liigaan !! Onko PPW ainoa joukkue joka yrittää saavuttaa parhaan mahdollisen tuloksen .

 2. markunnimi

  Jaahas, huijareita värisotkupallossa. Kaikkea sitä kuuleekin.

 3. mildtonic

  Ette varmasti, mutta muut yrittävät tehdä sen sääntöjen ja urheilun hengen mukaisesti.
  Kysyn vain, että jos teillä on tarkoitus nousta SM-liigaan ja tarvitsette siihen tilapäisesti vahvistuksia, niin miten te luulette pärjäävänne siellä perusmiehityksellä?
  Luulisi ettei tässä tarvitse selittää mikä on sarjatasojen tarkoitus.
  Voitto pitää ansaita, eikä saavuttaa kieroilemalla ja sääntöjä taivuttamalla.

  • bono

   Ai, voittoa pitää ansaita pelaamalla? Niinkuin Porilaiset, vai?

   • upseer

    Eipä tää laji ole vissiin ikinä oikein perustunut rehtiin ja rehelliseen herrasmies urheiluhenkeen. Oli joskus joku Pro Peinttari joka sanoi että vaippaa niin paljon kun mahdollista ja koita pelata hitti päällä niin kauan kun vain voit. Kyllä tälläkin kaudella huomasi että käytetiin teknisiä apuvälineitä yhteydenpitoo sidelineen huudeltiin kielletyistä paikoista,vaipattiin ja tehtiin näitä muita sallittuja juttuja joita ”sääntökirja” hyväksyy. Pitäisi vain olla sama sääntökirja kaikilla ja ehkä sitten kirjoittaa se uusiksi.

 4. gubbe

  Voi jumalauta mikä perseraiskaus! Itse olen todistanut USEAAN otteseen kun on 1div ja SM-liigassa pelattu samana viikonloppuna mm. Trivogassa, Cyclonessa ja Urhossa.

  Tässä tapauksessa vissiin taas nimi ratkaisi. Porilaisten itkuko tän sai aikaseks? Vai mitä siellä liitossa päätöksiä muutellaan? Ensin saa ja sitten ei.

  Ps. Itse en edes pelaa ko. joukueessa tai koskaan pelannutkaan.

 5. upseer

  Tämä on vain osoitus siitä että sama p.ska jatkuu vuodesta vuoteen. Jos joku haluaa menestyä niin ei käy jos et ole sisäpiiristä. Näitä pelaaja siirtoja on tehty kautta aikain, vois sanoa kaikilla tasoilla sinne ja tänne mutta nyt sit rangaistiin koska jollain on oma perunakellarin ovi auki. No elämä on laiffia.

 6. muuli

  On vaan tainnu olla silleen, että Trivolla, Cyclolla ja Urholla on joka kerta ollut lupa tehdä näin äkillisen miehistövajeen johdosta.

 7. gubbe

  Kaksi henkilöä liitosta oli antanu luvan tähän?

 8. jyskys

  Montakos jäsentä liiton hallituksessa on?

 9. zerotol

  Turhan kova rangaistus PPW kohtaan varsinkin koska asia pelaajavajeen kattamiseen on kysytty SPBL kahdelta edustajalta ja saatu myöntävä vastaus?

  • zelcin

   Kysyttiin alkuun jolloin tuli kieltävä vastaus, asiaan palattiin lauantaina uudelleen ja silloisten tietojen, selitysten perusteella lupa myönnettiin.

   Myöhemmin kävi ilmi tietojen ristiriitaisuus ja muut esille tulleet seikat jotka saivat prosessin alulle, sekä jätetty protesti asiasta.

   Lupa voidaan myöntää, mutta jos huomataan, että se on haettu väärin perustein niin se voidaan nostaa uudelleen käsittelyyn kuten nyt.

   Asian suhteen on tehty paljon selvitystyötä, kolme viikkoa, eli kyseessä ei ole mikään toisaalla väitetty ”mutu”-perusteinen päätös.

   Päätökset ja niihin johtaneet ratkaisut on liiton ja asianosaisten välistä luottamuksellista kirjeenvaihtoa, joten niitä ei sen kummemmin julkisesti setvitä. Kuten myös hallituksen päätökset asian suhteen ja siitä seuraavat toimenpiteet. Se onko rangaistus liian kova tai lievä, voi olla montaa mieltä, mutta enemmistön kannalla mennään.

   T: Jouni Tervonen / SPBL / Pj.

 10. ju2a

  PPW mokasi tässä sen verran että heillä oli pitissä mies joka oli pelannut aikaisemmilla kierroksilla PPWssä ja nyt hän oli ainostaan bulkkeja keräämässä (jos Iiro ois jäänyt kotiin, ei seuraamuksiakaan varmaan olisi). Se että tässä jaellaan tämmöisiä rangaistuksia on kuitenkin aika kyseenalaista kun vastaavaa ei ole aiemmin tuomittu. Sääntöjä on noudatettava, mutta kuitenkin tulkinnan on oltava sama kaikille. Jos tämä on nyt ennakkotapaus, niin sitten tämän on tosiaan OLTAVA ennakkotapaus.

  • upseer

   Ihan vain, eli jos käsitän oikein niin jos joku on pelannut joskus kaudella jossain köörissä (ei samana turnaus viikonloppuna) niin miehen pitäisi pysyä kotona vaik vois tulla jeesaa pittiin mutta kunto ei ole tarpeeksi hyvä kentälle jottei tule rangaistuksia. Taitaa tulla pelaaja/pit crew vaje enskaudelle aika monelle köörille.

 11. muuli

  Eiköhän tuo juttu ole niin, että mikään pikkudetalji ei tätä asiaa ole ns. nostanut esille, vaan asiasta tehty protesti. Liiton hallitus on ihan oikein käsitellyt ja tutkinut ko. protestin ja asiat ovat tulleet esiin.

  Vaikka ennen olis tehty mitä ja sika pelannu sotamiehen paidassa, niin protestia ei kuitenkaan ole tehty. Kun aiemmin ei ole tehty protestia, niin on aika hankala vedota siihen, että aiemmin ei ole jaettu rangaistuksiakaan. Jälkimmäinen kun voi seurata vain mahdollisesti ensimmäisestä.

  Muutenkin nämä salaliitot ja hyväveli-kerhoarvailut on lähinnä huvittavia. Nähdäkseni hallituksessa ei ole ketään, jota asia koskisi henkilö- / joukkuekohtaisesti ja muutenkin aina ne, joita asia mahdollisesti koskisi, ovat osanneet jäävätä itsensä päätöksenteosta.

 12. bono

  Mutta jos nyt joku viitsisi sitten vaikkapa laatia näitä sääntöjä kirjallisessa muodossa, oikein sinne liiton sivuille, vaikkapa jopa sinne sääntökirjaankin? Eli missä ajassa protestit pitää tehdä, miten ne pitää tehdä, kuka sen tekee jne. Vaikkapa valmis lomakepohja.
  Ja olisi mukava jos nyt sitten tehtäisiin selväksi miten pelaajien liikuttaminen sarjatasojen ja joukkueiden välissä pitäisi oikeasti tapahtua, ilman mitään ”herrasmiessääntöjä”.
  Ja sitten olisi tietysti mukavaa jos liitto ottaisi yhteyttä asianosaisiin ennen kun tekee päätöstä, ja sitten jos valitusaika olisi vähän enemmän kuin puolitoista vuorokautta viikonlopun yli. Tämä mikkihiirikerhotouhu saisi loppua, ja tehdä säännöt selviksi, yhteen paikkaa, eikä jokunen lausahdus siellätäällä. Ja jos sitten pelataan Millennium-sarjan sääntöjen mukaan, niin pitäisi senkin kertoa jossain, vaikkapa liiton sivuilla? Nykysääntöjen mukaanhan 3 divari pelaa round robinia, ja löytyy siitä ”sääntökirjelmästä” jotain muutakin hassua?Esim että pelaajasiirtoa ei saisi tehdä enemmän kuin yhden sarjaportaan verran…Mutta hallitushan pystyy kumoamaan niitä sääntöjä, vaikka poikkeuksia ei ole mainittu ”sääntökirjassa”.
  Tämmöinen kirje joulupukille tällä kertaa..tuskimpa tapahtuu mitään muutoksia taaskaan…

 13. mildtonic

  No olipas vaikea löytää säännöt. Melkein 3min uurastuksen takana.

  3. SPBL-jäsenyys ja pelaajalisenssit

  3.04 Pelaaja voi pelata vain yhdessä joukkueessa turnauksen aikana. Turnaus käsittää koko viikonlopun.

  3.05 Pelaaja saa kerran kauden aikana nousta yhden kerran sarjatason ylemmäs ja yhden kerran sarjatason alemmas sekä palata takaisin lähtötasolle.

  http://www.spbl.org/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=57

  Liitto voisi vähän avata perusteluja, niin noi naurettavat foliopipo jutut ja huhupuheet voisi vähän hälventyä.

  • bono

   Ongelma ei taida olla siinä etteikö niitä löytäisi,vaan lähinnä siinä, että miten niitä tulkitsisi? Jos nyt kerran olet tapahtumista niin kartalla,otappa ja lue oikein antaumuksella niitä sääntöjä läpi.Kuten saattaa huomata,aika moni joukkue on rikkonut niitä. Jopa pelipaikat ovat olleet sääntöjen vastaisia. Nuo säännöt ovat melko alkeelliset,jos edes sitä. Niitä sovelletaan melko lailla mielialan mukaan, ja pidetään kiinni niistä jos tuntuu siltä. Se vaan on niin, että koko järjestelmä vaatii melkoinen remontti että tulisi toimivaksi. Nyt tämä järjestelmä toimii yhtä hyvin kuin ihmisen perusoikeudet kiinassa.

 14. heavymachinery

  Millois saisi tietää mitkä ne väärät perusteet on ? Miten on harhaan johdettu liittoa ja missä tilanteessa sitten saa pelata kahdella sarjatasolla yhtä aikaa ?
  Miten esim Ässä Creditor jossa 2pelaajaa pelasi sekä 2 & 3Divaria saman viikonlopun aikana ? Entäs tilanne jossa sama kaveri pelasi Liigaa ja 3-divaria ? Tai se että Liigassa pelanut pelaa osan pisteistä kakkos divarissa…..

  Uskaltaako kukaan enää vaihtaa pelaajia sitten mihinkään jos rangaistukset 1 sarjatason välillä on tätä luokkaa ? Luulisi että 2-3 divarin välillä Liiga-1divariin voisi tämän luokan toimia tulla muuten on kyllä vähän sen kuuloista toimintaa että jollain nyt mennyt hiekkaa vaginaan kun hävitty. Missä on se herrasmies meininki jolla niellään tappio kun ollaan hävitty paremmille.

 15. rajis

  Hevi: Eikö tästä kommentista käy asia ilmi?
  ”PPW mokasi tässä sen verran että heillä oli pitissä mies joka oli pelannut aikaisemmilla kierroksilla PPWssä ja nyt hän oli ainostaan bulkkeja keräämässä”

  Hevi: Missä on ne miehet jotka ottavat vastuun kuten miesten kuuluu ja myöntävät notta vilunkia käytettiin, siitä jäätiin kiinni ja rankku oli ansaittu?
  Jos ei osaa pelata sääntöjen vastaisesti jäämättä kiinni niin sillon pitäis varmaankin pelata sääntöjen mukaan.

  • bono

   Joo.Niin oli. Ja ihan vaan tiedoksi niin sillä kaverilla oli selkä,vai oliko se lonkka, kipeenä, eikä siksi pystynyt pelaamaan. Oli tosin ainakin kerran pelannut PPWssä,se on totta. Taas kerran puhutaan asioista kuin tietäisi niiden olevan faktaa, vaikka totuus onkin sitten jotain ihan toista. Asiat tutkittiin niin kuin niitä haluttiin tutkia, siinäpä se.

   • ju2a

    Tähän on nyt pakko lisätä sen verran että kysyin Iirolta miksei se pelaa ja se vastasi ettei se oikeen itsekkään tiedä…
    Tumppi oli kipeenä, mutta Iiro oli omien sanojensa mukaan pelikunnossa.

    Jokatapauksessa näistä siirtosäännöistä pitäisi tehdä mahdollisimman yksiselitteiset ja niiden tulisi olla kaikille samat. Yhtälailla se Porilaisten 2. div joukkue tulisi hylätä.

  • heavymachinery

   Kun minä en ymmärrä mikä se vilunki tässä on ? Se että bulkkeja on keräämässä loukkaantunut pelaaja ja tilalle on otettu toinen ? – onko siis niin että jos kävelemään pystyy niin tarkoittaa että pitää pelata eikä saa ottaa ketään toisesta joukkueesta ?

   Minulle ei vaan nyt aukea mikäs se vilunki tosiaan on. Jos muitten kohdalla esim. Ässä on OK ottaa pelaaja tai kaksi ylempää pelaamaan alempaan mutta sitten protestoidaan kun joku muu tekee sen.

   Toisaalta missä on ne SÄÄNNÖT jotka kieltävät sen paremman pelaajan ottamisen ? Edelleen olisin kiinnostunut tietämään senkin….

  • heavymachinery

   Niin ja missä on ne miehet jotka ottavat vastuun näistä päätöksistä kuin miehet. Paljon puhetta erillaisista skenaariosta on mutta ne mitä on päätetty ja ketkä päättäneet ja miksi ei ole koskaan missään kerrottu. P

 16. jyskys

  KAUSI ON OHI. ENSIVUONNA SITTEN LISÄÄ…

 17. rajis

  Nythän se boordipeinttaus kausi vasta alkaakin!

 18. muuli

  Ihan turha mun mielestä on tivata perusteluita yms. yksittäisiltä vastuunottajia. Eiköhän päätöksen ole tehnyt SPBL:n hallitus, eikä yksittäiset henkilöt. Ja jos puhutaan ”kuin miehet” niin eikös miesten kanssa keskustella naamakkain, sanota mitä on sanottavaa ja kysytä mitä on kysyttävää?

  Ota itse vastuuta ja tee protesti, jos olet / joukkueesi on kärsinyt vääryyttä.

  Varman voi laskea myös sen varaan, että jos SPBL:llä olisi käytettävissä vain ne ”tiedot” mitä täällä boardilla on esitetty, olisi päätös ollut toinen. Ei taida hallituksesta löytyä ketään ,jolla olisi millään lailla ”pihvi grillissä”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Splatweb

Theme by Anders NorenUp ↑