SPBL:n hallitus on päättänyt selvittää ulkomaalaisten pelaajien/joukkueiden osallistumista SPBL:n järjstämiin kilpasarjoihin seuraavasti:

SM-liiga joukkueessa voi olla vain 1 ulkomaalainen pelaaja/kierros mikäli joukkue haluaa ”taistella” Suomen Mestaruudesta. Mikäli joukkue haluaa käyttää useampia ulkomaalaisia pelaajia (tai joukkue on kokonaan ulkomaalainen), ei joukkue voi voittaa Suomen mestaruutta, vain ainoastaan yksittäisiä kierroksia sekä mahdollisesti koko sarjan, mutta ilman Suomen mestaruus titteliä. Suomen mestaruus menee parhaiten koko sarjassa menestyneelle joukkueelle, joka täyttää edellä mainitun säännön. Näin SPBL haluaa yhtenäistää pelaajasääntöä vastaamaan muiden pohjoismaiden kansallisten sarjojen sääntöjä.

Muilla sarjartasoilla ei ole mitään rajoituksia ulkomaalaisten pelaajien suhteen eli joukkueet voivat osallistua, pelata ja voittaa 1-, 2- tai 3-divarin kuten aikaisempina vuosinakin riippumatta joukkueen ulkomaalaisten pelaajien määrästä. Mikäli joukkue nousee normaalilla sarjanousumenetelmällä SM-liigaan, astuu SM-tittelin voittamisen kohdalta edellämainittu rajoite koskemaan joukkueen ulkomaalaisten pelaajien määrää.