SPBL on päättänyt muuttaa aiemmin valitsemaansa kantaa liittyen Suomessa pelattaviin sääntöihin. SPBL:n sarjoissa tullaan pelaamaan viimevuotiseen tapaan Millenniumseriesin säännöillä seuraavilla tarkennuksilla:

  • ROF 10,5
  • Ns. Ramping eli ”ramppi”: Sekä Millennium että PSP ramppi ovat sallittuja kaudella 2015 SPBL:n sarjoissa
  • ns. ”laitavalmennus”: Kaikenlaiset merkinantovälineet (pillit, torvet, liput, kyltit, megafonit, huutokartiot jne.) ovat kiellettyjä. Muutoin yleisö saa kannustaa parhaaksi katsomallaan tavalla pelaajia sydänmensä kyllyydestään. Yleisölaidan etäisyyttä kenttään tullaan kasvattamaan edellisvuosista joillakin metreillä.
  • layoutit julkaistaan hyvissä ajoin (3 vko) ennen seuraavaa turnausta tai välittömästi edellisen turnauksen jälkeen.
  • kenttänä toimii kauden 2015 PSP-kenttä (koskien suojia)

Muilta osin noudatetaan Millenniumseriesin sääntöjä (säännöt löydät täältä: http://www.epbf.net/ra_data/files/EPBF_rules_book_v1-03.pdf).

SPBL on selvittänyt PSP-sarjan epäselvää kohtaloa, ja tietolähteidensä mukaan PSP-sarja on poistunut toistaiseksi pysyvästi tämänhetken paintball-sarjojen joukosta. Näin ollen SPBL:n näkemys on, että ns. ”kuolleen”-sarjan säännöillä pelaaminen ei edistä Suomalaisen paintballin eikä Suomalaisten joukkueiden kehitystä lajin parissa. Jotta sääntömuutoksesta ei aiheudu tälle kaudelle enempää haittaa mahdollisesti ulkomailla pelaaville joukkueille, ei liitto rajaa rampin käyttöä vain Milleramppiin, vaan myös PSP-rampin käyttö on mahdollista.

SPBL:lle on ilmoittautunut kaudelle 2015 tuomarihalukkaita sen verran, että tehtävään sopivat henkilöt on voitu valita tuomareiksi.

SPBL:n lisenssit kaudelle 2015

SPBL:n lisenssit kaudelle 2015 ovat tulleet myyntiin, ja oman lisenssisi voit ostaa VALO:n sivuilta tämän linkin kautta:
https://lisenssi.sportti.fi/index.php?lid=20335.

Lisenssien saaminen myyntiin kaudelle 2015 viivästyi johtuen liiton ja VALO:n välisistä sopimusasioiden selvittelyistä (johtuen SLU:n muuttumisesta VALO:n).

Liitto muistuttaa kaikkia pelaajia (ja tietysti muitakin alan harrastajia) hankkimaan lisenssin, SPBL:n sarjoissa pelaaville pelaajille lisenssi on pakollinen. Huomioithan C-lisenssiä ostaessasi, että sinulla on voimassa oleva URHEILUVAKUUTUS, joka kattaa myös KILPAURHEILUN parin sekä vakuutusyhtiöltäsi vielä erikseen, että PAINTBALL on laji, joka kuuluu oman vakuutuksesi piiriin (vakuutusyhtiöiden välillä on eroja). Lisätietoja asiasta liiton lisenssit osiosta: http://www.spbl.org/index.php?option=com_content&view=article&id=212&Itemid=74.

Pelaajien lisenssit tullaan tarkistamaan jokaisen kierroksen osalta (puutteelliset dokumentit/ei kuittia = ei lisenssiä). Liitto tulee lisäksi valvomaan ja tarkastamaan pelipullojen leimat ja kunnon turnausviikonloppuisin, joten muistakaapas tarkistella leimojen päiväykset pelipulloistanne.