Suomessa on pitkään pelattu suurien ulkomaisten sarjojen sääntöjen mukaan mikä on varmasti osa syynä kohonneeseen aloituskynnykseen kilpapuolella. Aloituskynnyksen alentamisessa on tärkeää, että harrastuskustannukset pysyvät kurissa. Näiden kustannuksien kurissa pitämiseen pyrkii Basic Paintball Series, jota pelataan ensimmäistä kertaa ensi vuonna. Nelikierroksinen sarja pelataan pallorajoituksilla ja nelihenkisin joukkuein. Kierroksien layout julkaistaan vasta paikan päällä kuten ennen vanhaan oli tapana.

Säännöissä yksi mielenkiintoisin sääntö on se, että joukkuekokoonpanoon on käytetettävissä 100 pistettä. Ensimmäistä kertaa kilpapaintballia pelaavat eivät vie pisteitä. Metsäliigaa pelanneet 10 pistettä per pelaaja. SM-liigaa ja divisioonatasolla pelanneet pelaajat vievät taas 120-20 pistettä per pelaaja. Jokaisesta välivuodesta tasoon nähden pelaajan viemistä pisteistä vähennetään viisi pistettä. Näin ollen esimerkiksi neljä vuotta SM-liigaa pelannut voi lähteä pelaamaan ensikertalaisten kanssa Basic Paintball Seriesiä vaikka SM-liigapelaajan hinta on 120 pistettä. Lisätietoja säännöistä löytyy Basic Paintball Seriesin Facebook-statuspäivityksestä.

Tässä vielä kierrospäivämäärät:

  • 22.2.2015: Bunkkeri, Helsinki
  • 9.5.2015: ProGames pelipuisto, Kirkkonummi
  • 11.7.2015: Äänekoski
  • 26.9.2015: Vierumäki areena, Vierumäki