SPBL: vuosikokouksessa Paintball Bunkkerilla 9.1.2016 pidetyn kokouksen suuren linjan päätöksiä

SPBL:n hallituksen kokoa pienennettiin, ja hallitukseen valittiin puheenjohtajan lisäksi Jesper Raevaara (Urho), Markku Nevala (Trivoga), Thomas Welin (PPW) ja Pertti Berg (Cyclone).

SPBL:n puheenjohtajana jatkaa Kai Siltala (DT)

SPBL:n rahastonhoitajana jatkaa Jyrki Åland (DT)

SPBL:n tiedottajana jatkaa Paulus Parkatti (Viper)

SPBL asettaa kilpailutoimintaansa organisoimaan kilpailulautakunnan, jonka tehtävänä on organisoida ja päättää tulevan kilpakauden yksityiskohdista. Kilpailulautakunta tulee koostumaan jokaisen SM-liiga joukkueen edustajasta ja lisäksi 1. ja 2.Divisioonasta nimettävistä edustajista (1 kummastakin divisioonasta). Kilpailulautakuntaa toimii SPBL:n hallituksen alaisuudessa ja SPBL:n hallitus vahvistaa erikseen kilpailulautakunnan päätösehdotelmat tulevien sarjajärjestelyjen osalta.

Jokainen kaudella 2016 SM-liigassa pelaavan joukkueen tulee nimetä oma edustajansa kilpailulautakuntaan sähköpostitse liiton puheenjohtajalle Kai Siltalalle sähköpostitse 1.2.2016 mennessä: kai . siltala [at] elisanet . fi. Tehtävästä kiinnostuneet 1 ja 2 Divisioonan pelaajat voivat ilmoittautua samoille henkilöille, viestiin toivotaan seuraavia tietoja: Nimi, edustamasi joukkue, lyhyt inffo lajinparissa olosta ja lyhyt perustelu miksi juuri sinut tulisi valita kilpailulautakuntaan mukaan. 1. ja 2. Divisioonien edustajat voivat hakea paikkaa 1.2.2016 mennessä. Kilpailulautakuntaan valitaan 1 ja 2 divisioonien edustajat ensisijaisesti joukkueesta, jolla ei ole edustusta SM-liigassa.

SPBL:n sarjojen ennakkoilmoitautumismaksujen suurudet kaudella 2016 ovat:

  • SM-Liiga 600 €
  • 1-Divisioona 500 €
  • 2-Divisioona 400 €
  • 3-Divisioona 300 €

Maksut tulee suorittaa SPBL:n tilille FI16 1140 3000 4116 89 – Saaja: Suomen Paintball Liitto ry, viestiin joukkueen nimi, sekä sarjataso. Maksujen eräpäivä on 29.2.2016.

Aikaisempiin kausiin verrattuna ennakkoilmoittautumismaksu sisältää joukkueen edustaman yhdistyksen jäsenmaksun SPBL:lle (20€).

Kauden 2016 osallistumismaksut tulevat olemaan suurinpiirtein saman suuruiset kuin kaudella 2015. Lopulliset sarjamaksut voidaan vahvistaa, kun osallistuvien joukkueiden määrä saadaan vahvistettua lopullisten kulujen laskemista/jakamista varten.

Kaudella 2016 käytettävistä säännöistä, kentistä, kierrospäivämääristä ja kierrosjärjestäjistä päätösehdotelman tekee kilpailulautakunta, jonka SPBL:n hallitus vahvistaa. Päätökset pyritään tekemään niin pian kuin mahdollista ja niistä tiedotetaan mahdollisimman pian jäsenistölle.

Ehdotettuja mahdollisia muutoksia kaudelle 2016 ovat muun muassa:

  • Osa sarjatasoista (Liiga + 1-divisioona) pelattaisiin tuplapitein
  • Osa sarjoista (2 + 3 Divisioona) pelattaisiin jonkinasteisella kuularajoituksella
  • 3 Divisioonan joukkuekoon muuttamista 4-man muotoon
  • Laitavalmennuksen poistaminen osasta tai kaikilta sarjatasoilta
  • Suurempien sääntölinjojen + käytettävien kenttien osalta odotetaan WPBO:n sääntöjen ja kenttien julkistusta

SPBL:n lisenssit tulevat myyntiin Huhtikuun 2016 aikana, tästä lisätietoja myöhemmin kevään aikana.

SPBL:n uudistaa nettisivujaan kauden 2016 aikana, mikäli sinulla on kehityskelpoisia ideoita tulevia sivuja varten, voi ehdotuksia laittaa tulemaan liiton tiedottajalle sähköpostitse parkatti . paulus [at] gmail . com.