PbNation on haastatellut PSP:n korvaavan NXL:n johtajajaa Tom Colea, joka antoi haastattelussa aika hyvän kuvan siitä millainen NXL tulee olemaan ainakin ensimmäisellä kaudella. Suurin muutos entisen PSP:n ja NXL:n välillä tulee olemaan se, että pitkään käytössä olleista RaceTo-formaateista luovutaan ja käyttöön otetaan kiinteä peliaika. Peliaika vaihtelee sarjatasojen välillä.

NXL-sarjassa tullaan käyttämään PSP:stä tuttuja syndejä kentällä, joten kuluja ainakaan tälle kaudelle ei tule kentän omistajilla. Laitavalmennusta sarjassa ei tullla sallimaan. Tulimoodina tullaan käyttämään ns. Millennium-modea eli 10,5 palloa sekunnissa ja kolmen ensimmäisen laukauksen tulee olla puoliautomaattisia.

Peliformaatti tulee olemaan viiden ylimmän sarjatason osalta seuraavanlaisia:

  • Professional: 18 minuutin peliaika 7 armopisteen säännöllä.
  • Semi-Pro (1. divisioona) ja 2. divisioona: 15 minuutin peliaika 5 armopisteen säännöllä.
  • 3. ja 4. divisioona: 12 minuutin peliaika 4 armopisteen säännöllä.

Alkusarjoissa jokaisella tasolla pelataan neljä ottelua. Armopistesääntö toimii siten, että peli päättyy, jos joukkueiden piste-ero kasvaa liian suureksi.

Tälle kaudelle NXL:ssä pelataan kolme turnausta, joista ensimmäinen pelataan North Ridgevillessä Ohiossa. Kahden viimeisen turnauksen paikkakuntia ei olla vielä julkaistu.

  • 5.-7.6.2015 – NXL Great Lakes Open, Ohio
  • 7.-9.8.2015 – NXL Mid-Atlantic Open
  • 15.-18.2015 – NXL Paintball World Cup

Lisätietoja sarjasta löytyy myös NXL:n kotisivuilta.