Tietoa ja uutisia paintball / värikuulapelimaailmasta

Suomen paintball-liiton tiedote

Suomen paintball-liiton tiedote 30.7.2012:

SPBL on päättänyt Kirkkonummen kierroksen osalta langettaa turnauskieltoja kahdelle pelaajalle, sekä uhkasakko rangaistuksia koskien yhteensä 6 joukkuetta.

Yhden turnauksen turnauskiellot tulevat kahdelle henkilölle epäurheilijamaisesta käytöksestä ja tuomarin käskyjen noudattamatta jättämisestä. Nämä rangaistukset koskevat Dream Teamin kahta pelaajaa.

Lisäksi kahden joukkueen kolmelle eri joukkueelle annetaan uhkasakko rangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä. Mikäli joukkueet jatkavat epäurheilijamaista käytöstä myös kauden viimeisillä kierroksilla, tulee uhkasakko maksettavaksi. Uhkasakko ei sulje pois jatkotoimenpiteitä joukkueiden osalta.

Uhkasakon saaneet joukkueet ovat:

 • Dream Team, Räyhä ja Ärjy, koskien kokonaisuudessaan Dream Teamin organisaatiota. Uhkasakon suuruus 750€.
 • Fieldfigter (sm-liiga), Fieldfighter (II-divisioona) ja Fieldfighter
 • Outbreak (II-divisioona). Uhkasakon suuruus on 500€.

Lisäksi turnauksiin otetaan käyttöön ”Jury”, jolla on oikeus puuttua kaikkiin epäkohtiin turnauksissa, niin järjestelyiltään kuin tuomaroinnilta yms. Juryn ensisijaisesti muodostaa SPBL:n hallituksen jäsenet.

Tuomarointiin myös tehdään uusi sääntö, joka pakottaa tuomarit puhumaan joko Suomea tai englantia. Muiden vieraiden kielien puhuminen tuomareiden ja pelaajien välillä, kentällä tai sen läheisyydessä on kielletty.

Tuomarointiin kiinnitettään myös erityistä huomiota tulevina kierroksina, jotta tuomarointi toimintaa ja tasapuolisuutta saadaan parannettua. Tuomariksi haluavien tulee ilmoittautua SPBL:n puheenjohtajalle.

Muutosten lisäksi pelissä annettavista rangaistuksista aletaan pitämään yksinkertaista kirjaa. Näinollen saadaan tarkempaa tietoa myös joukkueille, heidän saamistaan rangaistuksista, sekä tuomaroinnin tasapuolisuudesta.

5 Comments

 1. ju2a

  Hienoa että liitolla on munaa puuttua epäkohtiin.

  Menee saivarteluksi, mutta kielletäänkö oikeasti toisen kotimaisen kielen käyttö tuomarien kesken tai tuomarin ja pelaajan välillä? Ruotsinkielisiä pelaajia on kuitenkin suhteellisen paljon.

 2. nallez

  Onhan niitä vironkielisiä ja venäjänkielisiä pelaajiakin suht paljon ja heiltäkin kiellettiin omansa puhuminen, joten eiköhän nuo suomi ja englanti nyt riitä?

 3. ju2a

  Viro tai Venäjä ei ole suomen virallisia kieliä.

 4. nallez

  En jaksa edes lähteä tuohon paskaan sen enempää. Jos ei suomea tai englantia osaa, niin voi olla poissa turnauksista mun puolesta.

 5. nirkko

  Tätä lukiessa semmonen tuli mieleen, että voiko Suomessa kuka vaan sakottaa…?

  Onneks vankeuteen voi tuomita vain virkavalta =)

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Splatweb

Theme by Anders NorenUp ↑