Tietoa ja uutisia paintball / värikuulapelimaailmasta

Kategoria: Yhdistykset (Page 1 of 8)

SPBL Suomen Olympiakomitean kumppanuusjäseneksi

Paintball on lajina ottanut uuden askeleen lähemmäksi virallisen urheilulajin statusta Suomessa. Suomen Olympiakomitea on kevätkokouksessaan 20.6.2017 hyväksynyt kymmenen uutta järjestöä kumppanuusjäsenikseen, mukana Suomen paintball-liitto ry.

Jatkossa virallisissa yhteyksissä Suomen paintball-liitto ry voi käyttää toimintaansa liittyen nimitystä Suomen Olympiakomitean kumppanuusjäsen. Lajin virallistaminen urheilulajina on liittohallituksen työnalla kaudelle 2018/2019.

Suomen paintball-liitto etsii tuomareita

Suomen paintball-liiton sarjat käynnistyvät 27.-28.5. Kirkkonummella. Kierros pelataan yllä olevalla Millennium Seriesin European Mastersin kenttäpohjalla. Kierroksille etsitään vielä halukkaita tuomareita ja tuomaroinnista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä pikaisesti kai . siltala [at] elisanet . fi.

Sarjoihin osallistuvien joukkueiden pelaajille on lisenssit saatavilla. Lisenssien hinnat vaihtelevat 55 – 27 euron välillä. Lisäksi saatavilla on kertalisenssejä, joiden hinta on 15 euroa. Lisätietoja lisensseistä ja niiden ostamisesta löytyy Suomen paintball-liiton kotisivuilta.

Suomen paintball liiton sarjatiedote 2016

Suomen paintball-liitto on lyönyt lukkoon kisakalenterin päivämäärät sekä paikkakunnat, joilla kierrokset järjestetään. Kalenteri näyttää tältä:

 • 28.-29.5.2016: Vierumäki
 • 18.-19.6.2016: Pori
 • 30.-31.7.2016: Piikkiö
 • 3.-4.9.2016: Kirkkonummi

Kierrokset tullaan tänä vuonna pelaamaan World Paintball Organizationin eli WPBO:n käyttämillä suojilla sekä kenttäpohjilla.

Kauden säännöt julkaistaan, kun kilpailulautakunta saa tehtyä päätökset käytettävistä säännöistä.

Suomen paintball-liiton vuosikokouksen satoa

SPBL: vuosikokouksessa Paintball Bunkkerilla 9.1.2016 pidetyn kokouksen suuren linjan päätöksiä

SPBL:n hallituksen kokoa pienennettiin, ja hallitukseen valittiin puheenjohtajan lisäksi Jesper Raevaara (Urho), Markku Nevala (Trivoga), Thomas Welin (PPW) ja Pertti Berg (Cyclone).

SPBL:n puheenjohtajana jatkaa Kai Siltala (DT)

SPBL:n rahastonhoitajana jatkaa Jyrki Åland (DT)

SPBL:n tiedottajana jatkaa Paulus Parkatti (Viper)

SPBL asettaa kilpailutoimintaansa organisoimaan kilpailulautakunnan, jonka tehtävänä on organisoida ja päättää tulevan kilpakauden yksityiskohdista. Kilpailulautakunta tulee koostumaan jokaisen SM-liiga joukkueen edustajasta ja lisäksi 1. ja 2.Divisioonasta nimettävistä edustajista (1 kummastakin divisioonasta). Kilpailulautakuntaa toimii SPBL:n hallituksen alaisuudessa ja SPBL:n hallitus vahvistaa erikseen kilpailulautakunnan päätösehdotelmat tulevien sarjajärjestelyjen osalta.

Jokainen kaudella 2016 SM-liigassa pelaavan joukkueen tulee nimetä oma edustajansa kilpailulautakuntaan sähköpostitse liiton puheenjohtajalle Kai Siltalalle sähköpostitse 1.2.2016 mennessä: kai . siltala [at] elisanet . fi. Tehtävästä kiinnostuneet 1 ja 2 Divisioonan pelaajat voivat ilmoittautua samoille henkilöille, viestiin toivotaan seuraavia tietoja: Nimi, edustamasi joukkue, lyhyt inffo lajinparissa olosta ja lyhyt perustelu miksi juuri sinut tulisi valita kilpailulautakuntaan mukaan. 1. ja 2. Divisioonien edustajat voivat hakea paikkaa 1.2.2016 mennessä. Kilpailulautakuntaan valitaan 1 ja 2 divisioonien edustajat ensisijaisesti joukkueesta, jolla ei ole edustusta SM-liigassa.

SPBL:n sarjojen ennakkoilmoitautumismaksujen suurudet kaudella 2016 ovat:

 • SM-Liiga 600 €
 • 1-Divisioona 500 €
 • 2-Divisioona 400 €
 • 3-Divisioona 300 €

Maksut tulee suorittaa SPBL:n tilille FI16 1140 3000 4116 89 – Saaja: Suomen Paintball Liitto ry, viestiin joukkueen nimi, sekä sarjataso. Maksujen eräpäivä on 29.2.2016.

Aikaisempiin kausiin verrattuna ennakkoilmoittautumismaksu sisältää joukkueen edustaman yhdistyksen jäsenmaksun SPBL:lle (20€).

Kauden 2016 osallistumismaksut tulevat olemaan suurinpiirtein saman suuruiset kuin kaudella 2015. Lopulliset sarjamaksut voidaan vahvistaa, kun osallistuvien joukkueiden määrä saadaan vahvistettua lopullisten kulujen laskemista/jakamista varten.

Kaudella 2016 käytettävistä säännöistä, kentistä, kierrospäivämääristä ja kierrosjärjestäjistä päätösehdotelman tekee kilpailulautakunta, jonka SPBL:n hallitus vahvistaa. Päätökset pyritään tekemään niin pian kuin mahdollista ja niistä tiedotetaan mahdollisimman pian jäsenistölle.

Ehdotettuja mahdollisia muutoksia kaudelle 2016 ovat muun muassa:

 • Osa sarjatasoista (Liiga + 1-divisioona) pelattaisiin tuplapitein
 • Osa sarjoista (2 + 3 Divisioona) pelattaisiin jonkinasteisella kuularajoituksella
 • 3 Divisioonan joukkuekoon muuttamista 4-man muotoon
 • Laitavalmennuksen poistaminen osasta tai kaikilta sarjatasoilta
 • Suurempien sääntölinjojen + käytettävien kenttien osalta odotetaan WPBO:n sääntöjen ja kenttien julkistusta

SPBL:n lisenssit tulevat myyntiin Huhtikuun 2016 aikana, tästä lisätietoja myöhemmin kevään aikana.

SPBL:n uudistaa nettisivujaan kauden 2016 aikana, mikäli sinulla on kehityskelpoisia ideoita tulevia sivuja varten, voi ehdotuksia laittaa tulemaan liiton tiedottajalle sähköpostitse parkatti . paulus [at] gmail . com.

Suomen paintball-liitto ryn vuosikokouskutsu

Suomen paintball-liiton vuosikokous järjestetään lauantaina 9.1.2016 klo 11.00 alkaen Paintball Bunkkerilla Paintball Sissoksen tiloissa osoitteessa Itäinen vaihdekuja 8, Helsinki. Ilmoittautuminen kokoukseen 5.1.2015 liiton puheenjohtaja Kai Siltalalle sopivan kokoustilan varaamisen sekä kokoustarjoilujen järjestämistä varten sähköpostitse: kai . siltala [at] elisanet . fi. Käsiteltävänä sääntömääräiset asiat, kokouksen virallinen esityslista julkaistaan myöhemmin, esityslistaan liittyvät kysymykset/tiedustelut puheenjohtajan sähköpostiin.

SPBL muistuttaa myös jäsenseurojaan hoitamaan mahdolliset rästissä olevat liiton jäsenmaksut kuntoon ennen kokousta äänioikeuden varmistamiseksi kokouksessa. (Tilinumero: FI16 1140 3000 4116 89 Saaja: Suomen Paintball Liitto ry, Viestiin: SPBL:n jäsenmaksu 2015, ”yhdistyksen nimi”. Summa 20€.)

Liitto muistuttaa myös, että seuran kokousedustajalla tulee olla mukanaan seuran myöntämä valtakirja edustajan tehtävään liittokokouksessa ( SPBL:n säännöt §12).

Suomen paintball-liiton vuosikokous 9.1.2016 klo 11.00 alkaen Paintball Bunkkerilla Paintball Sissoksen tiloissa osoitteessa Itäinen vaihdekuja 8, Helsinki

Kokouksen esityslista:

 1. Kokouksen avaus
 2. valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi ääntenlaskijaa ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa
 3. todetaan läsnäolijat ja äänioikeutetut edustajat
 4. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 5. kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
 6. esitetään tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto sekä liittohallituksen laatima toimintakertomus edelliseltä toimintavuodelta
 7. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä liittohallitukselle ja muille tilivelvollisille. Jos vastuuvapautta ei myönnetä on liittokokouksen tehtävä päätös jatkotoimenpiteistä.
 8. vahvistetaan liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet seuraavalle toimintavuodelle sekä vahvistetaan toimintasuunnitelma ja tulo- ja menoarvio
 9. valitaan joka toinen vuosi liittohallituksen puheenjohtaja kahdeksi seuraavaksi vuodeksi
 10. valitaan liittohallituksen varsinaiset jäsenet erovuoroisten tilalle sekä kaksi varajäsentä
 11. valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja kaksi toiminnantarkastajan sijaista tai yksi tilintarkastaja ja yksi varatilintarkastaja. Edellä valitus henkilöt ei voi toimia liiton toimihenkilönä eikä muissa liiton luottamustoimissa. Määrätään edellä valittujen henkilöiden palkkioiden korvausperusteet.
 12. vahvistetaan liiton matkustussääntö
 13. käsitellään muut liittohallituksen esittämät ja jäsenten näiden sääntöjen määräämässä ajassa esittämät asiat

Painball Team Viperin ja Mad-Croc Energyn yhteystyö jatkuu

Jyväskyläläinen paintball-joukkue Viper tiedottaa seuraavaa.

Keskisuomalainen paintball-joukkue Viper jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötään Mad-Croc Energyn kanssa kaudella 2015. Tuttuun tapaan keskisuomalaisten matelijoiden peli saa lisävirtaa Mad-Crocin energiajuomista sekä sponsorivarusteissa. Sopimus kattaa tänäkin vuonna Viperin 2. divisioonan sekä 3. divisioonan joukkueet.

Yhteystyö perinteikkään jyväskyläläisseuran ja Mad-Croc Energyn välillä näkyy kaudella 2015 niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin peli- ja vapaa-ajan vaatetuksessa unohtamatta muita pelivarusteita sekä itse energiajuomaa. Tyylikkäät vaarusteet ja Mad-Crocin tarjoamat tuotteet varmistavat jälleen sen, että Viperilla tulee olemaan kauden 2015 tyylikkäimmät varusteet ja paras meininki kentällä (ja sen ulkopuolella energiajuoman turvin) SPBL:n sarjoissa kaudella 2015! Luvassa on myös tuttuun tapaan paintball-tapahtumia kauden 2015 aikana yhteistyössä Mad-Croc Energyn kanssa!

Viper - Mad-Croc -yheistyö 2015 -juliste

« Older posts

© 2024 Splatweb

Theme by Anders NorenUp ↑