Sissos Winter Seriesin toinen kierros pelataan lauantaina Sissoksen Paintball Bunkkerissa Helsingin jätkäsaaressa. Tässä turnauksen virallinen lehdistötiedote:

LEHDISTÖTIEDOTE 13.2.2013

JULKAISUVAPAA HETI

Kansainvälisen värikuulapeliturnauksen toinen osakilpailu tulevana lauantaina Helsingissä

Sissos Winter Series -turnauksen voitosta pelataan lauantaina Paintball Bunkkerissa Helsingin Jätkäsaaressa

Kaksiosaisen turnaussarjan ensimmäinen osa pelattiin tammikuussa. Ensimmäisen osakilpailun jälkeen ykkösdivarin johtopaikkaa pitää tanskalaisjoukkue Ugly Ducklings, mutta takana vaanii peräti 4 suomalaisjoukkuetta. Kakkosdivaria johtaa suomalainen Led Region ja kolmosta latvialainen GanjaWars. Turnauksen toiseen osakilpailuun on ilmoittautunut parisenkymmentä joukkuetta muun muassa Suomesta, Norjasta, Latviasta ja Virosta.

Katsojilla on vapaa pääsy turnaukseen. Pelit pyörivät lauantaina 16.2.2013 aamukymmenestä iltaseitsemään.

Bunkkeri

Jätkäsaaren Paintball Bunkkeri on uusi sisäpelihalli, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja samalla maan suurin paintballsisäpelikenttä. Halli avattiin käyttöön 5.11.2011 ja siellä on järjestty tähän mennessä mm. Baltic Sea Cupin turnauksia, harjoituksia niin aloitteijoille kuin kilpapelaajille sekä lukemattomia yksityisiä värikuulapelejä.

Kilpapaintball Suomessa

Paintballia pelataan yleensä metsässä tai sup´air esteillä nurmikentällä. Suomen kesä on lyhyt, joten Sissos halusi mahdollistaa suositun lajin harrastamisen ja kilpaharjoittelun myös talvella. Hallissa on kilpailuvaatimukset täyttävä sisäpelikenttä (45 x 30 m) tekonurmella. Pelikenttä on rajattu suojaverkolla, joten pelien katsominen onnistuu turvallisesti.

Paintballia on pelattu kilpaa Suomessa vuodesta 1989 lähtien ja Suomen Paintball-liiton järjestämä SM-liiga onkin yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisesti järjestetyistä lajin kilpasarjoista. Suomessa paintballia pelataan kilpaa SM-liigassa sekä 1-, 2-, ja 3-divisioonissa. Kilpajoukkueita on ympäri maata yhteensä yli 40, Pohjoismaissa satoja.

Sissos Winter Series

Sissos Winter Series -turnausta pelataan nyt toista kautta. Sitä voi pitää Pohjois-Euroopan hallimestaruussarjana mutta varsinaista titteliä tai asemaa sillä ei ole koska paintball ei vielä ole virallinen urheilulaji.

Turnauksessa pelataan 5-henkisin joukkuein ja tavoitteena on saavuttaa vastustajan pääty ja painaa ensimmäisenä merkkisummeria. Vastapuolen pelaajia tiputetaan merkkaamaalla heidät värikuula-ammuksella.

Turnauksen jäjestävät Sporting Club PTP ja Paintballjoukkue Instinct Gemoss.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Jesper Toivola / Paintball Sissos Oy, 044 5155054, jesper.toivola@sissos.com

Tuure Toivola / Paintball Sissos Oy, 044 5155053, tuure.toivola@sissos.com

www.paintballsissos.fi

Pressikuvat: http://www.paintballsissos.fi/mediakuvat

 

Sissos-yhtiöt

on kasvava erikoisliikkeiden organisaatio, jolla on toimintaa Suomen lisäksi Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Paintball Sissoksen toimialana ovat värikuula-aseet ja muut värikuulapelivarusteet sisältäen muun muassa maahantuonnin, viennin, myynnin ja vuokrauksen.

 

Paintball eli värikuulapeli

on vauhdikas ja värikäs, nopeasti kasvava urheilulaji. Paintballin suosio on jo ohittanut lumilautailun USA:ssa, värikuulapeliä harrastaa yli 15 miljoonaa ihmistä 110 maassa. Paintballissa ammutaan vastustajia värikuulilla, jotka osuessaan jättävät vastustajaan väriläiskän. Osuman saanut pelaaja joutuu pois kentältä. Oikeita suojavarusteita, eli lajiin suunniteltua kasvot ja korvat suojaavaa maskia käyttämällä pelaaminen on turvallista.